SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Iced Earth - Plagues of Babylon (2014)

Iced Earth - Plagues of Babylon
Iced Earth logo
E.E.U.U.

Plagues of Babylon

Power / Thrash Metal
Century Media
2014


Temes

1. Plagues of Babylon 07:47
2. Democide 05:22
3. The Culling 04:26
4. Among the Living Dead 05:14
5. Resistance 04:49
6. The End? 07:13
7. If I Could See You 03:55
8. Cthulhu 06:04
9. Peacemaker 05:02
10. Parasite 03:30
11. Spirit of the Times (Sons of Liberty cover) 05:05
12. Highwayman (Jimmy Webb cover) 03:12
13. Outro 00:24

Formació

Veu: Stu Block
Guitarra: Jon Schaffer
Guitarra: Troy Seele
Baix: Luke Appleton
Bateria: Jon Dette

Crítica

Un altre disc més de les hosts de Jon Schaffer ( i ja van dotze) on ens trobem a una banda consolidada en unes melodies i un so treballat, que evoluciona de forma lenta. El més diferencial de Iced Earth és que, fent un estil molt bàsic de thrash, segueixen sonant únics : sembla com si a ningú se li hagués ocorregut sonar simplement potent, oblidant-se de ser el més ràpid o el més innovador.

També hi ha una altra qüestió : tenir únicament un compositor complica l'originalitat fins a límits ja explorats per altres bandes clàssiques. Així, el tema de la creativitat es fa encara més increïble quan escoltes la veu de Stu Block ( excantant de Into Eternity ), el qual, tenint una gran capacitat de registres ( com ja va demostrar en el seu exbanda ) resulta sonar a Matt Barlow. És la mateixa estranya sensació que ja quedava palès amb Tim Ripper Owens ( tot i que menys ) a causa segurament a les composicions vocals de Jon Schaffer. En Dystopia, disc anterior de Iced Earth, Block sí que havia tingut l'oportunitat de demostrar la seva versatilitat. En aquesta ocasió, però, sembla que s'ha buscat recuperar l'essència de discos com Dark Saga.

Una altra de les curiositats d'aquest Plagues of Babylon és que es recupera la vessant més èpica i fantàstica de la banda. Per això, temes com Plagues of Babylon, Ctulhu i Peacemaker són dels millors que ens podem trobar, perquè enganxen amb aquestes melodies que tan bé se li donen al Sr Schaffer. És destacable també Spirit of the Times, on Stu Block se surt una mica del guió dels altres temes i ens regala una balada espectacular.

Finalment, cal comentar la versió del clàssic de Johnny Cash " Highwayman " com a cançó queda una mica fluixa, i crec que no ha estat una gran elecció. Encara caldrà contextualitzar- per poder entendre el perquè, són destacables les col • laboracions de Russell Allen ( Symphony X, Adrenaline Mob ), Michael Poulsen ( Volbeat ) i Hansi Kürsch ( Blind Guardian ), col • laborant aquest últim en aquests cors tan característics.

Tot això ens porta a la pregunta de rigor : val la pena el disc Plagues of Babylon ? Evidentment, si ets fan de la banda i no t'importa repetir, no et va a defraudar en absolut, si és una banda que no coneixes gaire, és un disc ideal per reenganxar. Lamentablamente, Iced Earth té molts detractors, i la controvertida figura de Jon Schaffer ha provocat diversos desencants. De vegades no és fàcil diferenciar al personatge de la seva música.

Alf “Krápula”
22/01/2014

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.