SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Legion + Endgame Zorrozako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Rising Core - Rise (2014)

Rising Core - Rise
Rising Core logo
España

Rise

Progressive Metal
Autoproducido
2014


Temes

1. Sanctuary 01:46
2. Stay with us 06:16
3. Tied Hands 04:36
4. When you smile 04:57
5. Something that we lost 04:10
6. Feel the wind 04:32
7. Do you remember...? 03:54
8. Scream 04:57
9. Time 04:24
10. Pain inside 05:59

Formació

Veu: Veronica Galindo
Guitarra: Juan Martin "JG6"
Teclats: Dani Campos
Baix: Marc Ricos
Bateria: Nestor Morente

Crítica

Des de Barcelona m'ha arribat el treball de Rising Core, el primer disc d'una banda molt jove que aposta pel metall melòdic progressiu sota el títol de Rise. El Rising / Rise va fer que en descobriment d'aquesta formació no aconseguís discernir en el meu cap com era el seu nom exacte, es van creuar els circuits cridant Rise ... el meu cap que ja no està del tot fina, suposant que alguna vegada ho hagi estat.

Avui dia és complicat despuntar facis l'estil que facis, dins del metall, és clar. Si vols ficar-te en el món del punk modernet, o rock folk i la teva vocalista es presta a fer més de model que de vocalista ja tenim més possibilitats, però és metall. BiSenvenidos l'infern, contextual i real, de la lluita per sobresortir en un mercat inexistent que bàsicament es regeix pel que fan les grans bandes i els festivals.

Rising Core els podem emmarcar en aquesta franja del metall que anteposen la melodia a la duresa, lluny del metall líric de la majoria de bandes liderades per veus femenines i sobretot entrant en el món del progressiu no extrem. El progressiu és un món en si mateix, un univers de sonoritats i genialitats amb vida pròpia del que Rising Core s'aprofiten per desmarcar-se del metall més simple, donant-li un valor afegit a aquest disc, Rise.

Després de les primeres escoltes et trobes amb una banda que malgrat la seva jove edat sembla tenir molt clar que volen que soni seva banda, però no llencem i als coets, és un primer disc i els queda molta feina per fer i experiència per guanyar i la cosa promet i molt. Contundència en forma de canvis de ritme amanits per un bon treball rítmic i unes guitarres que sobresurten del grup i que arriben per moments a embaucarte en un món paral · lel.

La veu de Veronica Galindo sembla fràgil, sobretot en els temes més lents, però compensa amb escreix en els moments més potents i enèrgics, recordem que és un primer disc i repeteixo, les bases estan molt assentades.

En aquest estil els teclats solen tendir a passar-se de franda ... per sort per a tots, en Rise, els teclats estan al seu lloc, en un segon pla (ho sento teclistes) matisant però sense eclipsar les guitarres, alguna cosa odiós i cada vegada més freqüent.

El més destacable per a mi han estat les guitarres, els sols, els riffs ... que m'han arribat a oblidar del que estava fent en el moment de l'escolta. Si la música són emocions, emocions són el que emanen aquestes guitarres i clar, el conjunt de la banda, arribant a moments magnífics.

Temes com "Tied Hands", "Feel The Wind" "Pain Inside" o "Time" potents, enganxosos i rabiosos, on la veu i la música se sumen de forma contundent és del millor del disc, creant moments pletòrics i contrastats amb canvis de ritme.

"When You Smile" o "Do You Remember" té moments en què les sis cordes m'han encantat.

Estem davant d'un disc que pot semblar una mica lineal en la primera escolta, però va guanyant amb les escoltes si intentem ficar-nos-hi i no únicament fer-li una escolta superficial. És cert que no es tracta d'un disc que farà que marquem a Rising Core com una de les bandes de l'any, és un primer treball amb detalls molt positius, i altres més corrents, però és un debut i sota el prisma de la joventut, tenen un gran potencial que espero que explotin en un segon treball. Per poc que guanyin experiència ens poden donar grans moments que ja han deixat veure en Rise.

Recomanat a tots els seguidors del metall emergent, si esperes una gran banda de bones a primeres, queda't amb les que ja existeixen ara, però no Crítiques gratuïtament a aquells que aposten els seus somnis per mantenir la música viva.

Sergi Arise "Hell"
09/07/2014

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.