SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Insomnium - Shadows of the Dying Sun (2014)

Insomnium - Shadows of the Dying Sun
Insomnium logo
Finlandia

Shadows of the Dying Sun

Melodic Death Metal
Century Media
2014


Temes

1 The Primeval Dark
2 While We Sleep
3 Revelation
4 Black Heart Rebellion
5 Lose To Night
6 Collapsing Words
7 The River
8 Ephemeral (album version)
9 The Promethean Song
10 Shadows Of The Dying Sun - See more at: http://www.centurymedia.com/newsdetailed.aspx?IdNews=14035&IdCompany=3#sthash.xZ6gXKN3.dpuf

Formació

Veus i Baix: Niilo Sevänen
Guitarres i cors: Ville Friman
Bateria: Markus Hirvonen
Guitarres: Markus Vanhala

Crítica

Davant nostre tenim l'últim treball de la banda finlandesa de Melodic Death Metal, Insomnium. Per a qui no conegui Insomnium dir que és una banda ja amb força experiència en el panorama del metall influenciada per temes propers a la mort i depressió amb tocs simfònics i de bandes sonores. Darrere tenen la xifra de 6 àlbums i 2 EP que han anat traient en el que va veu segle. Àlbums com "Across the Dark" o "One for Sorrow" han marcat la seva carrera i actualment segueixen augmentant el rang amb la seva última obra mestra "Shadows of the Dying Sun", on trobarem Insomnium en el seu màxim esplendor.

El disc compost per 10 temes, pot semblar curt però com és costum en els seus esquemes parlem de temes de llarga durada, lluny del tema convencional de 3-4 min. Són temes molt complexos i progressius amb una base molt elaborada. Ritmes melancòlics, una intercalació de veus guturals amb veus netes que frega la perfecció per no dir que l'aconsegueix en gairebé tots els seus temes.

Parlant dels seus temes ens trobem amb una tema introductori al disc "The Primeval Dark" que a mi em va sorprendre gratament com progressava el tema en qüestió cap a encaixar de forma sublim amb el tema, primer single del disc "While We Sleep" i que podrem trobar en format videoclip a youtube. Un tema molt bon introduït amb ritmes potents que deriven en un passatge malenconiós i que progressa fins a donar pas a les veus guturals que segueixen un esquema com ja he dit molt ben elaborat passant per diferents passatges, la majoria diferents entre ells.

Passem a "Revelations" un tema amb el segell inconfusible de Insomnium, passatges simfònics però sense oblidar els ritmes agressius que s'inclouen en cada un dels temes d'aquesta banda. "Black Heart Rebellion" és un tema que enganya a primera vista, comença amb molta calma i tranquil·litat però de cop es torna un dels temes amb inici més ràpid d'aquest disc amb contratemps rapidíssims riffs aclaparadores i intercalació de veus guturals amb veus netes. Després com és costum hi ha una progressió significativa en el tema al tornar-se més i més lent fins a poder dir que s'acosta al doom metall. "Lose to Night", és al costat de "The Promethean Song" un dels dos temes per excel·lència pel que fa a cors en aquest disc, bàsicament es em posa la pell de gallina al escoltar-los, es podria dir que els cors són presents en gairebé tot el tema, és a dir, gairebé 5 minuts amb la pell de gallina. No hi ha res que em pugui agradar més que els cors costat de veus guturals al mateix nivell. "Collapsing Words", "The River" o "Ephemeral" són altres dels temes que podem trobar en aquest gran disc, l'últim pertanyent al EP "Ephermeral". I finalment tenim el tema que dóna nom a aquest gran àlbum, tema que tanca l'àlbum i que com els altres té una composició perfecta.

Per què hauria escoltar el disc de "Shadows of the Dying Sun" de Insomnium? Doncs bé si us agrada el metall en general i voleu una estona de calma, malenconiós o teniu una estona trist aquest és el vostre disc, temes amb energia però que et transporten a un món fosc allunyat de tot.
Finalment normalment esperem que la nostra banda preferida tregui un nou àlbum i moltes vegades aquestes ganes es veuen aixafades perquè el grup ha preferit experimentar en els seus temes canviant molt els seus esquemes. Doncs bé en aquest cas l'experimentació existeix però en la línia de Insomnium, superant-se a altres discos que han tret.

Xavi Pascual
02/06/2014

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.