SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Cobra Spell Rockville (Madrid)

Necrophobic + Sacramentum + Vidres a la Sang + Ouija + Barbarian Swords + Darkened Nocturn Slaughtercult + Ante-Inferno + Empty + Estertor Fortalesa (Hostalric)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Prehistoric War Cult + Bloodsoaked Necrovoid + Opositor + Trollcave Sala Los Trecers (Sant Adrià del Besós)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Alestorm - Back Through Time (2011)

Alestorm - Back Through Time
Alestorm logo
Reino Unido

Back Through Time

Folk / Power Metal
Napalm Records
2011


Temes

1. Back Through Time 05:03
2. Shipwrecked 03:30
3. The Sunk'n Norwegian 04:07
4. Midget Saw 03:18
5. Buckfast Powersmash 02:33
6. Scraping the Barrel 04:40
7. Rum 03:29
8. Swashbuckled 03:53
9. Rumpelkombo 00:06
10. Barrett's Privateers 04:41
11. Death Throes of the Terrorsquid 07:46

Formació

Veu: Christopher Bowes
Guitarra: Dani Evans
Baix: Gareth Murdock
Bateria: Peter Alcorn

Crítica

Si ets dels que pensa que el "Happy happy joy joy " no és un estil de metall no segueixis llegint, aquesta review no és per a tu.

Hi ha qui sempre m'ha discutit que Alestorm és només una imatge i que compositivament no arriben al nivell d'altres bandes de Pirate Metall com puguin ser els grans Running Wild o Swashbuckle. I, certament, tenen raó. Tot i això, al meu parer, això és el que els identifica com a grup i el que els fa tan fàcils i divertits d'escoltar. Melodies que se't claven a la sesera amb prestesa i composicions simples però amb una intenció molt clara, que t'ho passis bé.

Ens trobem davant el seu últim treball publicat " Back Through Time ", disc que va sortir allà per Juny del 2011 de la mà de NAPALM Records i del qual vaig a valorar alguns dels temes. Com podreu comprovar, aquest CD no dóna com per fer un comentari de cada tema ja que cada un beu una mica de l'anterior o de temes de discos anteriors. Anem allà.

1 - Presideix el disc " Back Through Estafi".
Aquest és un tema que ens narra com la tripulació del Capità Morgan viatja a través del temps fins a l'època dels Víkings i la derrota d'aquests últims davant els pirates. Cosa que segur enerva la sang de més d'un amant del Viking Metal.
La cançó comença amb una petita representació (per així dir- ) on s'escolta al guaita de la tripulació pirata avisant de la presència de víkings i el so del tronar dels canons seguit d'un frenètic, encara que no molt complicat, shred de teclat. De cop la cançó passa a una mica més típic de Alestorm, melodia enganxosa d'acordió com Intro que dóna pas a un vers més Thrash -Metall. I a partir d'ara la cançó es desenvolupa sense gaire misteri : pont, tornada semi - èpic, pont "Happy chunfli ", repetim estructura, seguim amb un sol de guitarra i " aturada " on podem sentir alguna de les melodies de la cançó, en aquest cas la tornada, amb l'absència d'instruments de pal i bateria. Recurs que he pogut sentir en cançons anteriors com " Keelhauled " o "Set Sail and Conquer " i en algunes altres d'aquest mateix CD.

" You put your faith in Odin and Thor
We put ours in cannons and Whores "

2 - " Shipwrecked "
En aquesta segona cançó ens trobem amb una mica més del mateix. Molt Thrash costat de melodies made in Alestorm. En aquesta ocasió ens parla d'un dels temes típics que ens ve al cap quan algú ens parla de pirates. Hi ha el llençar a algú per la borda, el beure rom i, en aquest cas, el pirata naufragat. Aquesta cançó no aporta res excessivament nou a l'estil que ens ve donant Alestorm.

" Shipwrecked !
Shipwrecked !
Get drunk or die ! "

3 - " The Sunk'n Norwegian "
Molts recordaran la cançó " Nancy the Tavern Wench " del " Captain s Morgan Revenge ". Doncs bé, en aquesta ocasió Christopher Bowes ens torna a delectar amb una de les seves "cançons de taverna ". Un tema sense gaire misteri, melodies simples però enganxoses i estructures i tornades típics de Alestorm aquesta vegada amb un tiratge més power.

" Drink up my friends as much as you can
for tomorrow we sail to a Faraway land "

7 - " Rum "
La gran afició dels pirates pel rom és llegendària. Doncs ja feia temps que esperava que la franquícia Alestorm fes alguna cosa. Com en tot bon grup de Folk era necessària una cançó que parlés sobre algun licor i aquí la tenim. Com sempre melodies divertides i fàcils d'assimilar molt a l'estil de la banda. Un tema sobre el qual no hi ha molt a dir però que, almenys per a mi, era necessari.

"Far to the west under tropical sun,
this mystical drink is brewed. "

11 - Tanca el CD ( sense comptar els Bonus Tracks ) "Death Throes of the TerrorSquid "
Heus aquí el que per mi és el plat fort d'aquest LP. Una cosa que xoca amb la majoria de coses que ha fet Alestorm fins ara. Un tema amb mes complexitat compositiva en l'orquestració dels teclats, ara sí bastant més èpics, i amb algun que altre riff de tirada Punk i altres al més pur estil Dimmu Borgir.
En aquesta ocasió Bowes ens parla de l'enfrontament de la seva tripulació amb el Kraken, cosa que em fa recordar " Leviathan " del " Black Sails at Midnight ".
El tema és, si cap, molt associable amb l'estil de la banda i no ofereix res gaire diferent a aquest. Però... La cançó arriba al seu punt àlgid a partir de l' 04:30 on comença "la tralla " i on utilitzant una modulació de veu i un compàs diferent a la resta de la cançó, donant lloc a una cosa que recorda amb molta força a Dimmu Borgir, emula el rugit del Kraken fent que a un se li posen els pèls de punta.
Aquest és un tema que despunta al que jo coneixia com Alestorm i per això em vaig quedar molt gratament sorprès després de la primera escolta i em sembla un tancament fantàstic per aquest treball.

" Poseidon s real falls silent...
The beast awakens ! "

Sent sincers no puc donar una nota massa alta a Back Through Time. Malgrat que m'encanta la banda i malgrat que m'encanta el disc he de ser objectiu amb ell i dir que llevant alguns detalls no es veu un gran canvi en el grup ni en les cançons. És un conjunt de cançons divertides i "típiques " de Pirate Metall però, malauradament, no hi ha res de nou sota el Sol Espero que el seu pròxim treball, que s'espera per al 2014, em faci empassar les meves paraules i em donin alguna cosa realment xocant.

Per a mi Alestorm és al metall el que al Burguer King al menjar : no són per a res el millor, però són absolutament necessaris quan estàs borratxo.

Albert
08/11/2013

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.