SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Vhäldemar - Shadows Of Combat (2013)

Vhäldemar - Shadows Of Combat
Vhäldemar
Vhäldemar logo
España

Shadows Of Combat

Power Metal
Autoproducido
2013


Temes

1. Rock City 04:30
2. Black Thunder 04:22
3. Danger Street 03:09
4. The Rest of My Life 04:27
5. Beginning 01:03
6. Shadows of Combat 03:39
7. The Old Man 03:38
8. Old King's Visions (Part IV) 04:45
9. Power of the Night 04:02
10. End of the World 03:35
11. Metal & Roll 03:53
12. Oblivion 01:11

Formació

Veus: Carlos Escudero
Guitarra: Pedro J. Monge
Baix: Oscar Cuadrado
Bateria: Gontzal

Crítica

L'any 2002, en ple apogeu del Power Metal, els biscaïns Vhäldemar presentaven el seu disc debut, titulat Fight to the End. La seva carta de presentació no podia ser millor. Un àlbum que tallava la respiració de principi a fi. Una descàrrega de poder, força, velocitat i ràbia, que no podia deixar indiferent a ningú. Amb la característica veu de Carlos Escudero i amb un Pedro J. Monge en una guitarra endimoniada, executant riffs fins i tot simples amb solos d'autèntic vertigen, a l'abast només d'un virtuós.

Tan sols un any després s'editava I Made My Own Hell, un treball una mica més madur. Temes marca de la casa; potents i veloços, es barrejaven amb altres més pausats i pesats amb mes predomini de melodies. A partir d'aquí la banda desapareix de l'escena. No és fins 2010, amb un àlbum autoeditat i titulat com la banda, el qual regalaven a través del seu web mitjançant descàrrega, quan tornen a l'escena. L'àlbum té una bona acceptació i no és per menys, ja que és el millor treball de la banda, i un dels millors treballs de Power Metall editats a Espanya. Recuperant l'essència del primer disc, el treball recull una col • lecció d'autèntics llançaments carregats de força i ràbia, excel • lents melodies i mostrant una potència dominadora. El 2011 l'àlbum es reedita sota el segell StormSpell Records amb una nova portada i titulat Metall of the World.

I ara arriba el quart treball, titulat Shadows Of Combat. Amb tan sols la incorporació a la bateria de Gontzal, la resta de la banda segueix inalterable, la qual cosa sempre beneficia.

Amb aquest nou treball, Vhäldemar intenta donar un cert canvi a la seva música. Sense apartar-se de la seva línia habitual i tan marcada, si es noten certs canvis.

El primer que es nota és una evolució en el so. Ara la producció es nota bastant més professional i fa que el so de la banda sigui més compacte. Encara que ara Vhäldemar sonen molt mes "europeus", potser el sonar més polits els ha fet perdre un punt d'arpa. També la veu de Carles aquesta molt més continguda que habitualment, la qual cosa ajuda a tenir aquesta sensació. Sincerament penso que la banda a sofert en aquest treball el seu primer baixada compositiu. Amb la millora en el so, se sacrifica, com dic, aquell punt d'arpa que desprenia la banda en anteriors discos. I això unit al fet que hi ha temes que per diverses raons no acaben de convèncer, fan que Shadows Of Combat deixi un regust una mica amarg. També és cert que la proposició de canvi i de no estancar-com a banda és lloable i el que és també bastant evident és que venia d'un àlbum anterior molt encertat compositivament i quant baixes una mica, es nota. El treball en la guitarra de Pedro, encara que bé, també es nota una mica per sota, si ho comparem amb Metall of the World. Les línies dels sols no compten amb tantes variants i encara es marca alguns riffs bastant bons, molts d'ells no acaben de convèncer. I els arranjaments dels temes, tant en els versos, ponts, etc .. no són tan remarcables com en l'àlbum anterior.

L'àlbum compta amb bons temes com Danger Street, tema directe marca de la casa. Black Thunder, un tema pesat i potent amb bons riffs de guitarra i un bon i senzill tornada. La ràpida i potent Shadows of Combat amb un riff inicial molt contundent, molt al Primal Fear, bon tornada i un dels millors solos de l'àlbum. A The Old Man ofereixen un tema fàcil, de tornada senzill en forma de cors. Amb un riff que beu del Hard Rock. Un tema que dona bon rotllo i de molt fàcil assimilació. I Metal & Roll, un tema fiestero, bastant rocker, amb un so de guitarres que recorden Barón Rojo.

El contrapunt l'ofereixen temes com Rock City, End of the World, Power of the Night, The Rest of My Life o Old King 's Visions (Part IV). Temes fallits, que per una o altra raó, no acaben de convèncer. Bons riffs d'inici que es van diluint a poc a poc. Tornades que poc diuen o intents de singles que es queden a mig camí.

Com dic, un àlbum que barreja la qualitat d'una de les millors bandes nacionals, amb una petita baixada de nivell compositiu.

Sempre he dit que Vhäldemar mereixen molta més repercussió de la que tenen. Bandes com ells no abunden, per no dir que no hi ha. Amb influències molt marcades dins del seu estil i aportant temes plens de força, ràbia i potència inusitades i tot això, dins d'una marcada identitat pròpia.

Devilsoldier
28/05/2013

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.