SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Testament - Dark Roots of Earth (2012)

Testament - Dark Roots of Earth
Testament logo
E.E.U.U.

Dark Roots of Earth

Thrash Metal
Nuclear Blast
2012


Temes

1. Rise Up 04:18
2. Native Blood 05:21
3. Dark Roots of Earth 05:45
4. True American Hate 05:26
5. A Day in the Death 05:38
6. Cold Embrace 07:46
7. Man Kills Mankind 05:06
8. Throne of Thorns 07:05
9. Last Stand for Independence 04:43

Formació

Veus: Chuck Billy
Guitarra: Eric Peterson
Guitarra: Alex Skolnick
Baix: Greg Christian

Crítica

Corrien els primers anys de la dècada dels 80. A San Francisco, Califòrnia, es començava a gestar una nova escena musical, més tard coneguda com Bay Area. Bay Area feia referència a una sèrie de bandes formades a San Francisco que van començar a donar forma a un nou estil, més tard conegut com Thrash Metall. La Bay Area es pot separar en dues onades. A la primera, arriben bandes com Metallica (formada inicialment a Los Angeles, no és fins a la seva arribada a San Francisco, juntament amb l'entrada a la banda de Kirk Hammett i Cliff Burton, quan la banda desenganxa definitivament), Exodus, Lääz Rockit, Slayer, i Possessed (el seu disc Seven Churches (1985) és considerat el primer àlbum en barrejar Thrash amb un nou estil, més tard conegut per Death Metal). Aquestes primeres bandes deixen patents les seves influències. La New Wave of British Heavy Metal, sobretot en les melodies vocals i el Punk (molt més patent en l'escena de New York), eren la base d'aquelles bandes que formarien un nou estil. Amb la segona onada, el so de les "noves" bandes canvia. Grups com Testament, Forbidden, Heathen i Death Angel. Les cançons d'aquestes bandes comencen a ser més llargues i més complexes en les seves estructures. Guitarres mes virtuoses i amb un so neo-clàssic. La influència de la NWOBHM es feia més patent i el Punk desapareixia gairebé per complet de les composicions.

Després de fer una mica d'història, ens anem a quedar amb una d'aquestes bandes. Testament, pionera d'aquella segona onada, i per tant del canvi en l'estil més "primitiu" per aquell so més virtuós i més allunyat de la senzillesa punk.

Formats com Legacy el 1983 amb Steve "Zetro" Souza (Exodus) en les tasques de cantant, no és fins 1986 quan, ja com Testament, Chuck Billy esdevé vocalista de la banda.

El 1987 es produeix el seu debut discogràfic amb The Legacy, un dels millors treballs de la seva carrera. I que mostra el clar canvi dins l'estil que aquella segona onada proposava.

Si hi ha una banda lluitadora aquesta és Testament. Sempre bastant fidels a un estil propi. Tot i algun àlbum que coquetejava amb altres estils, sobretot durant els 90, la banda sempre s'ha mogut dins del seu estil i d'una manera de fer molt particular. Dark Roots Of Earth suposa el desè primer treball dels sanfranciscanos. Un àlbum molt treballat, des dels seus temes fins el seu so. Aquest, molt cuidat, agressiu sense sonar abrupte, i destacant molt bé les melodies de guitarra fent el global molt homogeni.

L'àlbum es mou en un corrent clàssica però sense sonar passats. La influència de la NWOBHM es fa patent en moltes parts del disc, amb bastants melodies, tant de guitarra com a vocals.

Chuck Billy sembla estar en plena forma i totalment recuperat del càncer que se li diagnòstic en 2002. La seva veu, inconfusible i una mica mes ronca a vegades, demostra la seva experiència i bon fer en tots els temes.

Molt destacable també el treball d'Alex Skolnick. Un magnífic guitarrista bastant infravalorat i que en aquest treball demostra molta versatilitat i un gran maneig del seu instrument, regalant moltes i molt bones melodies, riffs i solos.

Com a temes destacables tenim, el bastant Hardcore True American Hate. La potent Rise Up L'extensa Throne of Thorns, un tema variat i de molta qualitat. Del millor de l'àlbum. La clàssica Man Kills Mankind, Testament 100%. Native Blood, un altre magnífic tema on destaca el treball d'un dels dos bateries de sessió que han gravat el disc (no he pogut esbrinar qui toca cada tema. Al vídeo de la cançó en qüestió, s'asseu després dels bombos Gene Hoglan, el qual ja havia tocat en l'àlbum Demonic (1997), pel que m'inclino cap a ell) Chris Adler i Gene Hoglan.

L'edició especial de l'àlbum inclou 4 temes extres. Tres versions; Dragon Attack (Queen), Animal Magnetism (Scorpions) i Powerslave (Iron Maiden) i una versió estesa del tema Throne of Thorns.

Molt bona feina dels americans Testament. Una banda lluitadora com poques i possiblement una mica subestimada. El fet de no pertànyer als denominats "4 grans" sembla que fa que caigui en un cert oblit. Testament és una de les bandes més importants del gènere que ens ocupa i mereix tot el respecte i admiració.

Devilsoldier
21/08/2012

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.