SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Legion + Endgame Zorrozako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Cadaveria - Horror Metal (2012)

Cadaveria - Horror Metal
Cadaveria logo
Italia

Horror Metal

Black / Gothic Metal
Bakerteam Records
2012


Temes

1. Flowers in Fire 06:51
2. The Night's Theatre 05:01
3. Death Vision 05:02
4. Whispers of Sin 03:43
5. Assassin 05:08
6. The Days of the After and Behind 05:48
7. Apocalypse 06:01
8. The Oracle (Of the Fog) 05:06
9. Requiem 05:17
10. This Is Not the Silence 05:35
11. Hypnotic Psychosis 03:15
12. Whispers Of Sin (Ancestral Remix)
13. Hypnotic Psychosis (Chaotic Remix)

Formació

Veus: Cadaveria
Guitarra: Frank Booth
Guitarra: Dick Laurent
Baix: Killer Bob
Teclats: Tony Decaillon
Bateria: Marçelo Santos

Crítica

En el metal, cada vegada queda menys marge per treure un material que sorprengui i trenqui els esquemes. Amb el pas dels anys la tècnica de les bandes és cada vegada més gran, aquelles bandes que ens van emocionar als 80 ho feien amb pur sentiment, avui en dia la tècnica i el sentiment es barregen en productes d'altíssim nivell tant emocional com compositiu, reduint així la capacitat per treure un material realment innovador.

Encara sense sortir dels esquemes ja existents dins del metall, tenim a una banda que compta amb més de deu anys d'existència, però que no han arribat a ser massa coneguts. No són una banda de masses. Però que després d'escoltar el seu reeditat últim disc tenen aquest punt de frescor que si bé no deixa de pedra, si et sorprèn. Un punt per a ells.

¿Reeditat? Així és, Horror Metall de Cadaveria es va editar el 2012, però per celebrar que el videoclip va ser premiat per la premsa s'han tornat a ficar en l'estudi per reagravar algunes bateries i oferir una segona edició de l'àlbum, la Undead Edition, amb dos temes extra.

Què tenen d'especial Cadaveria? Per començar no sabria com catalogar ... Cada tema té les seves pròpies influències i partint d'un metall fosc i bastant pesat es deixen portar per tots els vessants del metall, death, black, gòtic, clàssic, power ... les veus guturals i esquinçades inunden el disc, però també tenen cabuda les veus netes i melòdiques, fins i tot cors colpidors. Aquí radica l'especial d'aquesta banda italiana, a saber unir aquesta barreja i que el resultat sigui addictiu.

Ja veient la portada és un disc que entra, una vista zenital dels cinc membres de Cadaveria, bastant còmica, una imatge que hauria de ser punyent l'han convertit en gairebé còmica, trencant esquemes del metall fosc que sempre tendeix a dramatitzar i extremes seves portades , cada vegada exagerant més o intentant buscar el realisme de la crueltat.

No vaig a resumir els temes, crec que en casos així l'oient ha de endinsar-se al disc i degustar mentre els guturals i ritmes pesats van donant pas a tot tipus de riffs i canvis.

No és el disc de l'any, no és la banda del moment, no arribaran a estar al capdamunt del Hellfest o grans festivals, però gaudeixes un munt amb el disc.

Un disc per a gent que no s'encasella en estils i gaudeix de la varietat. Totalment recomanable. Deixa't portar per la foscor ...

Sergi Arise "Hell"
12/07/2013

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.