SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Sylvania - Lazos de Sangre (2011)

Sylvania - Lazos de Sangre
Sylvania
Sylvania logo
España

Lazos de Sangre

Power Metal
Autoproducido
2011


Temes

1. Mirando al cielo 01:53
2. Lazos de sangre 05:11
3. Buscando un camino 05:02
4. Jugando a ser Dios 04:16
5. La princesa prometida 05:30
6. No se que será de mi 05:35
7. Sal de tu prisión 04:18
8. Raíz de la ilusión 02:02
9. Al caer la noche 05:07
10. Mi juicio final 14:09
11. Desátame (versión de Mónica naranjo)

Formació

Veus: Ángel Ortiz
Guitarras: Eric Rando
Guitarras: Alberto Montoya
Baix: Álvaro Chillarón
Bateria: Pablo Ayala
Teclats: Sofía Pinar

Crítica

Des de València, seguirem amb una crítica més, a aquest enorme àlbum d'aquest excel · lent grup. Es va publicar en l'últim trimestre del 2011, tot i que portava temps gestant-se, per diversos problemes.

El disc en arribar a les nostres mans, ens va impactar, primer per una excel · lent portada a càrrec de nou, de Joel Marc i per la seva increïble llibre. Si dic llibre és perquè no puc cridar llibret: En ell, es detalla la història que acompanya cada tema, al costat de les lletres, i és de gran extensió. Un més que excel · lent treball el de la banda, materialitzat sota les mans del dissenyador català.

I arrenca el disc, produït per E.Mompó i F.Asensi, la qual cosa sempre és garantia, amb un so d'altíssima qualitat, que fa justícia, tant al treball físic, com a les composicions de la banda, que ara procedim a desgranar : Sona la introducció Mirando al cielo, composició instrumental de mig temps, lleugera, amb gran predomini dels teclats, amb un so més hapsichord. Després de gairebé dos minuts ens devora les orelles el tema presentació que a més dóna nom al disc: Lazos de Sangre. La banda mostra el seu estil: Molta guitarra a les mans d'Alberto Montoya i Eric Rando, tant com a base, com donant melodia, amb tècniques clàssiques de desdoblament, Tappings i ràpids riffs i solos. Alta velocitat combinada amb molta melodia, de fàcil entrar a l'oient, però amb tal multitud de matisos i arranjaments, acompanyats pels teclats de Sofia Pineda, que són molt protagonistes, i amb una bateria on mana el doble bombo, però amb molts canvis de ritme, sempre comandada per Pablo Ayala. El baix als dits d'Álvaro Chillarón és també un protagonista important en aquesta obra, doncs descobreix molta melodia i no només farcit com es demostra en més d'un tema, que seria difícil d'entendre si no fos així.

La veu d'Angel Ortiz, és senzillament excel · lent per a aquest àlbum. Amb un timbre privilegiat que li permet assolir aguts esgarrifoses, però amb prou cos com per a destacar especialment, tant dins del disc, com a nivell de grans vocalistes nacionals.

Així el disc segueix endavant, captivant l'oient, però a cada escolta, fins i tot més. Així Buscant un camí, és un tema molt ràpid, a destacar, amb la col · laboració de Jose Vicente Brosseta.

No m'agradaria que quedés la impressió que el disc està format per una sèrie de temes estrella i la resta són farciment, doncs convido encaridament al lector, si és gustós de power metall o fins i tot de metall més clàssic a comprovar el que dic amb la escolta íntegra d'aquest àlbum, digne d'haver estat un clàssic europeu si s'hagués llançat a Alemanya fa alguns anys.

Així, i seguint aquest "viatge" per centreeuropa, en la balada No sé què serà de mi, Ortiz mostra uns registres tan variats que he hagut de revisar que no es tractés de cap col · laboració, ja que després de tons més aviat greus, finalitza el tema amb un canvi de veu que tancant els ulls és molt fàcil imaginar al mateix Kai Hansen cantant en castellà.

Cançons com La princesa prometida o Sal de tu prisión fan creure al més incrèdul de la qualitat excel · lent que hi ha en aquest país, tenint en aquest últim tema una importància cabdal el baix.

Raiz de la ilusión, ens dóna una pausa per continuar amb la finalització del disc, que compta amb diverses col · laboracions i de molt nivell.

I arribant ja al final de l'àlbum, apareix una obra mestra de més de 14 minuts. Així, Mi Juicio Final, és un tema que té tot el que es pot esperar d'una obra així. Ritmes ràpids, lents, més pesats, grans solos, col · laboracions arreu (FJ Nul d'Opera Magna, Monty Peiró de The Sheenas i Sergio Ferrer d'Etrúria) i que culmina el disc deixant la boca oberta a l'oient, recordant i això que no em agraden les comparacions a Avalanch amb el seu "Les Ruïnes de l'Eden" o Mägo d'Oz i la seva · "La cantata del diable".

El disc tanca amb una versió de Mónica Naranjo i la seva gran Desátame. La banda vol oferir un extra, que encara que el tema m'encanta, potser es podria haver quedat per promo de la banda, o fins i tot treballar una mica més, en qualsevol cas, és benvingut.

Si no coneixes Sylvania, no pots deixar de descobrir-los, independentment que t'agradi o no l'estil. En el meu cas, em sembla un llançament nacional espectacular, el qual em sap greu revisar ara, perquè el catàleg com del millor d'aquest extint 2011!

Víc Salda
31/01/2012

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.