SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Legion + Endgame Zorrozako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Unsouled - Evolve (2013)

Unsouled - Evolve
Unsouled logo
España

Evolve

Thrash / Progressive Metal
Art Gates Records
2013


Temes

1. Built-in Obsolescence 04:50
2. Melting People 04:52
3. 0day 05:00
4. AlieNNation 07:33
5. Galapagos 03:47
6. Timing Station 04:33
7. Tracert 05:44
8. Unmechanize the Complex 05:10
9. Don't Cross the Border 06:22
10. Autumn Behind the Glass 03:19

Formació

Guitarra i voz: José Gil
Guitarra: Javier Fernández
Baix: José Carlos Asensio
Bateria: Carlos Ayuso

Crítica

Ensouled han editat el seu segon treball d'estudi , Evolve , després del seu primer disc Start Over que tan bones crítiques va rebre en el seu moment i ho han fet de la mà del segell valencià Art Gates Records .

Si diem la paraula thrash nacional actualment ens vénen al cap bandes com Angelus Apatrida , Crisix , Aggression ... si ho haguéssim dit fa 15 anys , serien Anthrax , Slayer , Kreator ... i pel camí ens deixaríem a barreges més variades com Testament , Megadeth , Metallica (els bons temps ) ...

Encasellar Ensouled dins d'aquesta ràpida classificació seria insultant després d'escoltar Evolve . La seva pròpia ' Evolve ' ha estat més que considerable , tècnicament han treballat molt les composicions , sense deixar d'estar impregnades per la cruesa i energia del thrash més a l'estil Gauntlet que al d' Crisix per posar dos exemples coneguts per tots , però afegint una gran dosi de progressiu que li donen aquest so propi a la banda , allunyant del thrash pur i dur.

El disc ha estat enregistrat als estudis Sandman per Carlos Santos i Norman Bates i masteritzat a Finnvox per Mika Jussila i han realitzat un treball d'un alt nivell, el so del disc no decep en absolut, no cal anar massa lluny per obtenir resultats de talla internacional . Finnvox al marge, és ...

El disc arrenca amb " Biult -in Obsolence ", un tema 100% Trasher actual , després d'una petita intro una mica apocalíptica . Guitarres ràpides amb una base rítmica potent i versos i tornades melòdics amb cors tallants , al més pur estil thrash . Evolve no podia començar millor .

" Melting People" ja comença a donar-nos proves que Unsouled han donat un pas endavant en quant a composició , sense perdre l'essència thrash , ja veiem petits detalls electrònics sota les guitarres i el tema és més melòdic i menys intens sense perdre la força de la banda . Sobre la meitat del tema ja trenquen els esquemes per capbussar-se en un passatge progressiu que culmina amb una bona dosi de teclats per seguir amb un sol amb una base rítmica molt canviant , a això em referia amb els nous detalls que la banda havia incorporat al seu so .

"Day " ens porta de nou a un thrash més tradicional però amb el so actual , intens i ràpid , amb bons riffs i solos de guitarra . Un bon tema per als directes . " AllieNNation " és un tema de més de set minuts que mereix ser degustat bé abans de qualificar , costa de pair . En set minuts cap molt . Després d'un inici de gairebé mig tempo , relaxat i melòdic sense perdre el so modern , el tema es va animant , però mantenint aquest so ... a nou , allunyat del thrash , fins i tot amb tocs hard rock per moments . Però en aquest tema hi ha molts canvis ... gairebé minut 03:01 tremend cop en forma de riff thrasher que podrien haver signat Testament sense problemes rebenta el tema , un riff que tornarà recurrentment a salvar el tema de les urpes del metal més actual , i de vegades sense aquest punt de força que tenia el d'antany . I així entre anades i vingudes , moments lents , canvis de vertigen , canvis de ritme i un riff gairebé perfecte ( pel meu gust) aquest tema navega entre ombres i llums .

" Galapagos " és aquesta peça que no saps per què està aquí, que sona bé , està bé ... però que no t'acaba d'encaixar , un tema acústic , igual que succeirà amb l'última pista . Personalment el tema no només m'agrada sinó que té moments de pur sentiment , el problema és l'encaix amb la resta del disc .

" Timing Station" torna a posar sobre la taula l'esperit de la banda , thrash en vena amb tints melòdics i detalls progressius , de nou a tota velocitat , un tema intens i directe amb uns passatges pel medi on sí que es compliquen la vida tècnicament . " Tracert " és un tema més modern i marca bastant la diferència amb alguns dels temes més thrasheros del disc ... als amants d'estils més cores els cridarà més l' atenció, una més complex i cru barrejat amb moments més melòdics igual que succeeix a " Unmechanize The Complex" .


" Your say Corss The Border " ens torna a portar un metal amb detalls moderns , però no tan marcats , la vena thrasher torna a aparèixer , però una mica emmascarada per unes veus més melòdiques i no tan agressives , però després d'elles les guitarres i la base rítmica és contundent i amb un sol amb molt sentiment aparcant la velocitat .

En definitiva estem davant un disc força complex , ple de detalls progressius , on la banda ha deixat fluir la seva tècnica emmarcant-lo dins d'un thrash modern però amb l'arpa dels vells temps . Una barreja del d'antany i l'actual amb gran dosi de tècnica . Molt atractiu per als amants de la música ben elaborada i rica en matisos i que pot deixar una mica dubitatius als fidels seguidors del thrash més enèrgic , però una bona dosi de metal progressiu mai ve malament .

Sergi Arise "Hell"
18/10/2013

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.