SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Avalanch + Nurcry + Secta The New Valdemoro (Valdemoro (Madrid))

Hexed + Unchosen Ones Urban Rock Concept (Gasteiz (Vitoria))

Cobra Spell Rockville (Madrid)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Ravenblood - Beyond The Ghost's Pride (2013)

Ravenblood - Beyond The Ghost's Pride
Ravenblood logo
España

Beyond The Ghost's Pride


Autoproducido
2013


Temes

1. Lid of Oblivion
2. King Among Slaves
3. Ghost's Pride
4. The Hissing
5. Hanging over the River
6. Shades
7. Relief
8. Pathfinder
9. Sin in Vain
10. Revenant

Formació

Veus: Dani Pérez
Guitarra i veus: Jordi Mata
Guitarra: Jose Luis Gil
Baix: Raul Romero
Bateria: Dani Ortiz

Crítica

Per fi em cau a les mans el Beyond The Ghost 's Pride, el primer disc, LP, de Ravenblood, després de dos anys de donem i singles ja es feia esperar el salt a la llarga durada d'una de les bandes més prometedores de l'escena barcelonina del epic death metal.

Abans de començar amb la revisió em permetré incloure una petita introducció personal, ja que quan es revisa un disc d'una banda que portes seguint molt de temps és molt fàcil ser ostatge d'emocions i condicionants subjectius que alterin l'intent d'anàlisi objectiu que ha de ser una review. Per intentar aconseguir-ho, em permetrà, estimat lector, que ometi qualsevol relació d'aquest Beyond The Ghost 's Pride amb les meves vivències i relacions amb el fins ara material editat de la banda, excepte una petita anotació final, que no avançaré en aquest moment. Així doncs, Beyond The Ghost 's Pride és el disc que tinc davant meu, d'una banda "que diuen que és molt prometedora".

En moments durs com els actuals i veient que les bandes de metal més tradicionals estan passant, excepte alguns casos, per moments durs, ja sigui per l'evolució dels gustos del respectable, per la crisi que ens afecta a tots, pel canvi que està patint el sector de la música o pel motiu que fos, hi ha uns estils que en pel contrari s'estan afermant dia a dia en l'escena nacional. Parlo dels estils més extrems, que segueixen guanyant adeptes i tenint una repercussió cada dia més intensa en el panorama actual. I si ens centrem en l'escena barcelonina, un d'ells és sense cap dubte els nois de Ravenblood.

Beyond The Ghost 's Pride, consta de deu talls, vuit sense comptar intros o temes d'enllaç, vuit pistes intenses i plenes de força i intensitat, sense palla ni temes de farciment. Un disc que des de la introducció de rigor, t'atrapa en una iteració de cabeceos fins arribar a témer per la integritat del teu coll.

La banda ha travessat un procés de recerca del seu so en aquests anys de treball previs a la gravació d'aquest disc. Enrere han deixat els seus inicis més folk per centrar-se en el death melòdic de tall èpic i aquest Beyond The Ghost 's Pride no té la frescor dels inicis de la banda capbussar en un so més fosc i ombrívol amb melodies èpiques que generen ambients grandiloqüents compaginant els profunds guturals de Dani, cada vegada més graus, i les veus netes que a manera de cors i segona veu aporten un dinamisme del que de vegades no té el death melòdic, sens dubte, en la meva humil opinió és aquí on Ravenblood passen de ser una bona banda , a ser una gran banda, a aconseguir aquest dinamisme entre agressivitat, força, foscor i èpica, segones veus netes, que no embafadores i unes melodies èpiques, ajudades per teclats que broden un acabat simplement exquisit.

Si ens endinsem en els temes, trobem temes ja coneguts pels seguidors de la banda com "King Among Slaves" que obre el disc, un tema intens que et convida a headbanding gairebé de forma involuntària, amb una melodia de guitarres et hipnotitza i que segueix en forma de teclats al llarg de tot el tema i amb una segona veu que sense ella el tema no tindria la intensitat emocional que té.

"Ghost s Pride" i "The Hising" dos temes plens de canvis de ritme i teclats èpics ... marca de la casa. "Hanging Over The River" ... em mossegaré la llengua fins al final ... tema pausat i contingut, amb uns canvis de ritme que són com hòsties a la cara per desembocar en una tornada impressionant, de nou amb uns cors acertadísimos. Sens dubte del millor que té la banda ... crec que aquí m'he deixat l'objectivitat pel camí ...

A "Relief" ens prenem amb un tema que es surt dels cànons típics de Ravenblood, amb les profundes veus de Dani s'entremesclen uns riff de guitarra, més clàssics de l'habitual, un tema que sorprèn, però que atreu de manera especial, sempre és un plaer veure a Jordi Mata ia partir d'ara també a José Luis Gil fer de les seves a les sis cordes. "Pathfinder" va ser el tema que va trencar en el seu moment amb la trajectòria inicial de Ravenblood i els va obrir el camí a obtenir el seu propi so, un tema profund i fosc, ple d'ira i unes melodies més tenebroses compaginant bleast beast amb ritmes més relaxats però igual de contundents.

"Sense In Vain" Crida l'atenció per la quantitat de canvis que trobem en els seus sis minuts de durada, passatges intensos, gairebé saturats, altres molt més tranquils en veus netes, que podríem definir com gairebé agòniques i de nou el moment de glòria per unes guitarres que tornen a sobresortir amb les seves melodies. El tema més variat del disc sense dubte.

I Beyond The Ghost 's Pride arriba al final amb "Revenant", d'inici suau i malenconiós és un plaer per les orelles de qualsevol oient, ja sigui amant dels extrem o no, un tema que amb el seu inici progressiu capta nostres sentits amb veus netes de nou, a mig camí entre el lament i l'agonia. No és un tema concebut com un tema més, sinó que és un fermall especial per tancar aquest primer treball de Ravenblood, aquests detalls que fan que es noti que un disc ha estat treballat amb paciència i cura.

El disc ha estat gravat per Oscar David a Axstudio (Crisix, Adression, Viviu Remorse ...) i serà presentat per tot el territori nacional en una gira que s'està acabant de tancar, però que no serà curta segons sembla.

Com apuntava a l'inici, em prendré aquestes últimes línies per donar via lliure a les meves emocions respecte a Ravenblood, i és que per a un amant del folk metall com jo, és una mica trist veure com l'aire més ... happy? que tenien els temes d'aquella primera demo de la banda ja no són a la nova línia traçada per la banda amb un so més fosc. Una tristesa que es veu recompensada pel gran so que han aconseguit en aquest disc ... I és que no es pot tenir tot, ens quedarem amb els grans temes i amb aquests igual o més bé parits en aquest Beyond The Ghost 's Pride.

Per als que ja coneixien a Ravenblood, ja sabeu el que ofereix la banda ... així que no cal dir-vos res ... Per a aquells que no els coneguin, farien bé en donar-los una escolta i aconseguir una còpia de Beyond The Ghost 's prise, que si ets amant del death melòdic no et defraudarà en absolut.

A trencar-se el coll!

Sergi Arise "Hell"
26/02/2013

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.