SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Avalanch + Nurcry + Secta The New Valdemoro (Valdemoro (Madrid))

Hexed + Unchosen Ones Urban Rock Concept (Gasteiz (Vitoria))

Cobra Spell Rockville (Madrid)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Avven - Kastalija (2011)

Avven - Kastalija
Avven logo
Eslovenia

Kastalija

Folk Metal
Autoproducido
2011


Temes

1. Zmaji 03:34
2. Ros 03:13
3. Nuala 03:25
4. Vvile 04:47
5. Ibo 02:52
6. Tarak 02:57
7. Hej ti! 03:38
8. Spain 03:23
9. L.78 03:42
10. Tornach 05:23

Formació

Veus i guitarra: Anam
Baix i veus: Ierlath
Teclats: Dr. Chimney
Whistles, flautes i gaites: Anej I.
Bateria: Aillan
Guitarra, veus i acordió: Galvin
Violí: Morrigan

Crítica

Aquesta banda eslovena es centra en un folk metal amb un so propi del seu origen, les influències eslaves están presents en la totalitat del disc.

Kastalija conté molts canvis de ritme i de cantant, varies veus, mascúlines i femenines li donen un treball vocal més que notable.

El primer tall, " Zmaji " es festiu i alegre, té un dels trets distintius de Kastalija, un ritme casi marcial, molt contundent i que anima a moure el cap mentre es va sentint, un detall molt efectiu als directes. També té arrenjaments de vent més que aceptables.

“Ros” comença amb la mateixa contundencia que el tall enterior, però després d’un canvi d’intensitat i la aparició de les veus femenines per primera vegada al disc, ens embriaga a un passatge dolç i melòdic amb uns teclats de fons que aniran alternant-se amb les parts més contundents.

El tercer tall “Nuala” deixa per un temps la contundencia característica d’ Avven per oferir-nos un tema relaxat i melòdic, duet de veus, masculina i femenina amb un fons de cordes netes a gran part de l’inici per acabar amb una lleugera distorsió als moments més enérgics.

“Vvile” de nou torna a sonar amb la contundencia de la banda, un tema lleugerament més ràpid, no tan matxacat i més suau amb uns teclats d’acompañament que fan d’aquest tall un dels meus preferits de Kastalija. El típic tall que ple d’una energía que no acaba de lliurar-se.

El cinqué tall irradia un sabor eslau que literalment explota dins l’oide, un tema enérgic i festiu, pur folk metal de l'est que agradará als seguidors de grups com Arkona.

Amb una fosca rialla i una intro de guitarra que em recorda de lluny pero molt intensament a Future World de Helloween, compte, dic llunyanament! I uns tecats una mica épics s’inicia "Tarak” de forma senzillamente genial. De nou tenim una nova veu amb un timbre similar a Joakim de Sabatón. Un tema enérgic i ple de força que enganxa a la primera, un gran tema per directes, melòdic i contundent.

El seté tall s’inicia amb acords lliures, canvis de ritme, silencis, crits, per acabar a una tonada melódica. Aquest tema l’han fet servir pels seus videos promocionals.

“Spain” amb uns vents amb lógic sabor hispà, te una tonada que m’evoca involuntariament a un grup de power nacional dels 90 que poc tenen a veure amb Avven, Rivendel Lords, i la seva semblança es pura casualitat o senzillament una anada d’olla d’un servidor, pero a vegades el subconscient juga passades que la cordura no pot compendre com succeeix en aquest cas.

Siguien amb els temes, “L.78” és un mig temps d’intensitat variable que intenta compaginar unes guitarres més rockeres amb moments més folk que tenen el seu punt máxim als passatges anteriors al solo i que finalitza amb uns coros a mig camí entre épics i folks.

El desé i darrer tall de Kastalija és el tema més fosc. Els violins marcan la tónica d’una canço carregada de forza controlada que es va alliberant en dosis justes pera no desbocar el tema. Les veus arriben a apropar-se al sinfònic. Es sense cap mena de dubtes el tema més complexe i que posa el punt i final al disc.

Kastalija en resum és una barreja de festivitat, contundencia i folk que agradarà als amants del folk metal d’origen oriental, que sense ser un folk molt anganxifós ni excessivament tradicional es deixa escoltar molt bé i enganxa amb els seus ritmes per moments matxacons.

Sergi Arise "Hell"
20/10/2012

Les darreres del mateix país:

Within SilenceGallery Of Life

Within Silence

Gallery Of Life

Power Metal

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.