SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

NightCreepers - Alpha (2012)

NightCreepers - Alpha
NightCreepers logo
Francia

Alpha

Folk Metal
Autoproducido
2012


Temes

1. Stronghold 01:28
2. A Guild Is Formed 04:16
3. Tale of Haste 04:30
4. Alpha 04:47
5. Enter the Lair 01:39
6. Of Swords & Axes 04:06
7. Elmore Tempest 02:46
8. Stormbringers 05:21
9. The Nexus 00:57
10. Beloved Dryad (From the Hollow Woods) 05:21
11. Frozen Outland 06:56
12. Path of Glory 02:05
13. Les Plaines de Hel (Bonus track) 03:45

Formació

Veu, guitarra: Vincent "Haarath" Moretto
Guitarra: Hindrik
Acordión: Tirrael
Teclats: Raphaelle "Evoken" Monvoisin
Baix: Danth
Bateria: Viken

Crítica

Folk metall i França són substantius que no solen anar de la mà, no és que no hagin exemples, només que no hi ha grans bandes que compleixin els dos condicionants. Formats el 2003 i amb dos Ep 'si un CD en el seu haver s'han llançat el passat 2012 a per la seva segona llarga durada Alpha.

Començarem per posar les cartes sobre la taula, desconec a la banda, aquest disc va caure al meu disc dur per mil i una casualitats, cada dia és més freqüent topar-se amb bandes de diferents orígens, ja ningú se sorprèn. Folk Metall, alguns diran moda... altres diran que és un estil que ve lligat al metall des de sempre. Jo sóc dels segons, al marge de com ja em passés amb l'onada de bandes power de fa dues dècades... Quina culpa en té un que el seu estil exploti amb milers de seguidors de la nit al dia, si això els de la moda seran ells, no els que vam créixer amb els inicis del power i el folk.

Després donar-li voltes a la manera de definir a Nightcreepers en aquest disc... vaig a tirar de tòpic. Ensiferum com a base inspiratòria, punts folkies de Korpiklaani, alguns samplers / teclats al Equilibrium i amenitzat amb un aire nòrdic tenim el so de Nightcreepers... però això si, davant de tanta bandaza... hem de baixar una mica el llistó no ? sinó ja els coneixeria tothom i estarien girant omplint sales per tot Europa.

El disc té un petit gran defecte... no té un so espectacular... senzillament correcte. Cal intentar imaginar una gran producció amb aquests temes i crec molt sincerament que la banda donaria un salt substància. Perquè les composicions sense ser res noves estan a un bon nivell. Alternant velocitat, força, contundència i un sabor arcà que donen gust.

Estem davant d'una bona banda, però que necessita polir-se, però la base té molt bona pinta. Sorprèn també que porten més de deu anys i han passat per la banda un llarg nombre de músics diferents, de manera que fàcil no ho han tingut.

Pel que fa als temes, " A Guild Aneu formed " obre el disc amb molta èpica i força, un tema molt amè, mostra del que són acapces Nighcreepers, un rotllo Equilibrium / Ensiferum molt intens. " Tale Of Haste " ple de velocitat amb parts molt folk i bones dosis d'èpica.

" Alpha " dóna nom al disc, un tema una mica més lent per moments, amb un riff enganxós canviant d'intensitat amb blast beats inclosos. Un contrast molt marcat que personalment m'encanta.

Moment freak... tots tenim el nostre costat més freak, i el que ho negui menteix com un bellaco. Hi ha algunes bandes que podrien fer la banda sonora de la nova versió de " The Secret Of The Monkey Island " versió 2.0, entre elles tenim a bandes com Svartby i ara Nightcreepers se sumen a aquesta llista amb temes com " Enter The Lair ", " Path Of Glory " o " Les Plaines l' Hel ".

Altres temes a destacar són " Elmore Tempest " o " Stormbringers ", sempre hi ha alguna cosa de tempestes, temes plens de teclats molt èpics.

Bon treball de Nightcreepers, un bon disc dins de l'enorme orda de bandes folk death europees influenciats pels grans de l'estil... esperem que no tornin a passar tres anys abans del seu següent treball.

Sergi Arise "Hell"
17/01/2014

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.