SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Ankor - Last Song For Venus (2013)

Ankor - Last Song For Venus
Ankor logo
España

Last Song For Venus

Modern Melodic Metal
Winner Horse Productions
2013


Temes

1. Last Song For Venus (4:49)
2. Try To Walk My Shoes (4:25)
3. When December Goes (4:03)
4. I'll Fight For You (3:40)
5. Last Song For Venus Part 2 (3:10)
6. The Dark Passenger (4:28)
7. Winner Horse (3:20)
8. Since You Made Us As One (3:43)
9. Moonlight (3:49)
10. Tenkuu No Budokai (4:02)
11. At Last Rest (9:10) 1
12. The Unreachable Cherry Tree Of Dreams (4:26)

Formació

Veus: Rosa De la Cruz
Guitarra: Fito Martínez
Guitarra: David Romeu
Baix: Julio A. López
Bateria: Jordi Vidal
Teclats: Rubio

Crítica

Després de "My Own Angel", després de dos anys d'espera, Ankor ens deixa el seu tercer treball de llarga durada "Last Song For Venus". Es tracta d'una banda que ha anat evolucionant el seu so al llarg dels deu anys que porten junts tots els membres treballant en aquest projecte tant a nivell compositiu com a nivell so on tant en teclats com guitarres han seguit la màxima de "renovar-se o morir".

Del primer al segon treball vam veure un canvi en l'idioma dels seus temes, i aquesta vegada el canvi està en la maduresa del so, més endurit i amb matisos més progressius. Però no només això és nou, sinó que cal sumar dues noves veus dins dels temes, a més de l'espectacular front-lady i els matisos guturals per part de Julio, baixista de la banda, la incorporació a aquestes dels guitarristes: Fito i David, tenint aquesta última un paper molt important dins dels temes.

"Last Song For Venus", a més de ser la que dóna nom a aquest àlbum, és l'encarregada de donar el tret de sortida al que serà un gran treball ple de sorpreses. Sense anar més lluny els primers compassos del tema són molt melòdics acompanyats d'uns cors que tornaran al final, que de seguida s'enfosquiran donant pas a la veu gutural.Sent un tema amb grans girs al color: molt fosc a la veu de juliol, que passa a ser molt melòdic en el transcurs de la veu de Rosa, juntament amb la de David que cobra molt protagonisme.

Amb un potent riff juntament amb un desdoblament posterior, comença "Try To Walk My Shoes", que com l'anterior arrenca amb la dura veu de Julio. Durant la pista es poden escoltar sons innovadors en el fons, juntament amb els sons electrònics del teclat, així com arranjaments a la veu de David.

Amb un arpegi de guitarra arriba "When December Goes", del qual cal destacar els canvis rítmics que va fent la bateria juntament amb els desdoblaments de les sis cordes. Una vegada més trobem la veu masculina melòdica del senyor Romeu creant contrastos molt encertats. Sens dubte Ankor no té res a envejar a bandes de reconegut prestigi com podria ser Amaranthe.

"I'll Fight For You" va ser el primer aperitiu que vam tenir del disc, ja que va ser presentat en videoclip el passat març. Sense dubte es tracta d'un tema que enganxa des del segon zero per la seva enganxosa tornada que fa moure't sense parar. Potser sigui el tema més comercial del tracklist, no vist des del costat negatiu, ja que la composició és molt atractiva per voler escoltar més i més amb el seu moment "popero" al so de palmes.

"Last Song For Venus" no va quedar tancat com a primer tema sinó que en cinquena posició trobem la seva segona part però aquesta vegada el missatge més encoratjador que en la primera. A tempo de balada, com a principal protagonista tenim a Rubio, teclista, juntament amb les segones veus de David que crea unes harmonies vellutades, com requereix el tema, que cap al final endureix amb la resta de la banda.

Després de la calma de la balada arriba "The Dark Passenger", potser un dels temes més foscos que podem trobar per les seves greus afinacions en les guitarres, pels arranjaments del teclat al llarg de tota la cançó i els diversos canvis de ritme que es poden apreciar.

Escoltant la següent cançó em ve a la ment els eixelebrats vídeos del making off del disc del que sense dubte es mostra el que gaudeixen aquests nois amb el que fan. "Winner Horse" mostra en el missatge que no cal rendir-se i que cal lluitar per allò en el que creus, unint les veus a una en la seva tornada per donar tota la força. En aquest tema la bateria de Jordi va molt amb la seva lletra al galop del cavall.

Per fi arriba el torn de la cançó romàntica del disc. "Since Made Us As One" potser sigui una de les cançons menys complexes, però passa per molts moments que la van enriquint instrumentalment en el seu desenvolupament.

En el transcurs dels minuts podem apreciar que el CD no només compta amb una balada de la qual he parlat anteriorment sinó que cal afegir "Moonlight", pista en la qual aquesta vegada té com a majors protagonistes les guitarres de Fito i David, arpegiando i deixant la distorsió de banda, ja que a la resta del disc ja mostren múltiples facetes tocant complicats riffs, alternant els solos i jugant amb desdoblaments.

Amb una lenta introducció, que no per això es tracta d'un tema lent, arriba "Tenkuu no Budokai". És una cançó que no deixa indiferent i menys quan t'atures a escoltar la lletra deixant veure que està dedicada a algú que ja no hi és, i quina millor manera de deixar-ho clar que l'última frase: "En mi corazón… hoy sopla el viento, estás tan vivo en mi recuerdo" cantada en castellà per donar més èmfasi i expressar aquest sentiment que a la feina anterior també van deixar clar amb "My Own Angel".

Ankor també se suma a fer temes de llarguíssima durada com és el cas de "At Last Rest". Aquest dona començament amb una sinistra melodia de caixa de música que donarà lloc al tema més progressiu i amb so diferenciat de la resta. A més es pot apreciar un tipus d'orquestracions que mai abans havien estat característiques de la banda. Potser sigui el tema més complex de tots, pels múltiples passatges pels quals passa sorprenent molt perquè a vegades no sembla el mateix tema.
Podria definir-lo com un mini-musical on cada un té un paper en les veus, Rosa, David, Julio i Fito, sent aquest últim l'encarregat de fer unes veus sinistres.
 
La manera en que posen punt i final és amb un tema acústic. Les veus de David i Rosa estan combinades d'una manera excepcional deixant precioses harmonies per aquest inabastable cirerer dels somnis: "The Unreachable Cherry Tree Of Dreams".

Per la part que em toca, no m'agradaria acabar sense mostrar que es tracta d'un gran treball, que espero i desitjo que totes les hores invertides en la composició siguin recompensades, i més manifestar que ha estat un honor per a mi que Ankor, a els que he pogut veure en múltiples ocasions en directe, de les quals el 100% he quedat fascinada pel xou que fan, sigui la meva primera review de música cantada en anglès.

Vica Arise
14/11/2013

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.