SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Running Wild - Shadowmaker (2012)

Running Wild - Shadowmaker
Running Wild
Running Wild logo
Alemania

Shadowmaker

Power / Heavy Metal
SPV
2012


Temes

1. Piece Of The Action - 4:25
2. Riding On The Tide - 4:18
3. I Am Who I Am - 4:51
4. Black Shadow - 5:13
5. Locomotive - 4:35
6. Me & The Boys - 5:00
7. Shadowmaker - 4:25
8. Sailing Fire - 4:14
9. Into The Black - 4:57
10. Dracula - 7:29

Formació

Veus i guitarra: Rolf "Rock'n'Rolf" Kasparek
Guitarra: Peter "PJ" Jordan
Baix: Peter Pichl
Bateria: Matthias "Metalmachine" Liebetruth

Crítica

Abans de parlar de l'àlbum que ens ocupa, he de dir que per a mi aquesta és una review molt especial. Running Wild és una banda per la qual sento veritable debilitat des que era un adolescent. Els seus temes sempre m'han transmès un sentiment molt particular i han marcat el meu camí pel món del metall. Dit això i tractant de ser el més imparcial que pugui, anem al disc.

Quan en 2005 es va editar Rogues en Vogue, Running Wild treia el seu epíleg. Un àlbum bastant insuls, molt allunyat de la qualitat que sempre va acompanyar a les hosts de Rolf Kaspareck.

Des de ja feia diversos anys, Rolf s'havia decantat per un so que no cap justícia a la banda. Justament el so sempre ha estat un dels grans forts del grup i va passar a ser una mica diferent, mancat de força i bastant superficial, sense profunditat.

Running Wild va deixar de ser una banda per esdevenir la Rock 'n' Rolf Band. Quan en la seva història la banda sempre havia comptat amb músics excel · lents, tot això va desaparèixer i per exemple, la bateria pas a ser programada (suposo que el "famós" Angelo Sasso, tot i que "va morir" en 2007, han hagut de reviure) i es nota . De Jörg Michael a una bateria programada, doncs això.

El 2009 Rolf pren la decisió encertada. Acabar amb la vida activa de Running Wild. Una bona comiat al Wacken ia una altra cosa Però en 2011 Rolf anuncia la resurrecció de Running Wild amb nou treball sota el braç; Shadowmaker.

El primer que cal dir és que la banda no existeix. Running Wild és Rolf Kaspareck. El compon, produeix, canta i toca la guitarra i presumiblement el baix. Aquesta vegada l'acompanya Peter Jordan (Peter i Rolf tenen un projecte en comú anomenat Giant X), que ajuda a les guitarres i en els cors.

L'àlbum es pot dir que és un succedani de Running Wild. El so torna a ser força pla, molt superficial. En temes com Sailing Fire, per exemple, es nota molt mancat de força.

Tenint en compte el treball anterior, Shadowmaker millora una mica el exhibit en Rogues en Vogue, encara que no excessivament. Els últims anys, més rockers de Rolf (Toxic Taste i Giant X) es deixen notar en les composicions. Me & the Boys, Riding on the Tide, Into the Black o Piece of the Action són bons exemples.

Shadowmaker poc o gens té a veure amb Running Wild. Evidentment la veu de Rolf, determinats riffs de guitarra i estructures d'alguns temes sonen a Running Wild, però el global s'allunya bastant dels clàssics de la banda. No trobem aquelles melodies èpiques que posaven els pèls de punta o aquells temes rabiosos i elèctrics, veloços i de doble bombo martellejant.

Shadowmaker no és un mal treball, si obrim la ment i el prenem com un àlbum més de qualsevol banda. I Am Who I Am, Piece of the Action, Shadowmaker o Me & the Boys són bons temes, però si els comparem amb, per exemple, qualsevol tema signat per la banda en la dècada dels noranta, la cosa es posa lletja.

Crec que Rolf s'equivoca tornant a posar a la palestra a Running Wild. La banda no existeix fa temps, i per compondre aquest material, ho podria fer sota qualsevol altre nom.

Em fa pena escoltar aquesta bateria i saber que ningú la dóna cops, quan s'han assegut darrere d'ella noms com Stefan Schwarzmann i el grandiós Jörg Michael.

La majoria de temes no tenen força i pocs (o cap) aconsegueix aixecar del seient.

I ara que ... Que aporta Shadowmaker a Running Wild? Cap a on va Rolf ara. Quin futur espera a una "banda" que no actua en directe i si ho fa és a comptagotes i amb músics de sessió, que potser no sabrien dir quin és el segon treball de la banda. Una banda pionera del Power metal europeu, que quan mig món sucumbia a les noves tendències, van saber aguantar, donar continuïtat a una formació i clar, gravar els millors àlbums de la seva història.

En fi, Running Wild ha perdut bona part de la seva identitat. No queda ni rastre de temàtica pirata en els seus temes, i de la portada millor no parlar. Aquelles melodies, aquell so i aquella actitud queden guardades en algun cofre enterrat en alguna illa.

Ready For Boarding!

Running Wild Forever!

Devilsoldier
27/04/2012

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.