SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Avalanch + Nurcry + Secta The New Valdemoro (Valdemoro (Madrid))

Hexed + Unchosen Ones Urban Rock Concept (Gasteiz (Vitoria))

Cobra Spell Rockville (Madrid)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Sabaton - Carolux Rex (2012)

Sabaton - Carolux Rex
Sabaton logo
Suecia

Carolux Rex

Power Metal
Nuclear Blast
2012


Temes

1. Dominium Maris Baltici 00:29
2. Lejonet från Norden 04:42
3. Gott mit uns 03:15
4. En Livstid i Krig 05:45
5. 1648 03:54 Show lyrics 6. Karolinens Bön 06:14
7. Carolus Rex 04:53
8. Ett Slag Färgat Rött 04:24
9. Poltava 04:03
10. Konungens Likfärd 04:09
11. Ruina Imperii 03:21

Formació

Voces: Joakim Brodén
Guitarra: Oskar Montelius
Guitarra: Rikard Sundén
Bajo: Pär Sundström
Teclados: Daniel Mÿhr
Batería: Daniel Mullback

Crítica

Bones a tots!

Avui escriuré sobre Sabaton, grup confirmat per al Llegendes del Rock d'aquest any a Villena i el seu nou disc d'estudi "Carolux Rex". Aquest àlbum és el sisè treball dels suecs i poc abans de la seva sortida al mercat va patir un gran pal del que van saber tirar endavant.

La banda anunciava la marxa de quatre membres del grup, i és que després de 12 anys de carrera, la gent tendeix a evolucionar la seva percepció i idees, això mateix és el que ha passat amb Sabaton. Pär Sundström, baixista i Joakim Brodén, vocalista, segueixen en la lluita i amb ells; Robban Bäck a la bateria, Thobbe Englund i Chris Rörland a les guitarres.

Seguint amb el disc, està basat en la història del Rei Carles XII, important en la història de Suècia. Temàtica guerrillera i històrica plasmades amb velocitat i poder que resulten aclaparadores des de la primera escolta.

Sense més dilació anem amb aquest "Carolux Rex":

La intro "DOMINIUM MARIS BALTICI" curta però fa la seva funció, la d'anticipar que alguna cosa gran passarà i ho fa d'allò més bé amb "THE LION FROM THE NORTH". Tema assegurat en directe que ens recorda molt al començament del seu anterior àlbum "Coat Of Arms", grans tornades que t'omplen de poder i de ganes de donar-ho tot, gran part d'això gràcies a la peculiar i reconeixible veu del seu vocalista Joakim Brodén .

"GOTT MIT UNS " altre tema enganxós que amb el temps es convertirà en un clàssica de Sabaton. Cal destacar el gran treball dels guitarristes a tots i cada un dels riffs d'aquesta cançó.

Seguim amb "A LIFETIME OF WAR", gran cançó de mig temps on violins i teclats aporten una sensació de tristesa i èpica digna de Sabaton i tot això conjugat amb la veu de Joakim i un sol amb molt sentiment la converteixen en un altre gran tema.

A "1648" ens enganxa la bateria de ple amb una introducció aclaparadora i un doble pedal predominant durant gairebé tota la cançó. Tema molt power-metalero, un clàssic dels suecs.

Continuem amb "THE CAROLEAN'S PRAYER" ens introdueix amb una gran intro d'òrgan per inserir-el tema i deixar pas a uns versos acompanyats d'un potent baix. Tema hímnic amb un genial cor al final.

"CAROLUX REX" tema que dóna nom al disc i va ser el tema d'avançament per deixar-nos amb les ganes d'escoltar la resta del disc. Potents redoblaments i palms mutes que auguren un gran tornada.

Passat ia meitat del disc ens trobem amb "Killing GROUND", una gran dosi de power metall amb un ritme galopant i un riff que recorda una mica a Maiden.

"POLTAVA", relata una batalla a Ucraïna on cal destacar els fantàstics solos de teclat de temàtica neoclàssica i el gran tornada amb veus entrellaçades que ho fan original i enganxós alhora.

Arribem a la part final del grandíssim disc que s'han marcat els suecs, "LONG LIVE THE KING" cançó coreable fins més no poder enaltint al rei i on el doble pedal segueix fent de les seves.

"RUÏNAIMPERII ", intro orquestral, veus programades i un canvi total de rumb que no acaba de quallar.

I per finalitzar el disc, el bonus track "IN THE ARMY NOW", curiosa alhora que original versió al Sabaton que s'han marcat de "In The Army Now" de Status Quo que interpreten allò més bé.

Com ens vénen acostumant, Sabaton mai defrauden i més amb un disc com aquest, amb el qual segur que tornarà als suecs al panorama internacional.

Aquí em acomiadament, gràcies per llegir-me i una salutació a tots!

Salut i Metal

Toni Nieto
20/01/2013

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.