SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Blood and Thunder - A Reality in Ruins (2013)

Blood and Thunder - A Reality in Ruins
Blood and Thunder logo
E.E.U.U.

A Reality in Ruins

Melodic Death Metal
Autoproducido
2013


Temes

1. Chaos Unrelenting 03:36
2. Enthroned in Ice 03:44
3. Villain 03:08
4. Until We Fall 06:55
5. Towards the Sun in a North Wind We Ride 02:32
6. Number the Dead 03:36
7. Snicklefritz 03:47
8. The Death of Fate 05:57

Formació

Veu, bateria: Ryan Yancey
Guitarra: Vance Bratcher
Guitarra: Billy Keller
Teclats: James Furrow
Baix: Benjamin Kerschner

Crítica

Folk death... la vista se'ns va cap a Europa, però ull que Canadà està despertant amb grans bandes. Però per aquesta ocasió viatjarem al país de l' Oncle Sam, d'on són Blood And Thunder, que han editat el passat 2013 el seu segon llarga durada, A Reality In Ruins, al marge de dos EP 's editats anteriorment.

Blood And Thunder malgrat ser americans no tenen trets propis del seu origen, sonen molt nòrdics. Desconec els seus anteriors treballs, de manera que em baso únicament en aquest A Reality In Ruins.

A Reality In Ruins ens porta un death melòdic totalment abordat des del prisma èpic i folk, aquest so tan característic que bé podria acompanyar històries de cruels ordas víkings, paladins valerosos, criatures mítiques poderoses.... tot allò que tingui a veure amb aventures i lluites en terres fantàstiques. El cas és que aquest camp el broden a un nivell altíssim.

Des de l'inici del disc l'adrenalina es dispara en temes ràpids amb riffs i puntejos veloços, com no acompanyats de teclats res avorrits, que junts generen unes melodies intenses i trepidants. El tancar els ulls és teletransportarte enmig d'un camp de batalla espasa en mà assedegat de sang.

Que temps aquells en què temíem als teclats en una banda de metall... que gran ha estat l'evolució del metall en aquest sentit.

Les veus, sempre guturals, acompanyen amb registres variats, res lineals, tan odiosos en aquest tipus de grups. Els que venim del power o metall melòdic i no del death de vella escola agraïm aquesta varietat vocal. Fins i tot arribant a regates les veus netes per moments, deixant el gutural en un esquinçat cruel i temorós.

Temes com " Enthroned In Ice " arrenquen amb melodies enganxoses i elèctriques a un ritme galopant i amb unes línies vocals que es poden seguir fàcilment, molt melòdiques, del tipus de Crimson Shadows. Guitarres jugant amb els teclats per portar-nos de ple a un pla èpic. Altres temes entren en una espiral de velocitat i caos enèrgic fantàstic com " Villain " amb tocs clàssics subtils, igual que en " snicklefritz ". " Until We Fall " per moments em recorda a uns Arch Enemy que envarcan en l'Epic metall, ¡ una combinació mortal ! Finalment esmentar a " Towards The Sun In A North Wind We Ride " uns dels meus preferits, que poden definir un estil per si mateix, què és el epic folk death ? Doncs això.

Tot no anaven a ser meravelles, les bateries... samplejades ? no acaben de sonar gens bé, durant tot el disc sonen com encoixinades, i li resta energia al disc, massa predominants. De irresistibles s'han quedat a pastoses. Un detall que no ha enfosquir aquest gran treball.

Epic death, odiat per uns, lloat per altres... no ens hem d'enganyar, Blood And Thuner naveguen a l'extrem més èpic de l'estil, si no us agraden les melodies aventureres i grandiloqüents no vas a gaudir plenament d'aquest treball, en canvi a tot aquell seguidor de el folk i power èpic, a Reality In Ruins li farà passar grans moments.

Sergi Arise "Hell"
10/04/2014

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.