SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Inmune - Ilumíname (2013)

Inmune - Ilumíname
Inmune logo
España

Ilumíname

Metal / Rock
Background Noise
2013


Temes

1. Intro
2. Caes, Caes, Caes
3. Bucle Mental
4. El Tiempo No Existe
5. Levitar
6. Ilumíname
7. Tal Vez No
8. Todo Cambia
9. Llueve
10. Aunque Me Quedara Ciego
11. Dejarme Vencer
12. Tú
13. Outra

Formació

Veus i lletres: Morti
Guitarres: Paulo Morete
Baix: David Segado
Bateria: Carlos Dogliani

Crítica

Vaig escoltar aquest "Ilumíname" d'Immune el mateix dia per primera vegada en estudi i en viu i va ser aquest punt el que em va animar a escriure sobre aquest llançament del passat Novembre.

La posada en escena, els moviments, els ritmes del baix de David Segado compassat amb la bateria de Carlos Dogliani, la guitarra del autodidacta esquerrà i multiendorser Paulo Morete i sobretot, la figura enigmàtica, carismàtica i excèntrica de Morti em van empènyer a escriure aquestes línies.

Immune practica un rock dur, de tipus proper al que es coneix com a urbà però amb tints i sons que l'aproximen molt al hard rock més clàssic amb tocs de metall i d'electrònica.

Després d'una lleugera introducció ens trobem amb "Caes, caes, caes", on la banda ens ensenya aquesta barreja de so amb gran presència del baix, lleugerament distorsionat i amb un protagonisme tan important en el treball d'estudi, com ho vam poder gaudir a viu. La fórmula de guitarres crues, de distorsió seca i àcida i tornades més melòdics, tant musicalment com en la manera de cantar de Morti, es repeteix al llarg del treball amb bastant bon gust.

Morti es mostra com sempre sobri i complidor amb la seva veu. Amb el seu timbre característic i la seva personal forma de cantar, que després resulta no ser tan sòbria, ni senzilla, sinó que acaba tenint presència i molt enganxada escolta tes escolta, com m'ha passat a mi, per exemple en "Bucle Mental". Un altre tema que combina diferents sons, fases i temps, però que no deixa de ser un mitjà tempo més aviat lent.

Fent èmfasi en una utopia a la qual molts ens agafem, arriba "El tiempo no existe". Una altra de les grans reflexions semiparanoiques acompanyades d'una composició gairebé diria tan dissonant com rockera que per descomptat desemboca a una tornada trencadora i que ens envolta al llarg del dia...

Fórmula similar però molt més radical, amb una primera part més rock-pop i una segona part més dura i plena de dissonàncies arriba "Levitar". La veritat és que la musicalitat i composicions venen com un guant a les lletres. Meritori si més no.

Arriba el torn pel single-videoclip de la banda, que pots escoltar i veure sobre aquestes línies. Potser un dels temes, no ha de ser casualitat, que més enganxen i més ràpid entra a les oïdes. La lletra clarificadora del motiu que dóna nom a l'àlbum, és una altra joia poètica de les que abunden en el LP: "Ilumíname para saber morder con elegancia el polvo si vuelvo a caer". Una banda amb un missatge més aviat fosc, com el seu so i les seves composicions. Com les meves preferides, ja que no en va les millors composicions, els millors quadres, les millors obres, surten d'un estat de foscor per part dels seus autors que conformen aquest èxit i aquesta "cosa especial"...

"Tal Vez No" és un altre tema de ritmes marcats i forts amb gran presència guitarrera, sense grans riffs ni ornaments, però pesada i contundent. El tema consta d'arranjaments subtils que li confereixen una qualitat que dóna suport al so aconseguit per aquests nois.

Com diem les composicions són parelles, cosa que no vol dir per a res que els temes sonin semblant, però si es nota un segell compositiu i una empremta que es mostra al llarg del disc. Un altre exemple en "Todo Cambia" o a "Llueve".

Aporten altres patrons musicals al heavy-hard rock amb melodies i sons més psicodèlics com a "Aunque me quedará Ciego", però per a un servidor, que és fan del metall més clàssic així com de tantes altres vessants del gènere, val a dir que les tornades com els d'aquest tema, em fascinen i són difícils de treure del cap. Les lletres ajuden molt a que així sigui.

"Dejarme Vencer" i "Tú" tanquen el disc a falta de la outro, disc que serveix de carta de presentació de la banda i que va gaudir de molt bona acceptació ja que va ser ben corejat en la seva presentació, el que indica que ha arribat a un bon nou grup de fans i ho fa merescudament.

Interessant proposta en la dilatada carrera de Morti, que amb la seva impromta i el seu carisma torna a l'actualitat amb aquest llançament que encara s'aparti una mica del gènere del que acostumo a escriure, valgui dir que no té desperdici i ben val la pena que li facis un cop d'ull!

Víc Salda
12/03/2014

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.