SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Folkstone - Il Confine (2012)

Folkstone - Il Confine
Folkstone logo
Italia

Il Confine

Folk Metal
FolkStone Productions
2012


Temes

1. Il Confine 05:01
2. Nebbie 03:37
3. Omnia Fert Aetas 04:44
4. Non Sarò Mai 04:15
5. Luna 05:08
6. Anomalus 03:28
7. Storia Qualunque 03:51
8. Frammenti 04:36
9. Lontano dal Niente 04:43
10. Ombre di Silenzio 04:51
11. Simone Pianetti 04:19
12. C'è un Re (Nomadi Cover) 03:01
13. Grige Maree 04:16

Formació

Veu, gaites: Lore
Arpa celta: Silvia Bonino
Baix: Federico Maffei
Bateria, percusió: Edo
Gaites: Matteo
Gaites, percusió: Andrea
Gaites, flauta: Maurizio
Gaites, veu: Roberta

Crítica

2012 va ser un gran any musicalment parlant, moltes bandes van començar o es van consagrar en aquest any. I un bon exemple és Folkstone que amb el seu quart treball Il Confine van deixar clar que són un referent en el que al folk metall es tracta.

Allunyats del corrent més pagana i death que ha florit en els últims anys. Folkstone són fidels al seu estil folk i metall pur i dur. Pel que fa a folk, no és que fiquin una gaita o un violí per donar un joc melòdic, és que fusionen un folk tradicional amb ritmes rock i metall, són més propers al folk amb influències metall que al contrari, això si és folk.

El folk sempre ha tingut grans llaços amb el rock i el metall, junts sonen potents, festius i malenconiosos, i si a sobre hi ha la varietat instrumental que fa Folkstone, l'escolta es converteix en un orgasme sonor.

Per als que vulguin un paral · lelisme se m'ocorren bandes com In Extremo o Vogelfrey. És un estil molt popular a Alemanya on el folk metall , rock o punk té molts adeptes.

Quant als temes tenim " Il Confine " que obre el disc amb un lleuger aire aràbic , un tema que té molta intensitat , marca de la casa , Folkstone destil · len energia en cada un dels seus temes , fins en els més lents o tradicionals. " Nebbie " puja un esglaó en duresa i èpic. Un tema grandiós.

I si parlem d'èpica , " Omnia Fert Aetas " és el tema. El millor tall del disc al meu entendre , amb un inici molt tradicional que et porta la ment a segles enrere , un mig temps embriagador. Això sí , has de ser un amant del folk.

" Non Saro ' Mai " torna a portar al terreny del metall , a l'estil In Extremo.

Altres temes a remarcar són " anomalus " , un tall instrumental festiu , folk en estat pur. " Frammenti " és un altre bon exemple del polifacètic que arriba a ser Folkstone. Un tema que travessa moments ràpids amb doble bombo per capbussar-se en passatges amb un aire més celta amb melodies i lletres enganxoses.

" Lontano Del Niente " ens porta a un metall més cru en els riffs però amb uns arranjaments que contrasten com si d'un xoc frontal instrumental es tractés , per caure en una tornada enganxosa i lúdic.

Folkstone s'han marcat un disc que els ha situat a la primera fila del folk metall, un estil molt maltractat per molts i on es fiquen muhas bandes dispars que sovint no tenen res a veure amb el folk.

Si t'agrada del folk , Folkstone és la teva banda.

Sergi Arise "Hell"
09/01/2014

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.