SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Sovengar - Vindicta et Gloria (2014)

Sovengar - Vindicta et Gloria
Sovengar logo
España

Vindicta et Gloria

Epic / Power Metal
Art Gates Records
2014


Temes

1. Call to the Battle
2. Battle of Asgard
3. Thor’s Legacy
4. Fight or Die
5. Master of Wind
6. Brutal Battle
7. Vindicta et Gloria
8. Legion of Fire
9. Final Conquest

Formació

Baix: Björn
Bateria: Thorgrim
Guitarres: Thörian
Teclats: Wülfgar
Veus: Ravenstorm

Crítica

Estem acostumats que ens arribin propostes d'aquest tipus des dels països nòrdics, però sempre hi ha una excepció que trenca la regla. Des Albacete ens arriba una proposta nacional plena d'elements bèl·lics i èpica sense concessions, Sovengar i el seu primer disc "Vindicta Et Glòria" de la mà de Art Gates Records.

Cada vegada trobem portades més elaborades, i moltes vegades ens desconcerten una mica, però en aquest cas, la cosa està molt clara. Sang i acer, aparentment emmarcat en un àmbit medieval fantàstic, entre criatures místiques, aparents orcs i espases flamejants. La foscor i la crueltat de la batalla s'estendran a les nostres oïdes escoltant Vindicta Et Glòria.

Un cop començades les escoltes i veient l'aparent temàtica víking dels títols ens trobem davant d'una obra de metall èpic més propera al power que els seus parents nòrdics del viking metall, un power metall fosc adornat amb teclats que creen aquesta atmosfera èpica que tots tenim en ment en parlar d'aquest estil. Per fortuna sense passar-se amb els teclats, encara que per moments freguen el meu límit. Sempre ha existit el debat sobre l'ús de teclats en el metall, abans més que ara que estan més difosos. Per a mi, les guitarres sempre han de ser les predominants. I Sovengar ho han sabut mantenir a ratlla, influent però sense passar aquesta fina línia vermella.

No és un disc que entri a la primera escolta, no és de fàcil digestió. No és una èpica altisonant de fanfàrries i ritmes ràpids, la foscor i la pesadesa són les seves armes, ritmes i riffs pesats, la temàtica obliga, sense ser soporífers, pesats contundents amb canvis i arranjaments que els adornen brillants com raigs de llum enmig de la foscor de la lluita. Em recorden als inicis de Turisas, sense tantes floritures o la potència de Sabaton, distàncies a part.

D'entre els nou temes que componen aquest Vindicta Et Glòria podem destacar "Call To The Battle", un tema que arrenca amb una bona intro, ritme galopant i addictiu tornada, ideal per una bona arrencada i enganxar l'oient. Deixa les cartes sobre la taula, això és èpica guerrera. "Thor 's Legacy" arrenca amb una intro de piano per explotar amb la incursió de les guitarres. Un tema intens com pocs amb unes línies vocals addictives, un tema que en directe ha de ser una piconadora.

"Brutal Battle" ens porta després de les línies de Turisas, intens i perfecte per deixar-nos la pell cridant Brutal Battle fins deixar-nos sense veu, un tema pagà i despietat. Del millor del disc, sens dubte el més enèrgic. "Vindicta Et Glòria" que dóna nom al disc, és segurament el tema més treballat, ple de canvis de ritme, portant-nos del medi temps a la voràgine. Un tema excel·lent per la seva composició i treball vocal. Igual que passa amb "Final Conquest" on col·labora Preses Quilez de Blackjack. Un últim tall despietat quant a velocitat i treball en les guitarres. En el cinquè tall, "MAster Of The Wind" també ha col·laborat Molna de Wyndarmur.

Si bé hi ha detalls que polir, és un primer disc i com tota jove banda ha de guanyar experiència i madurar a la carretera, aquest primer disc és tota una sorpresa, deixant el llistó ben amunt per a futurs treballs. Vindicta Et Glòria és un disc intens, des del primer fins a l'últim tall, la força dels seus riffs et porten a un món fosc i sagnant ple d'èpica. Bona feina i totalment recomanable per a amants del power èpic.

Sergi Arise "Hell"
18/07/2014

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.