SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Legion + Endgame Zorrozako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Metrakillator - Sky Must Burn (2014)

Metrakillator - Sky Must Burn
Metrakillator logo
España

Sky Must Burn

Thrash Metal
Autoproducido
2014


Temes

01. Incoming Madness
02. Into the Darkness
03. Sky Must Burn
04. Chainsaw Collision
05. Gears of the Hate Machine
06. Necronomicon (feat. Juli Baz)
07. Knightmare (feat. Armand Valeta)
08. Awakening Vengeance (feat. Lucas Amazonas)
09. Mastermind of Babylon (feat. Dani Perez)

Formació

Veus i guitarres: Àngel Falip
GuitarrEs: Ismael Conejero
Baix: Robert Teixidó
Bateria: Joaquim Pueyo

Crítica

Des de Mollerussa, Lleida, ens arriba el primer disc dels thrashers Metrakillator, una jove banda que porta ja alguns anys deixant escoltar en l'escena local catalana.

Donat el seu origen estan una mica allunyats de l'escena barcelonina i això sempre és un handicap quan el nombre de bandes emergents és tan elevada.

El primer que em crida l'atenció és el seu nom espectacular. Moltes bandes es posen a buscar alguna cosa potent i complex, però la simplicitat i absurda enganxada de Metrakillator és innegable. Sembla tret d'un còmic de no massa èxit. Però estem davant d'una banda thrash, aquí encaixa, igual que la portada. Funciona.
Mirant la portada en clau thrash, és genial, humor i desvergonyiment a parts iguals.

Aquí no hi ha dracs de matar, caçadores de cuir que mitificar ni verges a les quals esbudellar. Què s'amaga rere Sky Must Burn? Un thrash clàssic, sense virtuosidades extrems de les noves bandes thtash ni la pesadesa dels inicials.

Un thrash entremesclat amb l'heavy de tota la vida i que tantes alegries ens ha donat, no dóna i ens seguirà donant.

El thrash porta anys que de nou està revivint els grans moments que va travessar en els 80 i 90. No és estrany veure a les noves formacions encapçalant cartells dels festivals d'estiu i les de tota la vida gira després gira aprofitant l'estirada. Això sense dubte afavoreix bandes joves com Metrakillator.

Després de la intro de rigor "Into The Darkness" obre el disc amb el tema menys thrash que trobarem, més sembla un tema d'uns renovats Black Sabbath o alguna banda similar d'heavy clàssica. Un tema realment espectacular, directe i amb molta força i amb tocs més descarats, no oblidem que estem davant d'una banda de thrash.

"Sky Must Burn" és el següent tall en què ja destapen l'ànima de la banda, thrash en tota regla, riffs crus, sense refinaments, sense extremismes i aprofitant els sols per recrear melòdicament. Gràcies! "Chainsaw Collision" arrenca amb el so d'una serra mecànica, un tema més contundent i cru amb una base rítmica aclaparadora, seguint un so més europeu i clàssic.

"Gears Of The Hate Machine" explota amb un riff molt addictiu, ritme accelerat i sense pietat, thrash en estat pur. "Necronomicon" segueix els passos de la seva predecessora, igual que "Nightmare". Thrash en vena, agressivitat i riffs afilats, mantenint els cànons de l'estil darrere de mitjos temps contundents i una mica més foscos.

"Awakening Vengeance" torna moltes influències del heavy dels 80, marca de la casa d'Metrakillator. Per tancar Sky Must Burn ens trobem amb "Mastermind Of Babylon", pujant les revolucions amb tocs més aspres i detalls death i foscos. Un canvi d'aires respecte a la resta del disc.

Sky Must Burn és un bon primer disc, al marge del seu anterior EP Fucking Metal, thrash clàssic ben executat, més pesat que veloç per moments. Vénen a reforçar l'activa escena thrasher catalana.

Si et va el thrash, tens una cita pendent amb Metrakillator si encara no ho has escoltat.

Sergi Arise "Hell"
14/07/2014

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.