SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Santelmo - Mamífero (2014)

Santelmo - Mamífero
Santelmo logo
España

Mamífero

Power / Heavy Metal
CD Music
2014


Temes

1. El Retorno de Judas 06:07
2. Juego de Reyes 05:19
3. Mil vidas 05:04
4. Mamífero 05:32
5. Ser del Viento 05:08
6. Sola 05:49
7. Destino, El Universo 06:12
8. Serpientes y Mentiras 05:24
9. Ángeles Muertos 05:37
10. Somos 04:48
11. Indignado 05:49

Formació

Veu: Nacho Ruiz
Guitarra: Jero Ramiro
Teclats: José Manuel Paz
Baix: Luisma Hernández
Bateria: Jaime Olivares

Crítica

Santelmo ens mostra la seva "nova", poderosa i contundent faceta en aquest nou treball titulat " Mamífero ". Sense deixar de banda les seves melodies enganxoses i molt ben treballades com és habitual en Jero Ramiro, demostrant ser un dels millors compositors espanyols des de la seva estada a GNU, Santa i Saratoga.

El nivell d'aquest " Mamífero " altíssim. El grandíssim treball de riffs i solos de Jero és palpable a tot el CD. Amb José Pau als tecladosle atorga una atmosfera especial i gran protagonisme. Així com la poderosa pegada del bateria Jaime Olivares i l'excel • lent treball del baixista Luisma Hernández. I una de les grans sorpreses és sens dubte el vocalista, Nacho Ruiz, es nota clarament la seva millora i el seu bon saber fer. Molt bona feina per part de Nacho.

Gran mèrit d'això el té el haver masteritzat amb Mika Jussila en els " Finnvox Studios" i en l'enregistrament i mescla als New Life Studios de Madrid a càrrec de Dani Melián i José Garrido.
Sense másdilación anem a per " Mamífero " :

EL RETORNO DE JUDAS, tema que obre el disc amb un cor gregorià que ens porta a un riff de guitarra que sona amb força. Rapidesa i foscor predominen en aquest tema, on surten a llum personatges bíblics i que compta amb un gran tornada. Tema 100% Santelmo.

JUEGO DE REYES, arriba el primer single i vídeo clip. Un dels temes més power metaleros que ens trobarem en l'àlbum, un tema ple de velocitat i bones melodies banda del sorprenent duel entre els teclats de José Pau i les guitarres de Jero Ramiro. Cal destacar a Nacho, on deixa palesa la seva vàlua. Un tema enganxós i directe, perfecte per als concerts.

MIL VIDAS, Molt bon riff principal que posseeix una melodia que juntament la seva tornada fan d'ell un magnífic tema. Un tema diferent que sempre va bé per no repetir però amb una base de teclats massa alt de volum que fa que et distregui del vers.

MAMIFERO, tema que dóna nom a l'àlbum, tot i la força que transmet el tema, amb riffs molt durs i encertats, la pega la posa la millorable lletra, sobretot en la tornada. Però el tema del qual parla la cançó és més que encertat. Tema de directe pel fàcilment recordable que suposa la tornada.

SER DEL VIENTO, tema que esprem la veu de Nacho, amb un començament de teclats, el pressupost tornada genial convertiran al tema en un dels clàssics de Santelmo.También destacable el gran sol de Jero i els corejables " Oooohs " que ho faran un fixos en els directes.

Arribem a la meitat de l'àlbum amb SOLA, és un mig temps amb molta arpa introduït per un cor gregorià que et fica en el tema sobre el qual tracta, les malalties mentals. Un tall heavy i directe on el sol de Jero torna a enlluernar.

Gran balada amb DESTINO, EL UNIVERSO on Jero torna a demostrar que a compondre balades no el guanya ningú i si li sumes el treball de Nacho, no pot anar malament. Carregat d'emotivitat i amb un sol inspirat en el cànon de Pachelbel.

SERPIENTES Y MENTIRAS, tema de tall molt clàssic on destaca l'homenatge de José Pau al gran Jon Lord dels Deep Purple amb el seu inconfusible hammond. ANGELES MORTS, és un altre dels talls destacables. Es torna a veure el gran treball de Nacho, tant en les melodies com en l'alta qualitat que imprimeix a la lletra.

SOMOS, segueix l'estela poderosa i ràpida repartida al llarg de tot l'àlbum, amb un molt bon tornada el qual estámás que realitzat per directe.

Arribem al final del disc amb INDIGNADO, amb un autèntic gran tema i un dels meus preferits. Altament poderós i molt heavy. Un gran tornada melòdic i molt enganxós on es pot apreciar la ràbia i potència en tota la seva esplendor, amb un Nacho molt encertat.

Amb aquest treball Santelmo s'ha superat, millorant el seu segon disc " L'Ànima Del botxí " i arribant al nivell del gran disc debut " Santelmo ". Es nota el temps de maduració que porta aquest disc així com la gran qualitat dels seus components. Sens dubte un disc que deixés empremta en la carrera d' Santelmo.

Toni Nieto
30/04/2014

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.