SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Avalanch + Nurcry + Secta The New Valdemoro (Valdemoro (Madrid))

Hexed + Unchosen Ones Urban Rock Concept (Gasteiz (Vitoria))

Cobra Spell Rockville (Madrid)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Soul Sacrifice - Carpe Mortem (2012)

Soul Sacrifice - Carpe Mortem
Soul Sacrifice
Soul Sacrifice logo
Turquía

Carpe Mortem

Death Metal
Massacre Records
2012


Temes

1. Requiem 01:58
2. Bullet Proof 03:59
3. Comatose 05:07
4. O.L.B. 04:52
5. Keşke 04:32
6. Fly Forever (Pentagram cover) 05:09
7. Society for Killing 04:12
8. Torture My Soul 04:13
9. Carpe Mortem 02:40
10. Sarcastic Existence 04:31
11. Exile 05:30

Formació

Veus i baix: Özgür Özkan
Guitarra: Feyzi Ocak
Guitarra: Maksim Kırıkoğlu
Bateria: Onur Akça

Crítica

M'acaben de passar el nou disc de Soul Sacrifice, com la cançó del disc debut de Santana o el joc de Playstation, i penses: "o és casualitat, o aquests nois tenen bon gust". A més, buscant una mica per internet em trobo que la banda està classificada com a "banda turca amb varietat de sons, incloent death metall amb passatges melòdics, algunes melodies orientals turques i una barreja de diferents tipus de veus". Després d'escoltar "Carpe Mortem", estic bastant d'acord amb la definició: són turcs, és death metall melòdic, té UNA melodia oriental turca i barreja veu gutural amb línies líriques netes. Encara que la definició és bastant encertada, m'ha decebut bastant en l'aspecte de la fusió i influències orientals. M'esperava alguna cosa més en l'estil dels grans Myrath o fins i tot una mica més com el "Chaos AD" o el "Roots" de Sepultura, salvant els estils musicals de fons. Aquests CD sí que són realment fusió i les seves influències brollen notablement en cada tema.

Però repassem una mica "Carpe Mortem", que és el s'espera d'una crítica; aquest CD comença amb una breu introducció de gairebé dos minuts d'un brunzit electrònic amb veus i campanes que podien haver reduït o fins i tot estalviat però que fan que l'obra superi els tres quarts d'hora. El primer tema de metall és "Bullet Proof", que comença com cal aportant velocitat d'una manera que em recorden a Scar Symmetry, tant per la veu com pels ritmes. Aquest tall continua amb un interludi de guitarra pesat seguit per un vers en veu gutural amb cors de veus netes. El sol és molt melòdic, amb molt ressò i sentiment però de poc virtuosisme. Així passa el tema sense més fins al final pesat que repeteix la tornada.

"Comatose" és molt similar quant a perfil rítmic però amb molta melodia fins arribar al vers, que el cantant amaneix amb la seva veu gutural típica de l'estil. Després, en la tornada apareixen veus menys guturals però esquinçades a l'estil metalcore. Tornen al vers i al tornada altra vegada i repeteixen aquest procés fins al sol, amb més virtuosisme aquesta vegada, així com el sentiment anteriorment mostrat. Un cop més la tornada fa aparició i el tema finalitza.

"O.L.B." em recorda molt a Paradise Lost en la forma que comença, la seva melodia inicial, però aviat es torna més cap a l'estil d'Arch Enemy. La tornada, en canvi, és més metalcore amb clares influències de Killswitch Engage que es tornen a tornar de Arch Enemy tant al sol a mitja cançó com el sol final que està acompanyat amb doble bombo a tota velocitat.

EEl cinquè tall es titula "Keske" i retorna a mostrar les seves clares influències de Scar Symmetry amb un ritme a mig temps molt melòdic que passa a ser més atmosfèric amb el teclat i cantat amb veus no tan guturals com abans. Fins i tot hi ha veus 1/2 parlades, entre murmuri i confessió just abans de la tornada, que torna a fer gala de línia melòdica de teclat i veus molt metalcore.

Passat l'equador de la gravació, ens trobem amb "Fly Forever", un tema accelerat molt rítmic i melòdic que em recorda inicialment als Iron Maiden amb doblatge de guitarres, però que aviat es torna més metalcore tant per la guitarra rítmica com per una de les veus. L'altra, és molt semblant a Greg Holmes de Paradise Lost i, així també, la tornada fa gran mostra d'aquesta veu. No entraré en detalls de l'estructura musical de la peça, però us podeu fer una idea del que us trobareu si heu escoltat amb anterioritat el gènere, especialment a Arch Enemy, encara que amb més diversitat de veus però menys blast beats.

"Killing for Society" és la peça número set i mostra una gran melodia ràpida que aviat passa al vers on el cantant mostra la seva veu més esquinçada però sense arribar a gutural. La tornada torna a la melodia inicial i es torna en un altre vers seguit d'un pont molt ràpid. El sol arriba en aquest punt, descaradament a la Michael Amott, i torna a sonar la tornada aquest cop accelerat, molt original.

El següent tema comença amb una introducció breu, un arpegi de teclat amb filtres i un riff de guitarra in crescendo. La veu fa la seva aparició i el vers comença passant a la tornada gairebé sense adonar-me'n. El vers i tornada es repeteixen i, tot seguit, torna el arpegi de teclat molt melòdic amb cors esquinçats. Així, el segueix un petit pont que porta a un sol petit també i tornen a la tornada un parell de vegades, l'última més ràpida de ritme de bateria, a doble bombo.

"Carpe Mortem" ve a continuació, i és el tema que dóna nom al CD. Comença amb un enregistrament del pols d'una persona a través del so d'una màquina de vida assistida, on poc a poc va entrant una guitarra poc distorsionada, molt a l'estil de Anathema tant pel so i riff de guitarra com pel baix que marca aquesta cançó instrumental. Dos minuts i mig per omplir, en la meva humil opinió.

"Sarcastic Existence" comença amb un riff acompanyat de veus netes, al poc la bateria s'accelera i entren les veus esquinçades. Tot seguit, la bateria s'accelera encara més i entren les veus guturals. Però el aviat el vers torna amb les veus netes. La tornada ràpid torna i hi ha un pont sol de teclat, on fa aparició un violinista amb melodia oriental molt interessant però que fa insuficient el classificar a la banda de death metall amb sons orientals, ja que són molt escassos.

El CD finalitza amb "Exile" i, valgui la redundància, aquesta comença de nou com ho faria Arch Enemy en un dels seus obres, però amb més teclat i més veus metalcore en l'estil de Scar Symmetry com he comentat.

El resum d'aquesta crítica ja ho pots preveure pel poc que has pogut llegir sobre això en aquesta crítica, si t'agraden els grups esmentats serà una compra encertada, però si ets un gran fan d'aquests, segur que preferiràs esperar a que treguin discos nous o fer-te amb una còpia que et falti a la col • lecció, molt encertat també. A més, si en saber que Soul Sacrifice són turcs esperes un disc amb grans influències orientals, aquest no és el teu CD. Esperem que no sigui jo l'únic a reclamar més originalitat i més propensos a mostrar les seves arrels, i ens apassionin més encara en la seva pròxima obra.

@vidhar666
30/01/2013

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.