SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Legion + Endgame Zorrozako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

The Mystery - Apocalypse 666 (2013) (2012)

The Mystery - Apocalypse 666 (2013)
The Mystery logo
Alemania

Apocalypse 666 (2013)

Power / Heavy Metal
Massacre Records
2012


Temes

1. Doomsday Prophecy 01:18
2. Apocalypse 666 03:56
3. Outlaw 03:41
4. Blackened Ivory 03:40
5. Nailed to the Cross 03:48
6. Death Lullaby 04:16
7. War Cry 03:30
8. Ride On 04:39
9. Cashgame 04:35
10. In Heaven or Hell 04:42
11. Assaulted Minds 04:20
12. The Great Escape 05:57

Formació

Veus: Iris Boanta
Guitarra: Alex Thunder Martin
Guitarra: Stefan Weitzel
Baix: Christian Jesko Rüther
Bateria: Daniel Kahn

Crítica

Des de les terres que en el seu moment van ser el bressol del speed i el power metall provenen The Mystery, que acaben de publicar el seu quart treball The Apocalypse 666, una banda relativament poc coneguda a casa nostra, excepte pels seguidors més entusiastes d'aquest estil.

Si fem una mirada ràpida als seus anteriors treballs ens trobem un metall melòdic influenciats pel power alemany però a mig camí entre el metall i fins i tot de vegades tocs més hard rockers, he de reconèixer que no sóc un gran coneixedor d'aquesta banda, però de seus anteriors discos no hi ha res que m'atregui tant l'atenció com els talls d'aquest Apocalypse 666, sens dubte el seu millor treball fins avui per un humil servidor.

Per aquest quart disc hi ha hagut un canvi en la formació, un canvi de vocalista, mantenint la tradició, de tenir una vocalista femenina, com en els seus treballs anteriors. Les veus recauen ara sobre Iris Boanta, una veu amb molt de caràcter i un timbre esquinçat inconfusible, que marca contundentment el so de The Mystery.

La portada està clarament relacionada amb el títol del disc, és d'aquestes portades que no passen desapercebudes i desperten la curiositat sobre el que hi ha a l'interior de la caixa. Una portada apocalíptica, no podia ser d'una altra manera.

Després de la introducció apocalíptica de rigor s'obre pas el primer tall pròpiament dit, una segona pista que comença sense concessions definint el so que ha pres actualment la banda, molt més power, power del bo, metal alemany en estat pur, del qual ens va fer vibrar alla a finals dels 80 i principi dels 90 ja alguns encara ens ho segueix fent.

L'evolució de la banda és senzillament enorme si ho comparem amb alguns temes dels seus altres discos. L'inici del disc amb "Apocalypse 666", "Outlaw" i "Blackened Ivory" és espectacular, molt intens i directe, guitarres ràpides, ritmes arrasadors i unes melodies impecables, arribant a recordar lleugerament a Edguy en moments del tercer tema. Un inici encomiable.

És complicat mantenir aquest nivell al llarg de totes les pistes i si bé és cert que la intensitat baixa una mica, no hi ha perquè desmerèixer la resta dels talls, temes com "Death Lullaby", "War Cry", "Cashgame" o "The Great Escape" són molt bons temes power que mantenen l'essència èpica i melòdica del Apocalupse 666.

En resum podem parlar de molt bon quart disc de The Mystery en què han sabut capturar l'essència del power alemany, pujant el llistó que tocaven amb els seus anteriors discos, a part que Iris a les veus fa un gran treball, fins al punt que molts no sàpiguen que es tracti d'una veu femenina fins que no els vegin en directe o en alguna gravació, per bé o per mal, la seva veu és molt característica, com se sol dir, amb caràcter.

Sergi Arise "Hell"
05/03/2013

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.