SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Legion + Endgame Zorrozako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Human Ashtray - Pripyat (2012)

Human Ashtray - Pripyat
Human Ashtray
Human Ashtray logo
España

Pripyat

Death Metal
Autoproducido
2012


Temes

1. Prypiat 01:28
2. The Shining 04:11
3. Eternal Twilight 03:46
4. The Dawn of the End of Times 05:20
5. The Last Breath 05:23
6. Karmina 02:17
7. The Axis of Evil 04:20

Formació

Veu: William
Guitarra: Xevi A.
Baix: Insider
Bateria: Ciri

Crítica

Qui m'anava a dir fa 5 anys que estaria escoltant un disc d'aquest tipus? I menys encara revisant, odiosa paraula per cert. Ni que els que escrivim crítiques de discos tinguem en el nostre poder la veritat o la maça de la justícia musical... a més d'un li agradaria, dit de pas. I és que no fa més de cinc anys que els guturals entrar en els meus escoltes musicals, per cert, gràcies Marc per haver-me ensenyat a escoltar!

La història d'aquest disc des que va arribar a les meves mans ha estat com menys curiosa... ha donat voltes buscant algú que escrivís aquestes línies, jo no em veia amb prou criteri per fer-ho i amb prou feines tenim col • laboradors d'aquest estil. El disc va arribar a estar a punt de viatjar a Noruega per ser criticat, encara sort que no es va enviar perquè hauria perdut aquest meravellós disc. Meravellós, perquè té una edició amb magnificència, com comentaré una mica més endavant. Allà anem...

Human Ashtray porten en actiu des de 2005, 8 anys en els quals s'han produït dos discos, el primer el 2007, The Hate Rebirth que els va portar a tocar per la península, França, Bèlgica, Suïssa i Itàlia, compartint escenari amb grans bandes com Dying fetus o Entombed.

En el passat 2012 van editar el seu segon treball Pripyat, gravat per Xevi A., guitarra de la banda en els Trempol Studios.

La presentació del disc és senzillament brillant, a l'altura d'una gran producció, un digi pack de format de DVD amb unes il • lustracions a càrrec d'Alex Algre i Nina Monteso que ens porten com bé indica el nom del disc a 1986. En un dels moments més foscos que ha viscut la humanitat en les últimes dècades, l'explosió nuclear del reactor número 4 de la central de Txernòbil, Ucraïna, una explosió que allibero 500 vegades més material radioactiu que la bomba d'Hiroshima arribant a ser detectats nivells de radioactivitat en 13 països europeus. Un entorn perfecte per desenvolupar la brutalitat musical de Human Ashtray.

El disc comença amb una intro titulada amb el mateix nom del disc, un aperitiu cruel amb algun efecte que ens prepara per al contingut del disc... brutal deathcore amb detalls grind, una cosa suavecita, anem.

El llibret ens acompanya a través dels temes amb les lletres i les descripcions gràfiques d'aquests.

De les composicions cal destacar que malgrat centrar-se en un brutal death, no s'abusa de clixés típics de l'estil com el blast beast o breakdowns, els temes són rics en canvis i fins i tot tenen moments melòdics de la mà de les guitarres que no es limiten a centrar-se en riffs gravis i poc entenedores, tot el contrari. Un detall que els que no som assidus a aquest estil agraïm molt. Les veus, inclouen els típics porcs, però de nou sense abusar.

Temes com " Eternal Night " o "The Dawn Of The End Of Days " són bons exemples de composicions agressives i extremes que aconsegueixen mantenir aquest toc melòdic que les fa molt més accessibles i sota el meu punt de vista, les enriqueix.

Menció especial per " Karmina " una versió d'un dels passatges de Krmina Burana de Karl Off, tota una sorpresa. Una gran versió en què el tall malgrat que en perdre els cors i les orquestracions es torna més pla i menys èpic, han sabut dotar-li del suficient ganxo per seguir sent molt atractiu per a l'oient.

El punt negatiu el tenim en la durada del disc, no és un cas aïllat, moltes bandes de l'estil estan realitzant LPs que baixen dels 30 minuts i la frontera entre anomenar EPs o LPs cada vegada està més confusa. També és cert que és millor un treball curt que sigui intens i no decaigui que ficar temes extres amb la mera intenció d'augmentar la durada del disc... així que allà cadascun amb aquest debat. Personalment ja que no sóc un addicte a l'estil prefereixo que no s'allargui per què si, sense oferir res a m'enganxi, així que no ho veig malament.

Sergi Arise "Hell"
13/09/2013

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.