SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Riot - Inmortal Soul (2011)

Riot - Inmortal Soul
Riot logo
E.E.U.U.

Inmortal Soul

Heavy Metal
Steamhammer Records
2011


Temes

1.Riot
2.Still Your Man
3.Crawling
4.Wings Are For Angels
5.Fall Before Me
6.Sins Of The Father
7.Majestica
8.Immortal Soul
9.Insanity
10.Whiskey Man
11.Believe
12.Echoes

Formació

Veus: Tony Moore
Guitarra: Mark Reale
Guitarra: Mike Flyntz
Baix: Don Van Stavern
Bateria: Bobby Jarzombek

Crítica

Agonitzava la dècada dels 80, quan els nord-americans Riot (banda amb molts anys a l'esquena, tants com 36, i molt poc èxit i reconeixement malgrat la seva gran qualitat) van gravar l'àlbum pel qual mes se'ls coneix; Thundersteel ( 1988). Un disc que moltíssima gent coneix i venera donada la seva qualitat, ple de magnífics temes. Un àlbum que penso que va sortir l'any equivocat, ja que començava la decadència de l'Heavy Metal de tall més clàssic, just el que Thundersteel proposava. Afortunadament el disc va tenir bastant èxit cap a finals dels 90, quan el Heavy / Power Metal començava a renéixer de les seves cendres i aquí Thundersteel encaixava a la perfecció, dins dels discos que es van editar en aquell moment.

Després de fer un necessari repàs a la història del disc mes conegut (segurament el seu millor treball) de Riot, anem amb el que és el seu nou treball d'estudi; Immortal Souls.

Immortal Souls suposa diverses coses. Suposa el 14 àlbum d'estudi; suposa la tornada discogràfica després de 5 anys des de la seva últim traBaix: Army of One (2006) i suposa la volta del mític Tony Moore, qui va gravar només dos discos amb Riot, l'esmentat Thundersteel (1988) i la seva continuació, un mediocre The Privilege of Power (1990). L'any 1992, Tony decideix abandonar la banda i des de fa ja diversos anys es venia especulant amb la volta del vocalista del Thundersteel. Doncs bé, Moore a tornat a Riot, i crec que és tot un encert. Sincerament crec que la seva veu a madurat i millorat amb el temps. Ha perdut aquells crits bastant rabiosos d'antany, encara que àdhuc es deixen escoltar de tant en tant. En diversos temes aconsegueix cantar força alt, encara que la seva veu ja no sigui tan aguda com abans. Crec que el seu repertori vocal és més ampli. Els temes guanyen molt, sobretot les melodies amb aquest Moore mes madur.

Per tot això, crec que Riot han intentat mirar bastant al seu disc estrella. Encara que per res s'han limitat a copiar (encara que l'inici de l'àlbum, amb el tema Riot recorda bastant al tema Thundersteel).

Immortal Souls és un disc actual, amb un so molt fresc. Uns temes molt clàssics, carregats de molt bones melodies, tant en les guitarres com en la veu de Tony.

Molt bona producció, sobretot a les guitarres, on destaca el líder fundador Mark Reale. I no deixo passar l'oportunitat de ressaltar la tasca darrere dels bombos de Bobby Jarzombek, fantàstic bateria (que va debutar precisament en Thundersteel), molts anys a Riot i des de l'any 2000 amb Halford.

L'àlbum compta amb magnífics temes com les canyeres Wings are for Angels i Sins of the Father i el tema obertura Riot, que com dic, va en una ona similar a la d'Thundersteel.

Altres temes destacables són Still your Man, un tema clàssic com pocs, amb un fantàstic tornada (Johnny s Back!). En Crawling destaca la guitarra solista de Mark, amb un sol que posa els pèls de punta i les boníssimes melodies vocals de Tony. Insanity és un altre dels temes mes destacables del disc.

Com no podia ser d'altra manera, disc molt recomanable. Ple de temes que desborden qualitat. Un so molt fresc i molt cuidat, sobretot en les guitarres. A més suposa el retorn del reclamat Tony Moore al si de la banda.

Un magnífic àlbum d'una banda amb molts i bons discos i que no han tingut, com molts altres, el reconeixement que mereixen per qualitat i trajectòria.

Ànimes Immortals!

Devilsoldier
21/11/2011

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.