SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Avalanch + Nurcry + Secta The New Valdemoro (Valdemoro (Madrid))

Hexed + Unchosen Ones Urban Rock Concept (Gasteiz (Vitoria))

Cobra Spell Rockville (Madrid)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Saxon - Sacrifice (2013)

Saxon - Sacrifice
Saxon logo
Reino Unido

Sacrifice

Heavy Metal
UDR Music
2013


Temes

1. Procession 01:47
2. Sacrifice 03:58
3. Made in Belfast 04:35
4. Warriors of the Road 03:32
5. Guardians of the Tomb 04:49
6. Stand Up and Fight 04:03
7. Walking the Steel 04:24
8. Night of the Wolf 04:20
9. Wheels of Terror 04:22
10. Standing in a Queue 03:38

Formació

Veus: Biff Byford
Guitarra: Paul Quinn
Guitarra: Doug Scarratt
Baix: Nibbs Carter
Bateria: Nigel Glockler

Crítica

He de reconèixer que Saxon mai va ser una banda que em digués molt. Molt nom, molta història i molts discos. L'únic treball que m'ha cridat sempre l'atenció és aquell mític Denim and Leather (1981) però la veritat és que de tots els seus discos sempre he salvat cançons i poc més.

Però en els últims anys crec que Saxon estan vivint el millor moment de la seva llarga trajectòria. Referint als seus treballs discogràfics.

Els seus últims àlbums traspuen molta qualitat i sobretot una energia, diria que bastant impròpia en bandes amb tants anys a l'esquena. Estem acostumats, mal potser, a veure a les bandes veteranes llanguir i viure de rendes i fins autoparodiar. Treure discos per compromisos comercials, però sense prendre massa seriosament el material que contenen aquests treballs. Res més lluny de la realitat pel que fa a Saxon es refereix.

Si Call to Arms (2011) ja era un magnífic treball, m'atreveixo a dir, que Sacrifice serà un dels millors treballs del 2013.

Vells guineus en això de la música, Biff Byford & Cia s'han marcat en àlbum extraordinari. Un disc que no arriba als 40 minuts i que demostra que es pot fer magnífica música sense caure en vells clixés gastats per l'ús.

El primer on es fonamenta un gran treball és en el seu so. Amb una producció sense grans escarafalls, aconsegueixen sonar tremends. Quan dic tremends és tremends. Em sembla al • lucinant que una banda que té la meva edat, 35 anys per a 36 soni tan bé. Guitarres poderosíssimes que trenquen les barreres del metall més tradicional i que fan sonar a Saxon com una banda novell. Un so molt dinàmic i amb molta força, fortificat a través de baix i bateria i on la veu de Biff Byford, que sembla viure una segona joventut, encaixa a la perfecció, dotant als temes d'arpa i força. Tot això fa que la banda soni molt fresca i actual.

Després de tenir una base més que sòlida, arriba el torn, a potser el més complicat, els temes. Aquí novament tornen a demostrar experiència, saviesa i passar per un moment dolç de composició.

10 temes i un àlbum que no arriba als 40 minuts i el primer és una introducció de gairebé dos minuts, donen una orientació bastant clara de per on van els trets. Aquí no hi ha mitges tintes, ni temes de farciment. Per no haver no hi ha ni balada ni temes lents.

Després de la introducció, el riff de benvinguda del tema que dóna títol a l'àlbum, irromp per fer-nos presoners sense remissió. Un tema aguerrit, dinàmic i modern. Perfecte per obrir foc. El riff inicial / tornada de Night of the Wolf el signaria qualsevol banda thrash. Un tema amb una atmosfera molt aconseguida i amb unes guitarres magnífiques. Amb Warriors of the Road trepitgen l'accelerador a fons i ens ofereixen un gran tema impressionant que et deixa sense respiració. Tornada marca de la casa i excel • lent treball de Nigel Glockler a la bateria i del "xaval" Biff Byford en la interpretació. Una altra joia és Guardians of the Tomb. Un tema que creix a poc a poc amb magnífiques melodies de guitarra fins transformar-se en un altre fuetada que peta en un magnífic tornada amb un Mr Byford terrible.

Amb un títol com Stand Up and Fight no podia sortir res més que un altre gran tema. Tema més tradicional, amb una energia que et penetra a l'instant. La seva tornada, de luxe. En Wheels of Terror trobem un altre gran tema, aquest cop més modern. Tant seu riff com la seva tornada i la seva composició en general resulten més actuals. Molt destacable la seva sol. El tema que tanca el disc és, Standing in a Queue. Un altre magnífic tema, que recorda als Saxon més clàssics. Un tema hard rock, on torna a destacar la interpretació de Biff.

El que semblava molt difícil (de fet ho és), que era superar els seus últims treballs, Saxon ho ha aconseguit, amb un treball d'excel • lent factura. A part d'uns magnífics temes, el que més sorprèn és que la banda soni com sona. Molt intensos, molt compactes, dinàmics, frescos i actuals. El treball de tota la banda és molt destacable, liderats com no, per un incombustible Biff Byford (qui acaba de complir 62 anys) que per res ha fet Saxon una banda conformista, que decideixi viure del seu passat. Un àlbum que fa olor de 2013 i que respira varietat, força, esforç i que demostra que hi ha alternatives.

Ho torno a repetir: estem davant d'un dels millors àlbums d'aquest any.

Devilsoldier
13/03/2013

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.