SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Legion + Endgame Zorrozako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Inner Xpose - Panoramic Horizon (2013)

Inner Xpose - Panoramic Horizon
Inner Xpose logo
España

Panoramic Horizon

Progressive Metal
Fire Blood Death
2013


Temes

1. Synoptical Overflow
2. Perpetual Motion
3. Quintessence Inception
4. Essence
5. Age of the Universe
6. Self Similarity

Formació

Veu, teclats: William Uj
Guitarra, programació: Sebastian Sendon
Baix: David Rilo
Bateria: Vicenç Medina

Crítica

El 20 d'abril del 2013 la banda catalana de metall progressiu Inner Xpose va llançar el seu primer EP Panoramic Horizon. Avui, gairebé un any després em disposo a fer una review d'aquest treball que és sens dubte, digne d'escoltar.

Abans de posar-me a això he de dir que vaig tenir l'oportunitat de veure aquesta banda a la sala Volta el passat 1 de febrer, sense haver escoltat res d'ells prèviament, i vaig quedar al • lucinat pel nivell tècnic que tenen aquests músics. Aquí us deixo un enllaç amb la crònica que jo mateix vaig realitzar amb l'ajuda de Cristian Villanueva ( Feni ).

http://xurl.es/njhur

L'EP consta de 6 temes molt directes. Tota una declaració de principis, amb una gran qualitat de so i perfecte per als seguidors del metall progressiu i del metalcore. Anem a l'embolic :

Synoptical Overflow : El disc comença amb aquesta " ostia a la cara ", sense protocols, sense intros, la tralla es fa latent des del segon 1.

Els versos es caracteritzen d'uns guturals que estarrufen la pell acompanyats per unes guitarres irresistibles de la mà de Sebastian. William, el cantant, demostra en aquesta cançó el seu potencial en les veus netes, oferint uns aguts envejables. La tornada deixa de banda l'agressivitat dels versos passant a un aire melòdic que convida l'oient a cantar. Aquest tema resumeix considerablement que pasta està feta Inner Xpose, plasmant les seves influències de metall atmosfèric, progressiu i metalcore d'una manera equilibrada i efectiva.

Perpetual Motion : Sumem un nivell d'agressivitat en aquest segon tall, on creixen el nivell de breaks i tralla en els seus riffs confirmant el nivell tècnic dels intèrprets. No obstant això, a meitat del tema una aura de música gairebé chillout, amb unes guitarres netes i uns sons ambientals, pren el protagonisme, portant-nos al món que ha creat aquesta banda i demostrant un potencial polifacètic digne d'originalitat i bellesa.

Quintessence Inception : La faceta ambiental d'aquesta banda es mostra al 100% en aquest tema instrumental, fet expressament per l'alleujament i la reflexió a través d'una base electrònica i unes guitarres netes. Sembla que no estiguem escoltant la mateixa banda que en els talls anteriors i potser els oients més conservadors quedin una mica decebuts, a mi però em sembla molt atrevit realitzar aquest tipus de sorpreses, i és sens dubte el que necessita avui dia la música emergent : originalitat i risc.

Essence : Enllaçant perfectament amb l'anterior, Essence es queda en aquest estat ambiental i relaxat per anar agafant poc a poc la seva força, amb unes lletres més sensibles i unes veus netes. No obstant això, darrere d'aquest vel hi ha una rítmica oculta que segueix com fins ara, donant canya i tralla.

Age of The Universe : Deixem de banda aquesta faceta ambiental per tornar al death metal amb tocs progressius i metalcoleros. Resulta molt difícil catalogar a aquesta banda, la veritat, han sabut molt bé concretar un estil únic que com veieu barreja molts subgéneros del metall. He d'esmentar la precisió rítmica d'aquest tema, a les mans de David Rilo com baixista, que es fa notar clarament sense ser tapat per la resta dels components.

Self Similarity : El cercle es tanca amb un tall d'aire més fosc que els anteriors, presagiant el final de l'obra. Uns guturals transmetent pura ràbia mentre les rítmiques barregen breaks i riffs melòdics acompanyats per les bateries de Vicenç ( Mummy ) que no sembla esgotar d'energia imparable. La mètrica és violada a un nivell exagerat, jugant amb els compassos i demostrant el gran treball compositiu que hi ha darrere dels altaveus. Una cançó perfecta per culminar aquest horitzó panoràmic.

Resumiria aquesta obra amb una paraula : Equilibri. Sens dubte estem davant d'un EP que va evolucionant des del primer tall fins a l'últim. Es nota que els temes han estat ordenats d'una manera molt concisa, ja que cada un mostra alguna cosa diferent a l'anterior i sempre en auge, sorprenent cada vegada més. No es fa curt ni molt menys pesat. El recomano per a la gent que no té fronteres musicals i que simplement valoren la bona música i la tècnica. Estic segur que Inner Xpose donaran molt més que parlar en el futur si segueixen amb aquesta trajectòria.

Caleb
08/04/2014

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.