SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Rex Devs - Nosce Te Ipsum (2010)

Rex Devs - Nosce Te Ipsum
Rex Devs
Rex Devs logo
España

Nosce Te Ipsum

Folk / Melodic Death Metal
Autoproducido
2010


Temes

1. Las dos fuentes
2. Nuevos designios
3. Inercia
4. Las tres tendencias, rajas "desde mis entrañas"
5. Las tres tendencias, tamas "Las tinieblas de la ignorancia" El miedo es la pequeña muerte que conduce a la destrucción
6. El cuento de las arenas
7. El nuevo designio
8. Las tres tendencias: Sattva "Sacrum fieri"
9. Gurus "Los que disipan las tinieblas"
10. Cara a cara con las sombras del alma
11. Cuándo la conciencia despierta

Formació

Veus: Kike
Veus: Isa
Guitarra: Santi
Bateria: Guzmán

Crítica

De tant en tant et cau a les mans, oa la bústia, un disc que trenca amb la quotidianitat, que s'escapa de ser un grup de músics que coincideixen en un lloc dins d'un marge de temps, tenen gustos afins, o no i intenten unir les seves respectives inspiracions per aconseguir unes composicions que a més de convèncer a ells mateixos puguin arribar a agradar a un públic potencial i anar evolucionant amb discos i concerts. Així podríem definir de forma una mica surrealista el que és un grup de música tradicional com tants bons i dolents hi ha per aquí. Però com deia ... en ocasions aquest grups de músics decideix sortir-se del comú i donar un pas més. En aquest grup més reduït de bandes, trobem Rex Devs.

Originals de Soria, Rex Devs es defineixen com Spiritual Symphonic Extreme Metal. Si això ho estigués narrant en veu alta, seria el moment per a una llarga, gairebé eterna pausa, aquí el equivalent haurien de ser els punts suspensius, però hauria de posar tants que de suspensius, el suspès acabaria sent jo per fer una review plena d'aquests. Dic això perquè tot i sabent que estem en un moment en el qual les etiquetes estan molt de moda, sempre creiem que no ens van a sorprendre més amb alguna nova etiqueta original, res més lluny de la realitat, com és aquest cas. Però el cas que si no has escoltat aquests nois, pots pensar que són uns espavilats que sonaran com altres tants grups però volen cridar l'atenció i de nou això seria una nova errada ja que és una perfecta descripció de l'estil de Rex Devs. Potser podríem discutir si és més o menys extrem, però simfònic i espiritual són adjectius qualificatius que no s'escapen per descriure Rex Devs.

Nosce Et Ipsum és una obra conceptual, narrant l'aprenentatge de l'ésser humà davant les adversitats, aprenent a adaptar-se, una lluita entre la consciència i la saviesa, l'aprenentatge i tossuderia. Musicalment Rex Devs tenen gran quantitat d'influències d'estils diferents, death, power, simfònic ... una de les principals característiques de la banda és la combinació de dues línies vocals molt versàtils i diferenciades, Kike movent-se entre guturals, grunyits i alguna veu neta i Isa entre veus netes i simfòniques. Una aposta segura si hi ha qualitat i un fracàs extrem si les veus no donen la talla, jugant en els límits sempre les mancances són més evidents. Per sort per als que us atreviu a submergir-se en aquest disc la feina d'ambdós és més que notable, entaulant una lluita vocal des del primer tall fins a l'últim. El grup també està format per Santi (Sad Eyes) a les guitarres i Guzmán a la bateria.

Les obres conceptuals sempre solen tenir un punt feble musicalment i és que el fil argumental tendeix a prevaler sobre la part musical. I això es nota en aquest cas, ni positiva ni negativament, però no tenim temes d'intro, base, tornada, sol, tornada, outro, els temes estan lligats a l'evolució de la narració.

Nosce Et Ipsum comença amb "Las dos fuentess" un tema bastant power, que descriu a la perfecció el que trobarem al llarg del disc. Grunyits i guturals, discutint amb la melòdica i simfònica veu d'Isa, foscor, soledat, obstinació i desconcert davant saviesa, aprenentatge i llum. Guitarres melòdiques, teclats èpics i grandiloqüents sense arribar a cansar ni sobresortir en excés i una bateria contundent i per moments agressiva aportant molta força als temes.

Com no podria ser d'altra manera tenim diversos temes, narrats que serveixen d'enllaç com "Inercia", "El Cuento de las Arenas", "El Miedo Es La Pequeña Muerte Que Conduce A La Destrucción", una referència a Frank Herbert, autor d'una de les sagues més importants de la Ciència Ficció, "Dune".

Un disc gravat i mesclat als Sadman Estudis per Carlos Santos i masteritzat per Mika Jussila de Finnvox. Mereix una menció en treball de disseny que han fet amb el cd i la web, un llibret enfocat a reforçar la temàtica del disc deixant de banda fotografies de la banda o lletres del disc, dissenyat per Phegeton Art Studio.

Nosce Et Ipsum és un disc que requereix diverses escoltar per poder degustar-lo a fons, no és un disc comercial, no busqueu al temes enganxosos. Spiritual Symphonic Extreme Metal, obre la ment i deixa fluir a Rex Devs.

Sergi Arise "Hell"
05/01/2012

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.