SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Legion + Endgame Zorrozako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

A Sound of Thunder - Out Of The Darkness (2012)

A Sound of Thunder - Out Of The Darkness
A Sound of Thunder logo
E.E.U.U.

Out Of The Darkness

Metal / Rock / Progressive
Nightmare records
2012


Temes

1. The Day I Die 08:31
2. The Night Witch 05:37
3. Kill That Bitch 03:56
4. Murderous Horde 05:56
5. A Sound of Thunder 04:45
6. Out of the Darkness 04:23
7. Calat Alhambra 08:17
8. Fight Until the End 06:29
9. This Too Shall Pass 05:07
10. Discovery 08:35

Formació

Veus: Nina Osegueda
Guitarra: Josh Schwartz
Bateria: Chris Haren
Baix: Jesse Keen

Crítica

A Sound Of Thunder, film de ciència ficció de 2005 ... així començaria si d'un bloc de cinematografia es tractés, però A Sound Of Thunder és també el nom de quatre músics de Washington que acaben de llançar el seu segon treball, Out Of Darkness.

Si posem el nostre reproductor en mode aleatori i deixem escoltar només un tema a diferents persones per després preguntar-los que estil practiquen A Sound Of Thunder, ens trobaríem amb respostes com rock, hard rock, heavy metal, power metall o fins i tot metall simfònic. I tots tindrien raó!

No es limiten a moure dins d'un sol estil, els seus temes són tan variats que en les primeres escoltes arribes a dubtar si aquestes escoltant el mateix disc o no, una mica desconcertant. D'aquesta manera s'allunyen de ser encasellats com un grup gòtic més, i dic gòtic perquè sembla que és un garatge on aparcar a les bandes liderades per cantant femenina que no se saben on catalogar. Se'ls envia al munt del gòtic i ens quedem tan tranquils, doncs no, i A Sound Of Thunder menys encara.

És de destacar el treball vocal de Nina Osegueda, una veu impressionant, sobretot en els temes més rockers és sembla sentir-me més còmode i on la seva veu es torna molt intensa i amb molta força, però en els temes més metaleros i simfònics no queda desmerecida ni molt menys passant amb bona nota. On si flaqueja una mica és en les balades i és que la seva veu és massa intensa per a això.

Anem a endinsar-nos en els temes del disc, The Day I Die, el disc s'obre amb un tema rocker, pesat, però amb parts melòdiques, ¡un tema variat, amb més de vuit minuts ni més ni menys! Amb aquest tema ja ens podem adonar que no es tracta d'una banda de hard rock qualsevol, volen anar un pas més enllà i no encasellar-se i per a mostra, el segon tall, The Nightwitch, un tema més power metalero i simfònic, que comença lentament per guanyar velocitat i amb una tornada on deixen la intensitat del primer tall per endinsar-se dins del món simfònic, una volta més de rosca.

Kill That Bitch, que és un dels vídeos que tenen editats, és un tema 100% hard rock, energia, intensitat, força, hard rock amb sabor americà, i amb un to burlesc característic de A Sound Od Thunder. ¡Just this 11:00 kill that bitch for meeeeeee! Murderous Horde un tema metalero amb gust de rock a les veus però amb uns riffs metaleros agressius i moments realment brutals amb tocs foscos.

Moment per al tema que dóna nom a la banda, A Sound Of Thunder, Heavy Metall, riffs canyers, canvis de ritme i una tornada enganxosa. I si aquest tema dóna nom a la banda, el següent ho fa amb el disc, fregant l'speed metall, velocitat i intensitat, donant un pas més en aquesta barreja de sons, amb una tornada al més pur estil del metall europeu dels 90 , situant aquest tema com un dels meus favorits del disc amb una veu masculina que desconec de qui és, però es compenetra a la perfecció amb Nina.

I aquí he de fer un parèntesi en el disc a manera d'editorial. Quan un grup s'embarca en un tema cantat en una altra llengua que no és la seva, hauria de tenir molta cura, no només en l'accent, sinó també en documentar correctament. I és que per al públic anglosaxó, Calat Alhambra serà un tema més que com a molt sabreu que està relacionat amb la reconquesta de Castella segles enrere, però quan l'escoltem aquí ... té errors bastant greus. ¿Isabella de Castilla? Si ho canten en castellà ... que ho facin en condicions ... fallada de documentació. El tema al marge d'aquest error i de la pronunciació, que com és lògic i comprensible no és perfecta, és un tema bastant complet, amb detalls progressius i de nou passant dels vuit minuts.

Tancant el disc ens trobem de nou amb un tema hard rock, Fight Until The End on Nina torna a demostrar el a gust que se sent en esses registres, arribant a esquinçar la veu per moments. This Too Shall Pass és la balada del disc, lenta, molt lenta, acompanyada per violins ... un canvi sorprenent, que no esperes en un disc així. I per finalitzar el disc, de nou un altre tema de més de vuit minuts, del millor del disc, un tema molt melòdic, ple de canvis, contundent per moments, lent en altres ... una mostra més de que A Sounf Of Thunder no és la típica banda d'Hard Rock / Metall.

Sergi Arise "Hell"
11/07/2012

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.