SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Saratoga - Nemesis (2012)

Saratoga - Nemesis
Saratoga logo
España

Nemesis

Power / Heavy Metal
Avispa Music
2012


Temes

1. Juicio Final 04:38
2. Hasta El Día Más Oscuro 04:17
3. La Última Frontera 04:43
4. Revolución 04:11
5. Perversidad 04:07
6. Después Del Silencio 05:41
7. Maltratador 04:51
8. El Último Vals 04:26
9. Corazón Herido 03:44
10. Condenado 05:34
11. Angel O Demonio 04:38

Formació

Veus: Tete Novoa
Guitarra: Tony Hernando
Baix: Niko del Hierro
Drums: Andy C.

Crítica

El difícil, encara que en aquest país ho sigui més, no és arribar, sinó mantenir-se. Com altres tants, Saratoga va tenir el seu moment de glòria. Tot allò va acabar. És evident que res dura eternament, però sempre hi ha raons per explicar les coses. És també evident que Saratoga, per qüestions internes de la banda, no va saber aguantar aquell èxit i va sucumbir. La sortida de Jero Ramiro i de Leo Jiménez va condemnar a la banda a la mediocritat, per desgràcia, tan abundant per aquestes terres.

Per celebrar els 20 anys de la seva fundació, Saratoga ens presenta Némesis, el tercer treball des de la ruptura i la creació d'aquests nous Saratoga. Un treball que segueix la línia marcada per la banda des de la seva refundació i òbviament agermanada amb la proposta dels Saratoga comandats per Jero i Leo (sense oblidar a Niko).

Saratoga era una d'aquestes bandes molt reconeixibles pel seu so i per una veu molt característica, i encara que quant a la veu, Tete Novoa és continuista i ningú discuteix que Tony Hernando sigui un magnífic guitarrista, si en canvi, ara sonen com qualsevol banda del munt, amb molt pocs matisos que els facin reconeixibles pel seu so. Això si, com no podria ser d'altra manera, tot sona molt bé, una producció molt cuidada, especialment molt destacable el treball en la bateria de (ho dic una vegada mes) Andy C., un dels millors bateries d'aquest país . A nivell de so sona com un tro i tècnicament Andy demostra el que val.

En els temes destaquen; Maltratador, tema bastant heavy i modern amb una molt bona guitarra i un magnífic treball de bateria. En Revolución tenim un tema bastant fàcil, amb un inici de baix que recorda Running Wild, amb una tornada molt de directe i una lletra que tributa al públic llatinoamericà. Corazón Herido, tema senzill que val la pena només per escoltar la senzilla però fantàstica bateria d'Andy. La Ultima Frontera, Juicio Final i Después Del Silencio destaquen per les seves tornades ja clàssics en Saratoga, molt de directes.

Seria injust dir que Némesis és un mal àlbum. Simplement, encara que comparar amb altres èpoques no acabi de ser del tot just, costa pensar que aquesta va ser una de les millors bandes d'aquest país.

En 2007 va començar una nova etapa i potser el just seria jutjar a partir d'aquí, tot i que el passat sempre hi serà, aixecant amenaçador i fins i tot arribant a ser una pesada càrrega, difícil de portar.


Me duele tanto comprender
Que nada será como ayer
No quiero volver a perder
La esperanza de volverte a ver
¡Volverte a ver...! (Hasta El Día Más Oscuro, Némesis, 2012)

Devilsoldier
11/06/2012

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.