SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Borknagar - Urd (2012)

Borknagar - Urd
Borknagar logo
Noruega

Urd

Progressive Black Metal
Century Media
2012


Temes

1. Epochalypse 06:08
2. Roots 05:55
3. The Beauty of Dead Cities 04:15
4. The Earthling 06:51
5. The Plains of Memories 04:27
6. Mount Regency 06:08
7. Frostrite 04:50
8. The Winter Eclipse 08:45
9. In a Deeper World 05:42

Formació

Veus i guitarra: Øystein G. Brun
Veus: Vintersorg
Teclats i veus: Lars A. Nedland
Baix i veus:ICS Vortex
Guitarra: Jens F. Ryland

Crítica

Urd, si ho busquem en la Wikipedia podem trobar resultat com que són les sigles d'un partit política de Veneçuela, és un llegum emprada en la cuina indú, també hi ha personatges de diverses sèries manga amb aquest nom, però ens centrarem en una altra definició. Urd, és una de les tres principals Nornas de la mitologia nòrdica, el destí, el que esdevenir, el que ha passat i es pot simplificar com "el passat". Bé ... i és el novè disc de Borknagar!

La formació noruega està formada per membres tan il · lustres com Øystein Garnes Brun i Jens F. Ryland a les guitarres, ICS Vortex al baix i veus, Lars A. Nedland en els teclats i les veus i Vintersorg com a cantant, la percussió l'ha gravat en aquesta ocasió David Kinkade. El projecte de Borknagar ja amb Origin, un disc acústic, va provocar bastant controvèrsia dins del panorama extrem. I que va seguir amb Universal, allunyant-se una mica més del Black metall més tradicional i donant-li un gir de 180 graus, obrint de nou l'etern debat sobre girs d'estil.

Urd és un pas més dins d'aquesta evolució, ara editat per Century Media, un disc que mantenint un rerefons black, molt al fons, segueix mantenint un gust cru i rude com en el tema que obre el disc, Epochalypse, que sense ser Black , manté la seva essència agressiva i extrema, però entremesclat amb melodies netes, simfòniques, melòdiques, lentes, clares, malenconioses, tristos, agressives ... metall progressiu és Urd.

Podem prendre The Plains Of Memories com a exemple del que podem trobar a Urd, un tema amb un inici acústic, instrumental i amb melodies de violins, lenta i melancòlica. Temes plens d'èpica i cors com Frostrite, i és que el tenir a tres veus com és el cas, aporta a Borknagar una versatilitat difícilment igualable com també es pot comprovar en Roots, un tema agressiu i amb arpa amb unes veus impressionants.

L'enregistrament es va fer als Fascination Street Studios per Jens Borgen (Opeth, Katatonia) i això ja ens pot donar una pista de com sona el Urd i l'enfocament que ha tingut.

Per enfrontar-te a aquest disc has de fer sense prejudicis i sense ganes d'encasellar ningú en cap etiqueta en concret, obre la ment i deixa entrar a Urd. Tot un gran disc de metal.

Sergi Arise "Hell"
11/04/2012

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.