SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Avalanch + Nurcry + Secta The New Valdemoro (Valdemoro (Madrid))

Hexed + Unchosen Ones Urban Rock Concept (Gasteiz (Vitoria))

Cobra Spell Rockville (Madrid)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Cenizas del Edén - Adamantium (2013)

Cenizas del Edén - Adamantium
Cenizas del Edén logo
España

Adamantium

Heavy Metal
Autoproducido
2013


Temes

1. Incisión 01:57
2. Adamantium 04:10
3. Hermano 04:03
4. Vive en mi 05:11
5. No me puedes parar 05:01
6. Vuelve a brillar 05:11
7. Infierno terrenal 04:44
8. Caeras 03:23
9. Perder el control 04:45
10. Hierro candente 03:48
11. Senderos de valor 03:46

Formació

Veu, guitarra: David Muiño
Guitarra: Dani Muiño
Baix: Rafa C. Pérez "El bardo"
Bateria: Toni Fernandez

Crítica

Quan algú et pregunta que música ens agrada, des de fa un temps que la resposta ha anat canviant. Sempre contesto o contestava Heavy, jo sóc heavy encara vista sense jaqueta de cuir o me la posi quan em doni la gana. Encara que vagi vestit sóc heavy, no és una cosa que hagi de demostrar per la meva roba, sinó pels meus gustos i la meva manera de ser. Però ara les noves generacions no són heavies, són metaleros. Ostia tu... m'agrada el metal, no l'heavy metal,al tanto, el metal amb accent en la i... o metal. Aquí em perdo, depèn de a qui li preguntis i si és de tendència anglosaxona o no. El heavy sembla una mica retrògrad no.. Obus, Muro, Black Sabbath... dic jo eh ? Que sapigueu que ells són els que us fan gaudir de les vostres bandes de death, core o cogombrets en vinagre, heu homenatge ( ni el diccionari de l'editor de text coneix aquesta paraula) a aquestes bandes.

Doncs el disc que reviso a continuació és heavy metal, 100% heavy en vena i actual.

Aquest Adamantium és el primer treball de Cendres Del Edèn, originals d'Huelva. Un disc sense frivolitats ni tecnicismes moderns que flipen a molts. És el A B C de la nostra música. Temes directes, enganxosos, durs, crus, i potents amb què aixecar les banyes, beure'ns una cervesa o les que calguin i deixar-se la veu en els directes.

Adamantium és el que un bon amant del heavy necessita per vibrar. Riffs potents, amb aires speed però sense arribar a aquesta velocitat, de fet en el disc abunden els mitjos temps, però aquesta força i potència hi són, rememorant als vuitanta i noranta quan bandes com Saratoga, Avalanch, Terra Santa, Azrael o Easy Rider eren les propietàries dels escenaris nacionals.

El títol triat per a aquesta opera prima no és ni més ni menys que Adamantium, un aliatge de metal que una vegada solidificada és indestructible. Un metal mitològic de l'antiga Grècia i que ha estat rescatat en els còmics de Marvel i altres usos fantàstics. Tota una declaració d'intencions... l'acer i el ferro, clixés típics del gènere se'ls queden curts a Cendres Del Edèn.

La temàtica dels temes és clàssica amb totes les forces, metal, confiança, força... etc, clixés ? Bé, no com és el problema. Són temàtiques que sempre ens han fet vibrar , doncs que ho facin una vegada més.

El disc obre amb "Incisión" a manera d'introducció en la qual narren la naturalesa del adamantium , havent mantenir calent en tot moment fins a la seva forjat. Ja sabeu , si esteu pensant en muntar- una foneria d'adamantium ull amb que se us refredi...

Entre els temes es poden destacar "Adamantium" que dóna títol al disc , un tall potent , amb aires thrash que et fa moure el cap i els peus al seu ritme , com vaig comentar abans em recorda totes aquestes bandes que fa 20 anys em tornaven boig per aquesta música. Tomas com "Hermano" emanen aquesta confiança fraternal entre amics que una i altra vegada apareix en els nostres discos i que ho segueixi fent per molts anys. Aquest tall deixa el thrash de costat per xuclar l'heavy de tota la vida.

Quin grup Heavy com cal no fa un tema sobre la nostra música ? "Vive En Mi" , potència, una base rítmica contundent , no... el següent. Tota una declaració d'intencions. "No Me Puedes Parar" segueix amb la mateixa tònica , lletres enganxoses i guitarres potents. Més contundència ens trobem amb "Infierno Terrenal" , tema que ens porta a la cruesa del dia a dia d'aquesta societat. "Perder El Control" ha estat el tema escollit per al videoclip , un tema amb aires orientals , tall de mig tempo contundent i ple de ràbia i dolor.

Cendres Del Edèn ens porten amb aquest Adamantium un disc ple de ràbia i energia , heavy metal en vena , cert és que no han inventat res , però ni falta que fa. T'agrada el heavy metal ? Doncs gaudeix d' Adamantium.

Sergi Arise "Hell"
20/04/2014

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.