SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Toxovibora - Primer Ataque (2013)

Toxovibora - Primer Ataque
Toxovibora logo
España

Primer Ataque

Thrash / Groove Metal
Art Gates Records
2013


Temes

1. Sois un fraude
2. High School Massacre
3. Fanático
4. Muerte en directo
5. Víctima 63
6. Crudo
7. Promesas del este
8. El día del juicio

Formació

Veuss: Joaquín Fernández " Mudarra"
Guitarra: Eduardo Mellado
Guitarra: Luis Martínez
Baix: Andrés Alcaráz
Bateria: Jorge Donate "Kreggor"

Crítica

Començaré aquesta crítica comentant un detall que apareix en la biografia de la banda i que no deixa de ser una anècdota graciosa i casual, però que ve que ni pintada. Els nois de Toxovíbora són originals de la localitat d'Hellín a Albacete ... Com la pronuncien els anglesos? Doncs "a l'infern", "Hell-in", de manera que podem afirmar sense entrar en demagògies ni exageracions que per primera vegada tinc davant meu una banda que prové des del mateix infern.

Què s'amaga darrere d'aquest recarregat logo de Toxovíbora? Thrash metal en vena, un thrash molt cru, sense subtileses, frivolitats ni arranjaments, pur thrash amb influències més pesades, Groove. Així conflueixen dos dels estils més de moda actualment.

Al seu cruesa se li ha de sumar l'agudesa de les seves lletres reivindicatives de l'estat actual d'aquesta societat en la que ens està tocant viure. Un aspecte que en el cas de Toxovíbora no és un valor afegit, sinó que forma part del seu ADN, un cop escoltat i tornat a escoltar Primer Ataque no em veig unes lletres que parlin de dolor, foscor i més neguits neutres sense estar vinculades amb un missatge de fons ... És un tot, escoltes la música prestant atenció a les lletres. El fet que el seu so sigui tan cru i ... s'ha d'entendre bé aquest terme, sense malinterpretacions banals ... poc depurat so fa que les lletres adquireixin un valor afegit sense estar envoltades de sons més treballats en l'estudi i arranjaments que taponin les veus.

Resumint el so de la banda en dues paraules ... "Directe a la cara, i amb la mà oberta".

El so del disc recorda bastant a les bandes dels vuitanta i noranta que començaven en el thrash metal i que no sonaven gens neta, un so que més tard anirien polint, però perdent gran part d'aquella atmosfera més "guarrilla" que desprenia tant ganxo . Un so que tots portem dins i amb el qual hem crescut. Podríem esmentar entre d'altres als inicis de bandes com Anthrax, Megadeth ... per ser de les primeres a fer-ho ... o nacionals es em ve al cap Venjança, potser no sigui el millor exemple, però em recorda el tipus de gravació tan crua del seu primer treball.

Des del primer tall "Sou Un Frau", un tema anti religiós, amb guitarres treballades, deixant les meres cinquenes per ficar-se amb puntejos continus i riffs intensos que se't claven amb les veus esquinces de .... No podia faltar per moments el típic thrashero "tupa tupa tupa" a la bateria.

Religió, matances, islamisme radical, pena de mort, maltractament de gènere, guerres o màfies són els temes que tracten en els vuit talls de Primer Ataque.

Un disc directe, sense perdre el temps en detalls superficials, de cara i afrontant els problemes socials que veiem dia a dia als diaris i que poc a poc van calant en nosaltres arribant a passar gairebé desapercebuts, un crit d'alerta en forma de bon thrash metal pesat, però sense perdre aquesta frescor irreverent dels orígens.

Sergi Arise "Hell"
17/06/2013

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.