SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Black Hat - Eclipse (2012)

Black Hat - Eclipse
Black Hat logo
España

Eclipse

Heavy Metal
Santo Grial
2012


Temes

1. Origen 01:28
2. Triunfará la verdad 04:58
3. Dame un motivo 04:57
4. En el cielo 05:22
5. Eclipse 05:09
6. Frustración 04:39
7. Lejano pasado 05:31
8. Lilith 04:56
9. Sin City 03:58
10. Soñar 05:20

Formació

Vou: Ángel Sánchez
Guitarra i teclats: David Prieto "Otto"
Guitarra: Ismael Gutiérrez
Bateria i Baix: José del Pino

Crítica

Black Hat és una banda que es va formar al 2006 i de la qual fins aquest 2013 no hem pogut tenir el seu primer CD a les nostres mans .

La portada és fosca com el propi CD . Veiem una platja en què hi ha una jove nua i una mica malmesa i just al fons es veu un eclipsi , detall molt oportú utilitzat per Daniel Alonso , remarcant així des del primer moment el nom d'aquest primer àlbum.

El primer tema és Origen, un tema instrumental en el qual la força recau sobretot en les guitarres . Acompanyant Otto ja Pino tenen a Fran Soler , qui col • labora amb la banda ja anteriorment formava part. So contundent i fosc que ens introdueix al primer tema i single de la banda , Triunfará la verdad. És un tema dur amb molta força i que a la primera no aconsegueix enganxar , encara que quan ho has escoltat un parell de vegades se't fica al cap i és difícil treure'l . No obstant això , pot resultar complicat trobar la tornada del tema i fins passat les tres quartes parts del mateix no t'adones de quin és . La part instrumental entre la primera tornada i el segon es em fa una mica pesada . Al final del tema podem trobar un detall que posteriorment s'aprecia en el seu videoclip : el so d'un encenedor i una bufada .

Seguim amb Dame un motivo , que alleuja el so fosc de l'anterior tema . Molt més nítid tot i amb una tornada fàcil de seguir i enganxós . També té una part instrumental bastant llarga però a diferència de l'anterior no se't fa pesada . Encara que quan el tema acaba em sembla que ho fa d'una forma bastant tallant , deixant esperant alguna cosa més .

En el cielo deixa un sabor agredolç quan el sents . Aquí els canvis de veus d'Ángel no em peguen molt i al final amb gust de Trash encara menys . En canvi , les harmonies entre Isma i Otto d'aquest tema són el millor.

Amb una tempesta comença Eclipse a la qual li acompanyen els trons de les guitarres , el millor del tema una altra vegada . La veu d'Àngel barreja en una mateixa estrofa un aire andalús amb tons tremendament agressius que al meu entendre no li fan favor a un tema amb una lletra tan treballada com aquest , ja que et passes més temps pensant en el que et xoca el que estàs sentint que a prestar atenció al contingut .

El sisè tema es diu Frustración i així em trobo en aquest moment jo . La lletra defineix absolutament el sentiment , una veritable obra d'art intentant explicar una cosa tan enrevessat . Però una altra vegada falta alguna cosa. La música i la veu no enganxen , ho estic intentant però és que no hi ha manera . Lejano pasado tampoc ho aconsegueixo i més quan respir perquè ha acabat el tema i de sobte torna a sonar . Per descomptat , no deixen de sorprendre en aquests aspectes .

Amb Lilith ha un canvi i al meu entendre és a millor. Potser es degui al fet que m'ha recordat bastant a Avalanch , tant en la lletra com en la veu d'Àngel. Els instruments sonen unes vegades contundents i altres no, amb el que s'ha convertit en una de les millors cançons de la banda , per al meu gust .

El tema de Sin City ve acompanyat per la veu de Xina de Oker . És un tema contundent , canyer i en el qual les veus si peguen donada la temàtica i ferocitat del mateix .

I amb Soñar acaba aquest CD . Podria ser catalogada com la balada del disc . Ritmes molt més suaus i melodies amb una veu d'Àngel que no acaba d' encaixar en els greus . A meitat del tema els sols augmenten la intensitat del tema però sense arribar als extrems de la duresa de la resta del disc .


Després d'aquesta anàlisi tema a tema puc concloure que en notes generals no m'ha agradat Eclipse . Temes molt durs sonant molt seguits i que estaven aixecant mal de cap. Potser escoltar un parell de temes no desagrada , però quan portes diversos seguits et sents com si t'haguessin donat una pallissa . Especial menció als temes vuitè i desè , que em semblen que trenquen amb l'estètica del disc i que si estiguessin col • locats en una altra part del mateix i no al final podrien fer que s'apreciés d'una altra manera .

Vocalment crec que Àngel té molta veu però no aconsegueix enganxar . Fa canvis molt estranys i que de vegades semblen que no porten a cap lloc . Els instruments , com ja he dit abans , ressonen en el teu cap , tot i que pel que fa a tècnica no se'ls pot posar absolutament cap pega .

Encara que la idea és bona , a mi no em convencen . No obstant això , mai et fiïs d'una crítica perquè el que a un els encanta a altres li horroritza i viceversa . La meva recomanació és que els escoltis i treguis les teves conclusions per tu mateix .

Kushinaga
23/09/2013

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.