SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Avalanch + Nurcry + Secta The New Valdemoro (Valdemoro (Madrid))

Hexed + Unchosen Ones Urban Rock Concept (Gasteiz (Vitoria))

Cobra Spell Rockville (Madrid)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Rafa Blas - Mi Voz (2013)

Rafa Blas - Mi Voz
Rafa Blas logo
España

Mi Voz

Heavy Metal
Warner Music
2013


Temes

1. Vivir Morir
2. Sigo Aquí
3. Aquí Y Ahora
4. Brindaré Por Ti
5. En La Oscuridad
6. Noches De Blanco Satén
7. Sin Pedir Nada A Cambio
8. Quédate Conmigo
9. A Quién Le Importa.
10. Naufrago
11. Hijo De La Luna

Formació

Rafa Blas - Veu
Pepe Herrero - Guitarres, baix, teclats i arrangements
Dani Pérez - Bateria

Crítica

Per fi arriba el moment de dedicar unes línies al primer àlbum de Rafa Blas , aquesta persona que fa honor al patró de la veu amb el seu nom , que ha mantingut al públic metalero amb ganes de seguir el reality xou amb què va aconseguir la victòria , aquesta persona que per un moment, ens va fer vibrar amb que podria donar un canvi pel que fa al món de la música metall en el panorama nacional i amb el qual es va donar la frase "Espanya és heavy", del qual ha nascut "Mi Voz".

Es tracta d'un projecte molt interessant en el qual han participat grans artistes dins del nostre món com és sens dubte l'excel·lent Pepe Herrero a la guitarra , baix, teclats i arranjaments, el qual és una peça clau dins d'aquest projecte ja que hi ha molt de la seva essència, a més de Dani Pérez a la bateria.

Aquest comença d'una manera immillorable amb un tema en què el mateix Rafa juntament amb Pepe han composat. "Vivir, Morir" dóna inici amb uns foscos arranjaments de teclat als quals posteriorment s'uneix una guitarra amb uns matisos molt particulars com és la greu afinació juntament amb l'execució d'harmònics que es donen al llarg dels 03:34 de durada. Sens dubte té tots els ingredients necessaris per donar lloc a un excel·lent resultat: força i un missatge que va d'acord amb la instrumentació d'aquest.

En segona posició arriba "Sigo Aquí", cançó que recorda en la seva tornada a un dels temes per excel·lència de la banda irlandesa The Cranberries amb el seu "Zombie". Es tracta d'un tema de mig tempo en el qual trobem un cop més tonalitats menors donant així l'essència que caracteritza l'àlbum.

Com era d'esperar, en el disc també podem trobar el tema de David Bisbal "Aquí y ahora", que vam tenir oportunitat de veure en directe en una de les gales. Una vegada més queda demostrat que es pot fer un tema metall d'un de pop, amb aquesta duresa que li dóna Rafa en els primers compassos, passant de seguida a nous matisos vellutats en la seva veu, per tornar a ser dur en la tornada.

A continuació Rafa ens deixa un tema compost íntegrament per ell mateix, al qual Pepe Herrero ha afegit els arranjaments. " Brindaré por ti", comença amb una guitarra acústica la qual cosa fa que sigui un tema lent que en el seu transcurs canvia a distorsió. Un cop més, en la música s'expressa el missatge que es vol transmetre, ja que es tracta d'una història trista, d'una parella que ja no hi és i tracta es ofegar les penes en una copa.

Com si un crit de guerra fora neix "En la Oscuridad". Aquesta vegada la tristesa de no estar amb la persona a la qual vols esdevé fúria donant així un tema amb molta força i diferent a la resta del tracklist.

Recordant la meva infància, "Nights in White Satin" també està inclosa però no com recordem l'original. Aquesta vegada la versió escollida és en castellà deixant així "Noches de Blanco Satén".

"Sin Pedir Nada a Cambio" és un tema que recorda a la foscor que Pepe Herrero ha dipositat al llarg de la seva carrera musical i que ara al so d'aquest primer àlbum de Rafa Blas. És un tema molt bonic i carregat de sentiment perquè ens explica la història de la tasca que fan els nostres pares i no ens adonem del egoistes que podem arribar a ser, i és que "me diste la vida sin pedir nada a cambio y nunca te lo agradecí" .

El tema que ve a continuació és sota el meu punt de vista, sens dubte una de les millors versions escollides per incloure-les en aquest primer treball de llarga durada. Es tracta de la eurovisiva cançó de "Quédate Conmigo" està plena de sentiment, de força i de garra que emociona amb la interpretació que fa de la mateixa, ja que hi ha moment en què esquinça la veu deixant uns grans aguts, i és que com diu la lletra, Rafa Blas em quedo amb tu .

Com a tema festiu tenim "A Quién le Importa" d'Alaska deixant a continuació el torn a "Náufrago", balada de la banda madrilenya Sôber, en el qual compta amb la col·laboració de la gran veu de Carlos Escobedo. Es tracta d'una cançó que està íntegrament duta a terme amb teclat i violins en què les distorsions queden a un costat, cosa que la fa molt especial, a més dels moments en què canten tots dos generant unes precioses harmonies que poden posar els pèls de punta.

Per posar punt i final a aquest disc tenim un tema de Mecano que ja ha estat versionada per algun grup heavy. Però aquesta vegada Pepe Herrero s'ha encarregat de trobar nous sons per aquesta ja que ell va ser qui va arreglar el tema per incloure en el repertori en forma de videoclip i EP de la banda a la qual pertanyia, Stravaganzza. A "Hijo de la Luna1" Rafa compta amb l'ajuda de Jose Maria Sepúlveda per treure tot el suc i aconseguir una exquisida interpretació.

Per finalitzar, dir que es tracta d'un gran treball ja que està adaptat per a tot tipus d'oients, amb diversitat dins dels seus temes digne d'un metalero. Treball en el qual es demostra que Universal ha espremut al màxim a Rafa Blas traient a la llum les grans qualitats que té com a músic. Potser el que m'ha faltat dins d'aquest disc són més cançons noves, però tot i així penso que és una bona manera de començar la seva carrera en solitari després de la seva marxa de Nocturnia i pas per "La Voz".

Vica Arise
03/10/2013

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.