SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Legion + Endgame Zorrozako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Zona Oscura - El Placer De Fracasar (2012)

Zona Oscura - El Placer De Fracasar
Zona Oscura logo
España

El Placer De Fracasar

Rock
El Subko Producciones
2012


Temes

1. Contra un cristal
2. De rodillas (os lo pido)
3. Esto es rock and roll (y déjate de hostias)
4. Otro domingo
5. El perro del hortelano
6. Atascos
7. Tú la llevas
8. Acuto
9. María
10. Días contados
11. Autodestrucción

Formació

Veus i baix: Uga
Guitarra: Tonay
Bateria: Christian

Crítica

Zona Oscura comença a funcionar el 1999 a la ciutat asturiana d'Avilés. L'únic membre fundador que encara avui roman en la banda és Tonay (Carpe Diem, Badulake, The Box, Sant Dijous) a la veu i guitarra. Després de guanyar el primer premi en el Concurs de Grupos y Cantantes de Castrillón a 2004 s'incorpora Uga (Badulake) al baix. El 2006 graven el tema "No somos nada" per al disc "Tributo a La Polla Records dende Asturies" i la maqueta "Más triste es de robar". Al desembre de 2009 se'ls uneix Christian (Die Fighting, N'Arba, Exitus, Breaking Silence, Jacky Trap, Rhein Metall, Sang, The Seventh Sign) donant lloc a la formació actual. Junts guanyen el Premi a la millor elaboració i composició en el 8è Concurs de Música en Directe de l'associació juvenil Obert Fins l'Alba a Gijón el 2010. Durant el 2011 graven el seu primer disc, "El placer de fracasar", que veu la llum al març de 2012.

El disc s'ha gravat a la manera antiga, és a dir amb una gravadora analògica de 8 pistes al local d'assaig de La Rozona (Els Camps) durant el 2011 per Christian Bada. Ells mateixos qualifiquen el seu treball com "El disco del año" i no és que els músics tinguin l'ego disparat, sinó que han trigat un any a gravar.

"Contra un cristal" traspua rock transgressiu pels quatre costats, musicalment segueix l'estela de la banda de Roberto Iniesta, Extremoduro.

"De rodillas (os lo pido)" és un bon tema de rock and roll de la vella escola que bé podria ser una vigorosa mixtura entre Platero y Tu i el Ramoncín dels seus bons temps, en part gràcies a aquesta harmònica de Tonay que sona la mar de bé i pel vell so del hammond tocat per Jonathan.

Com deixen ben clar en el títol, "Això és Rock and Roll (i deixa't d'hòsties)" és tota una declaració de principis sobre les mires de futur de la banda que com a bons rockers pot sintetitzar en sexe, rock i alcohol.

"Otro domingo" és una sentida balada que ens parla sobre la depressió del protagonista el símptoma clar és la tristesa que l'acompanya en tot moment.

Els dos talls més canyeros del disc són "El perro del hortelano" i "Días contados", fent gala d'un rock urbà de clàssica factura i accelerades guitarres. 0

A "Atascos”", col · labora Maxi (Fe de Ratas) en les veus. Musicalment és una cançó de rock festiu amb certs tocs punk.

La lletra de "Tu la llevas" és verídica i ens explica la història de dos íntims amics enemistats per l'amor d'una dona, tot això a ritme de blues, en aquest cas lent, sinuós i de sabor amarg.

"Acuto" és l'únic tema cantat en bable, és a dir en la llengua vernacla del grup, l'asturià. És un tall festiu i ballant molt en l'ona de la música que fan els seus paisans Dixebra, de fet col · labora seu cantant Xune. També té un petit toc folk gràcies a la gaita que fica Seth.

"María" és un rock and roll accelerat que ens pot recordar als més marxosos Tequila. Respecte a la lletra juguen amb el doble sentit de l'amor cap a una noia anomenada Maria i la droga al · lucinògena de mateix nom.

"Autodestrucción" és una ranxera una mica atípica on fiquen instruments tan dispars com l'ukelele, un acordió de joguina i el kazoo.

Tatotitotu
26/07/2012

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.