SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

The Privateer - Facing The Tempest (2012)

The Privateer - Facing The Tempest
The Privateer
The Privateer logo
Alemania

Facing The Tempest

Pirate Metal
Trollzorn
2012


Temes

1. Awakening 03:39
2. Dawn of a Sailsman 05:18
3. Last Journey 06:05
4. Descent to Hades 07:24
5. Blackbeard 05:33
6. Port Corrad 04:00
7. Basilisk 06:02
8. Stormlashed 06:05

Formació

Veus: Pablo
Guitarra: Chris
Guitarra: Roman
Baix: Jones
Violí: Clara
Bateria: Kim

Crítica

Un vaixell onejant la bandera pirata, mar tempestuós i una mena de Leviatan sorgint d'entre les aigües ja ens suggereixen el tipus de so que trobarem en Facing The Tempest, primer treball dels alemanys The Privateer. Una temàtica i un nom que als seguidors acèrrims de Running Wild ens porten molt bons records.

The Privateer pren una imatge més actual que podria portar a ser comparats amb bandes com Alestorm que també han adoptat l'estètica pirata com a rerefons del seu folk metall. The Privateer tenen un so més death que els escocesos apropant-se més al folk metal centre europeu.

Facing The Tempest comença amb una de les intros més suggerents que he escoltat últimament, digna d'per la teva activitat per tancar els ulls i deixar-te portar ... onades, sons dels aparells del vaixell, la tensió de obencs i estayes, la fusta cruixint del navili que es retorça en la tempesta, la campana marcant l'hora i no podien faltar els esfereïdors canonades acompanyats de sons típics d'un abordatge, crits i cops metàl · lics que es fonen al més pur estil Running Wild en un curt tema introductori encapçalat per un violí que a poc a poc va deixant el protagonisme a les guitarres per donar pas al primer tema del disc.

De tornada al món real, el so de The Privatter combina tres veus diferents, guturals, netes i una veu femenina simfònica que produeix una bona barreja que aporta gran dinamisme al disc, que sense aquests detalls resultaria una mica insípid. Riifs de guitarra que es van alternant amb un violí molt encertat que va dosificant la part més folk i melòdica, sense fer-se embafador i deixant fluir l'agressivitat del death.

Entre els temes més destacats podem trobar Dawn Of A Salisman, mig temps que alterna, guturals i veus netes amb canvis de ritme amb veus femenines malenconioses. Last Journey, un tema més ràpid i contundent, pur Folk Metall on la veu femenina companya a la veu neta, en contrapunt amb els moments més agressius on la veu gutural pren el protagonisme. Descend To Hades, per a mi el tema més complet del disc, set minuts i mig que saben a poc, excepte pel final, excessivament allargat sense aparent motiu. És el tema més simfònic amb unes guitarres molt presents, una bateria aclaparadora i unes tornades captivadors. Llàstima que al final aquest massa forçat, allargant-se en excés pel meu gust.

I Blackbeard, amb un inici una mica pausat, de mig temps no triga a anar canviant i endurint, gran treball de la part rítmica, en aquest tema i al llarg de tot el disc. Un tema més de taverna, gairebé cerveser, amb una tornada molt enganxós.

Port Corrad, és un tema molt en l'ona de Alestorm, amb un teclat sonant amb un so semblant a la acordió, intentant emular els sons que ens facin viatjar fins a mitjan segle XVII a algun port pirata del Carib. Un tema 100% folk.

Set temes a més de la introducció llargs, només un baixa dels cinc minuts que agradaran als seguidors del Folk Metall i que per no variar deixés indiferent a molts dels detractors d'aquest estil tan de moda actualment. Cert és que The Privateer no aporten res innovador a l'estil, però si t'agrada el Folk Metall, gaudiràs amb Facing The Tempest.

Let 's Folk!

Sergi Arise "Hell"
08/05/2012

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.