SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Legion + Endgame Zorrozako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Steignyr - The Legend (2014)

Steignyr - The Legend
Steignyr logo
España

The Legend (EP)

Folk Metal
Autoproducido
2014


Temes

1. Wrath of the Gods
2. Dragon's Tale
3. Celtic Land
4. Steignyr
5. Midgard: Land of Heroes

Formació

Veu, guitarra: Jön Thörgrimr
Guitarra: Jörmun
Teclats: Hyrtharia
Baix: Alaricus Ficarus
Bateria: Harald

Crítica

Avui tenim material fresc arribat de fer poques hores a les meves mans i ha estat posar-me els cascos i començar a endinsar del món que ens creen, Steignyr amb aquest EP que és només un curt del que ens espera en el seu primer LP de llarga durada.

Steignyr són una banda barcelonina formada allà pel 2011 com un projecte de Celtic Metall, liderat per la seva guitarra principal i vocal Jon Thörgrimr. Una banda que ha patit molts canvis fins a tenir la seva formació actual tancada, han arribat a ser fins a 7 o 8 integrants, fins que ara la formació s'ha tancat amb Jon a la guitarra i veus, Hyrtharia als teclats, Jörmun a la guitarra, Alaricus Ficarus al baix i Harald a la bateria. Com podem veure els mateixos membres estan ben integrats fins i tot en els seus noms en el món que volen crear amb Steignyr.

Dit això em vaig posar a fer escolta de l'EP i directament em vaig introduir en el seu món, amb una introducció " Wrath of the Gods " propera al cinematogràfic, orquestrada amb cors èpics i tambors.

Seguidament comença a sonar al so d'un acordió que ens recorda molt a Korpiklaani, seguit de ritmes bastant festers i la introducció de les veus guturals a càrrec de Jon i Javi Crosas ( Drakum ) col • laborant en les veus i també Rose Avalon ( Rose Avalon ) en les veus netes. Una compenetració impecable de les tres veus que bé pots diferenciar encara sonin juntes.

Passat "Dragon 's Tale " ens endinsem en el món de " Celtic Land", a poc a poc entrem en ell. Un tema més lent i contundent, com Jon em va dir en el seu moment, la seva influència principal, Manowar i al meu parer Steignyr té influència d'aquest pel que fa als seus ritmes contundents de guitarres, baix i bateria. Van intercalant les veus i situant cadascuna al seu lloc apropiat. A ritme de la guitarra i teclats alcen la veu a la batalla, seguit de ritmes militars de bateria i augmentant el ritme fins a tornar a enllaçar amb l'estrofa principal.

Tercer tema trobem el tema que els dóna nom " Steignyr ", un tema lent i contundent, amb un " chorus " que dóna sensació d'acceleració en el tema. El tema més progressiu de l'EP, amb bastants passatges intercalats entre veus guturals i netes.

Per acabar " Midgard : Land of Heroes " amb la col • laboració de José Alberto Heredero. Es tracta d'un tema instrumental, com un Ending o Epilogue que tanca l'EP a la perfecció. Però com ja hem dit al principi això és un curt del que serà el seu LP de llarga durada que ja aviso que estigueu atents perquè Steignyr han evolucionat magistralment.

Xavi Pascual
23/04/2014

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.