SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

SDI + Toxikull Urban Rock Concept (Gasteiz (Vitoria))

Sylvania Sir Lauren's (Oviedo)

Zenobia + Knights of Blood X (Sevilla)

Zenobia Porta Caeli (Valladolid)

Zenobia Porta Caeli (Valladolid)

Sylvania + Embersland Razzmatazz 3 (Barcelona)

Zenobia + Knights of Blood Azkena (Bilbao)

Iron Savior + Airborn Paberse Club (Sedaví (Valencia))

Easy Rider TBA (Donosti)

Artillery + Reaktion TBA (Barcelona)

Bonded + Cenizas del Edén Utopía (Zaragoza)

Eternal Idol + Knights of Blood Silikona (Madrid)

Zenobia Garaje Beat Club (Murcia)

Ross the Boss + Asomvel + Dark Embrace Caracol (Madrid)

Rebellion Paberse Club (Sedaví (Valencia))

Praying Mantis Groove (Portugalete)

Jorge Salán X (Sevilla)

A Sense of Gravity - Travail (2014)

A Sense of Gravity - Travail
A Sense of Gravity logo
E.E.U.U.

Travail

Progressive / Death Metal
Autoproducido
2014


Temes

1. Wraith 06:38
2. Stormborn 04:02
3. Breakthrough 03:16
4. Answers Lost 04:42
5. Trichotillomania 07:03
6. Harbinger 04:59
7. Above the Horizon 03:35
8. Ration Reality 05:10
9. Weaving Memories 04:18
10. Spectre 08:58

Formació

Veu: C.J. Jenkins
Guitarra: David McDaniel
Guitarra, veu, teclats: Brendon Williams
Teclats, guitarra: Brandon Morris
Baix: Chance Unterseher
Bateria: Peter Breene

Crítica

Que se't presenti un àlbum debut ben treballat sempre és emocionant i esperançador. I més si hi topes de manera inesperada.

A Sense Of Gravity és un jove sextet format fa quatre anys a Seattle, Washington. Fins fa dos mesos, i degut a la seva curta trajectòria com a grup, només comptaven amb un EP homònim. Ara, però, ens ofereixen el primer llarga durada. I us puc afirmar amb força seguretat que pot esdevenir un dels millors àlbums de metal del 2014.

Travail arrenca amb Wraith, una cançó amb la contundència necessària per captar l'atenció i crear expectativa. Guitarres de caràcter “djent”, veus guturals i lírques en diversos registres que hi seran presents en molts moments del disc, i un primer indici de virtuosisme animal per part de tots els músics. Seguidament entra una tempesta implacable titulada Stormborn, una cançó aclaparadora on el grup mostra sense miraments les seves influències més extremes. Canviant una mica d'aires arriba el tercer tema, amb un joc assossegat entre el piano i la bateria. Breakthrough fa gala d'una sonoritat més atmosfèrica i misteriosa que els dos temes anteriors. Amb redoblaments aferrissats comença el següent tema, un dels que s'enganxa. Riffs demolidors, veus poderoses, solos de guitarra èpics i molta solidesa és la fórmula d'Answers Lost, un tema més accesible, però molt efectiu.

Amb un staccato de piano es presenta l'únic instrumental de Travail. Un tema complex titulat Trichotillomania, que trepitja fort el terreny de la fusió. Sens dubte és una peça clau d'aquest disc, i més tenint en compte l'inspiradíssim solo del teclista Brandon Morris, que a més d'un deixarà sense respiració. Seguim amb el més dur del disc. Es tracta de Harbinger, una descàrrega de death metal despiadat i sense concessions; cinc minuts de genuïna ràbia. A continuació una cançó curta amb una fórmula similar a Answers Lost. Above the Horizon és efectista i efectiva, no obstant també és més humil i té menys a oferir que la resta de cançons.

Reprenent la força entra Ration Reality. Una altra senyal del gust de la banda pel jazz fusion. Condimentat magistralment amb suculents solos, i amb un motor rítmic molt ben greixat, com si d'un tema de Meshuggah es tractés. Ja ens anem aproximant al final, però encara queda molt per a ser escoltat. La novena cançó es titula Weaving Memories i és tota ella un moment especial a Travail. Quasi perfecta en tots els sentits. Una cançó que destil·la elegància, sensibilitat i enginy pels quatre costats. I a aquesta la segueix una altra no menys interessant, l'última i la més llarga del disc. Una sòlida composició de gairebé nou minuts que porta per nom Spectre. Es tracta d'una peça completa i ben cuidada on molts elements presents a la resta del disc conviuen sense problemes. Excel·lent manera de tancar un disc que ja de per si frega l'excel·lència.

A Sense Of Gravity no només són impecables en tècnica i execució, sinó que també són capaços de tractar amb delicadesa i equilibri la seva superba musicalitat. Sis joves que ens brinden aquesta nebulosa acolorida d'influències que van i venen, que es dispersen i s'amalgamen gustosament. Travail és una autèntica carta d'amor al metal progressiu.

Antoni Vela
29/04/2014

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.