SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Avalanch + Nurcry + Secta The New Valdemoro (Valdemoro (Madrid))

Hexed + Unchosen Ones Urban Rock Concept (Gasteiz (Vitoria))

Cobra Spell Rockville (Madrid)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Category VI - Fireborn (2013)

Category VI - Fireborn
Category VI logo
Canadà

Fireborn

Heavy Metal
Autoproducido
2013


Temes

1. Vinland 05:53
2. Real Lies 07:12
3. Silence Befalls The Crowd 06:42
4. The Raven 09:50
5. Reborn 04:19
6. Beginning Of The End 06:12
7. Descent Of The King 05:28
8. Wasting Away 06:03

Formació

Veu: Amanda Gosse
Guitarra: Geoff Waye
Baix: Tristan Adey
Bateria: Jason Williams

Crítica

Canadà està sent un dels països que més m'estan sorprenent en els últims anys, ja sigui en el costat extrem amb bandes com Crimson Shadows, Visperia, Unleashed The Archers o Battlesoul, sinó també amb bandes com Cauldron que s'estableixen en un metall més clàssic, al matgen de grans bandes com 3 Inches Of Blood. I ara toca afegir una banda més a aquesta llista, Category VI.

Estem davant d'una banda liderada per Amanda Gosse i no negaré que m'atrauen les bandes amb una cantant que no siguin lírics ni simfònics ni se li acostin. Category VI és 100% heavy metall forjat l'estil de la NWOBHM. Ni més ni menys. No és moment per vestits llargs i melodies èpiques, és moment de cuir i mala llet.

Category VI s'estrenen amb Fireborn, el seu primer disc. Heavy Metall de, bé, del que mamem tots els que tenim certa edat i durant els vuitanta i noranta vam créixer amb el so d'Iron Maiden, Black Sabbath o Judes Priest i amb un toc de power. Res de sons compactes i potents d'avui en dia.

Fireborn ens descobreixen a una banda fresca i amb unes composicions amb molta força. Des del primer tall ja vas recordant aquest so de sempre de guitarres crues i afilades. I la veu d'Amanda està plena de força, el que anomenaríem amb caràcter, no és només una cara al capdavant d'una banda, és mitja banda per l'actitud i energia que desprèn.

Enre els temes podem destacar " Vinland " que obre el disc, un tema amb unes guitarres molt melòdiques, uns riffs potents, d'aquells que deixen marca, amb una veu no massa potent, bé, mesurada per no destacar massa sobre els riffs, que són del millor que he escoltat fa temps, quant a frescor.

" Silence Befalls The Crowd " destaca per tenir un to a donar a la veu i la composició del tema amb aires més power, del pal Rage. Són detalls subtils que em porten a dècades passades. "The Raven " accelera les pulsacions, riffs ràpids amb detalls progressius i canvis d'intensitat. "Oh oh oh "

" Begining OF The End " és un altre gran tema de tempo ràpid amb unes guitarres que he de reconèixer que al principi em semblaven una mica absurdes en la introducció, però que al llarg del tema, d'escoltar una i altra vegada, van fent efecte. " Descent Of The King " és tot un cop a la cara, Amanda arribant als registres més elevats i amb unes guitarres i base rítmica veloç.

Un debut de molt bon nivell i en un estil que a tots els amants del metall ens agrada recordar i degustar. Els més joves haurien d'escoltar bandes com Category VI actuals, igual que les velles bandes mítiques per entendre que és el metall avui en dia. Totalment recomanable.

Sergi Arise "Hell"
04/03/2014

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.