SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Symphony X - Iconoclast (2011)

Symphony X - Iconoclast
Symphony X logo
E.E.U.U.

Iconoclast

Progressive Metal
Nuclear Blast
2011


Temes

CD1:
1. Iconoclast (10:51)
2. The End of Innocence (5:27)
3. Dehumanized(6:48)
4. Bastards Of The Machine (4:56)
5. Heretic (6:25)
6. Children Of A Faceless God (6:21)
7. When All Is Lost (9:10)

CD 2:
1. Electric Messiah (6:14)
2. Prometheus (I Am Alive) (6:47)
3. Light Up The Night (5:04)
4. The Lord Of Chaos (6:10)
5. Reign In Madness (8:38)

Formació

Veus: Rusell Allen
Guitarra: Michael Romeo
Baix: Mike LePond
Teclats: Michael Pinnella
Bateria: Jason Rullo

Crítica

Esperadíssim treball el de la banda de Michael Romeo i Rusell Allen. Amb una presentació impecable en un doble CD en edició limitada, la banda ha cuidat fins al més mínim detall per als seus fans.

M'atreveixo a dir per això, que els millors discos de la banda ja han estat editats, i que aquest ja és el tercer disc on podem diferenciar un so molt més cru, amb unes guitarres molt més potents i protagonistes, amb temes molt menys melòdics tot que han baixat el pistó que van instaurar amb el seu anterior Paradise lost.

La banda liderada per un hàbil Romeo, continua component temes d'altíssim nivell tècnic, barrejant la seva duresa de so de les guitarres però d'aquesta manera fins i tot més cru i més dur si cap que en els discos anteriors a V. Aquesta formació estable segueix mantenint el segell que ha caracteritzat a la banda però molt més dura, fet que també es reflecteix en la veu de Rusell i en la bateria més salvatge.

Els cors, com ja en els seus últims discos, han perdut protagonisme. Tot i això, la banda probablement hagi volgut fer l'ullet al passat reinventant amb alguns cors més èpics com en la inicial Iconoclast.

El so tan treballat de la banda i la durada del disc, faran el delit dels seus seguidors, ja que com tot bon disc de metall progressiu, seguirà donant elements nous a descobrir l'oient després de moltes escoltes, motiu pel qual, em reservo el dret d'ampliar aquesta crònica després de més escoltes.

Aquesta vegada, la banda no ha jugat amb experiments de segones parts de cançons i ha decidit atacar des zero, amb força. Són sant i senya de la banda, llargs temes que continguin molts tempos, passatges i forces diferents. Davant d'aquest fet podem destacar en l'àlbum la mateixa Iconoclast o When All is Lost, tema que ens transporta als millors anys de la banda, amb un so més actual si cap, ja que una de les característiques de la banda, sempre ha estat un so de guitarra avançat al seu temps, que tot sona actual avui dia.

Bon disc dels americans, que esperem veure de gira per les nostres terres presentant en directe, que sempre és un plaer.

Víc Salda
17/06/2011

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.