SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Zonaria - Arrival Of The Red Sun (2012)

Zonaria - Arrival Of The Red Sun
Zonaria
Zonaria logo
Suecia

Arrival Of The Red Sun

Melodic Death Metal
Listenable Records
2012


Temes

1. Arrival of the Red Sun 03:48
2. Silent Holocaust 03:43
3. Gunpoint Salvation 04:29
4. Liberation Zero 03:52
5. The Blood That Must Be Paid 04:31
6. Desert Storms 03:55
7. A Lullaby to Those Still Alive 03:38
8. Full Spectrum Dominance 03:43
9. My Vengeance Remains 04:16
10. Face My Justice 04:12

Formació

Veus i guitarra: Simon Berglund
Guitarra: Emil Nyström
Baix: Max Malmer
Bateria: Emanuel "Cebbe" Isaksson

Crítica

Arrival Of The Red Sun és el tercer disc dels suecs zonaria, després de quatre anys de silenci. Canvi en la formació, Max Malmer s'ocupa ara del baix, i canvi de segell, han fitxat per la companyia francesa Listenable Records i aquests defineixen zonaria com "els salvadors del death metal suec". Paraules potser massa pomposes sortides de la ploma d'algun publicista amb ganes de causar polèmica per cridar l'atenció sobre la banda. No se si van a salvar el death metal suec, si és que necessitava ser salvat, però el que deixa clar Arrival Of The Red Sun, és que t'has de quedar amb el nom zonaria si t'agrada el death metal melòdic.

Des de la primera pista, Arrival Of The Red Sun és un disc de death metal amb guitarres agressives, però molt melòdiques, que barreja perfectament força, ràbia i sentiments a parts iguals, una bateria contundent i aclaparadora amb unes veus guturals molt esquinçades i profundes que et impregnen en un mal constant al escoltar-les.

Destaca la varietat dels temes, allunyant-se de tota linealitat compositiva i alternant pesadesa, velocitat, melodia i fins i tot moments simfònics sense arribar a sonar massa sobrecarregats.

A Lullaby For Thos Still Alive obre el disc sense contemplacions, amb un ritme pesat i contundent, amb guitarres ràpides que ja deixen entreveure que zonaria no és només duresa gratuïta envasada. Una mica més agressiu, però amb unes guitarres més treballades i cridaneres el segon tall que porta el nom del disc, Arrival Of The Red Sun segueix la tònica mercada amb el primer tall.

Desert Storm i Face meva Justice són clars exemples de la varietat que conté l'àlbum, aquest últim tall és molt més profund i fosc que els inicials, amb tempos més lents, i incloent veus més netes en la tornada a on cada canvi de ritme és un cop a tota la cara.

Un altre canvi de registre és Full Spectrum Dominance en el qual trobem diverses sorpreses bastant agradables, el rtimo inicial és molt intens, donant curs a la velocitat i amb un cert gust de grups molt diferents a zonaria com poguessin ser Finntroll i la introducció d'uns teclats molt precisos i subtils. Un altre tema a tenir en compte és Liberation Zero, més de l'estil d'Arch Enemy, amb unes guitarres que desmarcar per realitzar puntejos esporàdics entre riff i riff, amb una tornada enganxosa, en contrapunt amb la resta del tema.

My Vengeance és el punt àlgid en conte a la part simfònica de Arrival Of The Red Sun, amb un lleuger sabor a Dimmu Borgir que juntament amb l'últim tall The Blood That Must Be Paid contenen uns teclats que creen una atmosfera que els difereix de la resta de talls, però sense deixar de tenir l'arpa i intensitat característica zonaria.

Gravat en els Abyss Studios amb Jonas Kjellgren i barrejat per Ronnie Björnström en els Garageland Studios, aquest Arrival Of The Red Sun és tot un gran disc de death melòdic que no hauries de deixar passar per alt.

No se si van a salvar a ningú, però Arrival Of The Red Sun és un gran pas endavant de zonaria, més madur, més sòlid i ple de detalls, que fan que zonaria s'hagin de tenir en compte en parlar de death melòdic.

Sergi Arise "Hell"
29/06/2012

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.