SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Stephan Forte - The Shadows Compendiu (2011)

Stephan Forte - The Shadows Compendiu
Stephan Forte
Stephan Forte logo
Francia

The Shadows Compendiu

Progressive Metal
Listenable Records
2011


Temes

1.- The Shadows Compendium
2.- The Praestigiis Daemonum
3.- Spiritual Bliss
4.- Duat
5.- Sorrowful Centruroide
6.- Prophecies Of Loki XXI
7.- I think there’s someone in the kitchen
8.- Improvisation on Sonata

Formació

Stéphan Forté (Adagio) guitarist project.

Convidats:
Jeff Loomis (ex-Nevermore) / Franck Hermanny (Adagio) – Pista 1
Mattias IA Eklundh (Freak Kitchen) – Pista 2
Glen Drover (ex-Megadeth) – Pista 4
Derek Taylor – Pista 5
Daniele Gottardo – Pista 7

Crítica

STEPHAN FORTE, vaig a admetre que no coneixia aquest guitarrista Francès. Jo mateix ho he batejat amb el nom de "Escorpí de Normandia" no només per ser Francès, si no per ser Escorpí com a signe zodiacal i la forma d'atacar les notes amb aquest verí i velocitat. Amb 33 anys i amb aquest disc The Shadows Compendium ha deixat més que demostrat que no té res a envejar als més grans alquimistes de la guitarra.

Ara per això, ens centrarem en aquest nou treball carregat d'energia i màgia, ja que el compendi de les ombres és més del que sembla ... descobrireu que no en va, aquest mag de la guitarra ha deixat 3 anys de la seva vida explorant i treballant molt profundament per forjar.

D'entrada, abans de parar-me a analitzar cap tema, el títol de l'àlbum parla per si sol ... és com si l'autor hagués volgut resumir, barrejar i aglutinar aquesta part fosca que sent dins seu, aquestes ombres del passat que afloren en forma de afilades frases, molt ben disparades pel veloç i precís cop de pua que Stephan té.

Resumiré cada tema de l'àlbum amb un petit fragment narrat, doncs crec que no hi ha millor manera de plasmar una cançó en escriptura ... resumir el sentiment, la idea i motiu ...

1. - The Shadows Compendium:
El tema obre la tapa del bagul que porta dècades tancat a l'altell d'una vella casa abandonada ... és el viatge a les ombres del passat, entra amb un increïble inici on els foscos arpegis fan acte d'aparició portant allà on Stepahn desitja. Que dir després de la seva tècnica ... precisa com el mecanisme d'un rellotge suís ...

2. - The Praestigiis Daemonum:
Clarament estem parlant d'un guitarrista amb una habilitat sobre les cordes fora del comú, i aquest és un dels temes on el fa més notable, el mostreig del seu ràpid i potent punteig sobre el diapasó, fa semblar que toqui amb una guitarra a flames, i ell, per no cremar per foc de l'instrument, hagués de accelerar i córrer donant-li aquest toc gairebé malaltís, sublim.

3. - Spiritual Bliss:
Aquí aquests aires hindús i orientals encara es fan més presents que en el tema anterior, i és aquí on veig molta influència d'altres grans guitarristes, un tema que recomano als amants de la guitarra elèctrica, no només per la tècnica emprada, si no pels frasejos a dobles veus que deixen molt clar el que Stephan vol mostrar.

4. - Duat:
L'inici d'aquest tema és sublim, és personalment el que més m'agrada, aquestes notes melancòliques, aquest només amb una reverb tan ben buscada, aquest harmònic picat tan ben posicionat deixant pas a la bogeria dels gairebé 6 minuts en què deixarà de pedra a més d'un ...

5. - Sorrowful Centruroide:
Aquest és el tema que potser menys m'ha sorprès, ja que encara tenint una complexitat d'interpretació increïble, no he vist res de nou en respecte la resta de l'àlbum, i jo com a nou oient busco en cada tema una mica per fer-me una idea. Recomano parar atenció al minut 3:20, aquests segons posteriors en què pren forma un aire Tim burtoniano molt aconseguit, m'encanta.

6. - Prophecies Of Loki XXI:
Bogeria ... escales harmòniques menors, notes de tensió per tot arreu, recursos clàssics, dobles guitarres creant veus impactants ... velocitat; velocitat digna dels més hàbils shredders, m'ha sorprès en excés aquest tema ... el RECOMANE en majúscules.

7. - I think there s someone in the kitchen:
Tema ple de destresa per part de Stephan, aquest guitarrista no es conforma amb ser un més, en aquest tema deixa de nou molt clar el seu do per tocar. Destaco la bateria i baix de al minut 2:34, junts tenen un caminar perfecte per donar pas a la guitarra tal com entra ... recuperant la força que mereix.

8. - Improvisation on Sonata:
Stephan Forte no només compon magníficament, interpreta si cap encara millor ... en aquest tema, que l'he escoltat diverses vegades seguides, desmunta en mi la idea guitarrista que és, donant pas a una forma més versàtil i madura de músic ... xapó.

Sens dubte, i sense conèixer o haver parlat amb ell, es nota que aquest magnífic guitarrista ha empassat molt Steve Vai o altres genis astrals d'aquest univers; jo com a guitarrista no necessito veure recursos necessaris de la seva tècnica ... ja el simple deixi, aquest vibrato donant un quart de to en tensió, aquests arrossegaments que simulen laments abans d'atacar nota ... simplement es respira en ell aquesta manera de fer i el seu aplom en els moments en què la guitarra s'imposa donant-se un protagonisme en la cançó.

Com he dit anteriorment, jo com a guitarrista i fidel seguidor d'aquests sons tan paranoics i fora del comú, justament buscats i utilitzats en el meu projecte personal, he de dir que sòl ser bastant dur criticant, i no sense por, he deixat per terra a grans bandes i músics per no per a mi d'innovació i de creativitat, no és però, el cas d'aquest guitarrista, lamentablement molt desconegut per a molts. Tan gran és el seu sentiment en les composicions que podria posar-se davant dels grans guitarristes coneguts.

Finalitzant, diré que l'Escorpí de Normandia ataca i el seu verí queda a les venes de la víctima ... igual que la seva delicada i potent música, que deixa pòsits a l'interior de l'oient ...

Aeolian
20/12/2011

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.