SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Avalanch + Nurcry + Secta The New Valdemoro (Valdemoro (Madrid))

Hexed + Unchosen Ones Urban Rock Concept (Gasteiz (Vitoria))

Cobra Spell Rockville (Madrid)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Celtachor - Nine Waves from the Shore (2012)

Celtachor - Nine Waves from the Shore
Celtachor logo
Irlanda

Nine Waves from the Shore

Folk / Black Metal
Autoproducido
2012


Temes

1. The Landing: Amergin's Conquest 10:10
2. The Battle of Tailtin 06:14
3. The Kingship of Bodb Dearg 07:54
4. Sorrow of the Dagda 10:26
5. Tar éis an Sidhe 06:05
6. Conn of the Hundred Battles 05:16
7. Anann : Ermne's Daughter 03:47

Formació

Veu, Irish Whistle, Bodhran: Steven Roche
Guitarra: David Quinn
Guitarra, Irish Whistle: Fionn Stafford
Baix:Emile Quigley
Bateria, Bodhran: Anaïs Chareyre

Crítica

Els irlandesos Celtachor tornen a la càrrega dos anys més tard de la seva segona demo de presentació In the Halls of Our Ancient Fathers. Ho fan amb el seu primer Lp titulat " Nine Waves from the Shore ".

Aquesta banda de Folk Black Metal ja va cridar l'atenció en l'abans esmentat primera demo. Van aconseguir despertar la meva curiositat malgrat no ser un seguidor de el Black Metal, però la seva sonoritat i barreja de folk em va agradar, obrint un nou marge musical als meus referències.

En aquest Nine Waves from the Shore, Celtachor mantenen la mateixa direcció musical, un black metal pesat i contundent, res comparable amb el folk death. Guitarres i ritmes tristos, molt so ambiental, encara que per moments ens sorprenen amb rifs més dinàmics com a " The Kingship of Bodb Dearg " en què l'ambientació black es veu alterada per unes guitarres més tradicionals. I tot això combinat pel whistle constant en tot el disc i peça clau en el so de Celtachor que evoca temps pretèrits plens de melodia. El millor d'aquesta barreja és que no ho fan com les típiques bandes de folk on l'instrument tradicional porta el pes fiestero i melòdic, en aquest cas aporta un contrapunt difícil de definir, amb temps més lents, com al marge de la resta d'instruments però alhora completament sincronitzats. Detalls que fan especial aquest disc.

Celtachor és sinònim de tristesa i malenconia en l'escolta, no pots treure la imatge dels penya-segats, muntanyes i praderoas irlandeses. Et podrà agradar més o menys, però han aconseguit vincular música i significat fregant la perfecció.

Temes com "The Battle of Tailtin ", " The Kingship of Bodb Dearg " són del millor del disc, per no esmentar el primer tall, que amb " The Landing : Amergin s Conquest " és un inici, atrevit, ja que té a priori tot el necessari per avorrir i al principi del disc... però sorprenentment no produeix aquest efecte, al contrari. El mateix passa amb " Sorrow of the Dagda " amb uns passatges acústics, commovedors.

Per contra no tot és black, " Tar EIS an Sidhe " se submergeix en un acústic commovedor.

Nine Waves from the Shore és un disc que s'escapa als meus gustos habituals, i per als especialistes en l'estil pot ser que tingui altres sensacions i conclusions, però pel que a mi es refereix, és totalment recomanable.

Sergi Arise "Hell"
27/12/2013

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.