SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Zarpa - Las Puertas Del Tiempo (2012)

Zarpa - Las Puertas Del Tiempo
Zarpa logo
España

Las Puertas Del Tiempo

Heavy Metal
Karthago Records
2012


Temes

1. Réscatame 03:59
2. Karthago 05:23
3. Esto Es Heavy Metal 03:46
4. Demonios en tu Cabeza 04:43
5. Las Puertas del Tiempo 04:42
6. Trovador / Trovador Eléctrico 07:09
7. Prisioneros de un Mundo Letal 04:37
8. Vuela Libre el Dragón 04:28
9. El Duende se Fue 04:09
10. En Soledad 05:21
11. No Hagas la Guerra 03:49
12. Mensajeros del Sol 04:13
13. Chicas del Metal 03:45
14. Yo Soy el Poder y la Ley 04:15

Formació

Veus i guitarra: Vicente Feijóo
Guitarra: Rafael Játiva
Baix: Vicente Romero
Bateria: Bienvenido Godoy

Crítica

Els valencians Zarpa tornen a l'atac amb un nou àlbum titulat Las Puertas del Tiempo.

Vicente Feijóo i l'ex-Sable Rafael Játiva són els caps visibles dels renascuts Zarpa. Gràcies a la seva unió, la banda es va refundar l'any 1999 i fins al dia d'avui continuen al peu del canó. Passant això sí, amb més pena que glòria. Tristament això és així. Sobretot en aquest país, se segueix amb la idea que el de fora sempre és millor que el d'aquí. Encara que no abundin bandes de qualitat, haver-les haylas, com dirien per Galícia. Zarpa és una d'aquestes bandes. La qual ja fa uns anys va haver de sortir a buscar-se el pa, fora d'Espanya. El segell alemany Karthago Records (al qual dediquen el tema Karthago) va ampliar el seu catàleg amb la música de Zarpa, encertant totalment.

Las Puertas Del Tiempo ofereix Heavy Metal sense pretensions. Temes variats, que beuen de la tradició sense sonar antics. El so de la banda és bastant fresc, potent i bastant d'acord amb els temps que corren.

Els temes compten amb una molt sòlida base rítmica a càrrec del baixista Vicente Romero i el bateria Benvingut Godoy, el qual fa una feina molt destacable en la percussió, amb una utilització del doble bombo bastant creativa.

L'àlbum segueix la línia marcada ja en els seus últims treballs. El mostrat a Iberia, té aquí la seva continuïtat.

Bons temes com "Trovador / Trovador Eléctrico", amb una ambientació i arranjaments molt aconseguits.

El tribut a Ronnie James Va donar, "El Duende se Fue". La potent i himne "Esto Es Heavy Metal" (no deixeu de veure el bon videoclip que han fet del tema), que per qui no sàpiga de què va això de l'Heavy Metall, la seva lletra ho explica prou bé. "Prisioneros de un Mundo Letal" on destaquen les melodies de guitarra i el treball de Bienve en la bateria. La inicial "Rescátame", un tema excel · lent per obrir. Melodies molt clàssiques i tornada facilón. L'èpica "Karthago". "Demonios en tu Cabeza", tema bastant potent, proper al Power. La bona balada "En Soledad". I la canyera "Chicas del Metal". Fan de Las Puertas Del Tiempo un molt bon disc de Heavy Metal.

Si una pega li posaria, no només ha aquest treball, si no en els seus últims discos, és la seva excessiva durada. Molts temes i discos una mica llargs, que fan enterbolir una mica l'experiència. Per la resta, poc es pot objectar a una banda lluitadora i valenta que fan ressaltar la qualitat del metall fet a Espanya, aconseguint un producte perfectament exportable i segurament molt més valorat fora de les nostres fronteres.

Nou treball d'una vella banda, per a res ancorada en el passat i mirant al futur amb optimisme. Una banda que perdurés només per mirar cap endavant i no per voler reverdir vells llorers, que el temps ha demostrat que formen part d'un passat no del tot gloriós.

Detrás de toda estética
está el sentimiento de un auténtico rebelde
es más que solo música
¿sabes qué es? esto es heavy metal
(Esto es heavy metal, Las Puertas Del Tiempo, 2012)

Devilsoldier
19/07/2012

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.