SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Last Bastion - The Road To Redemption (2014)

Last Bastion - The Road To Redemption
Last Bastion logo
E.E.U.U.

The Road To Redemption

Power Metal
Autoproducido
2014


Temes

1. I Know When I'm Home
2. Ancient Lands
3. Plataea
4. Northern Kingdom
5. Angel's Tyranny
6. Road to Redemption
7. The Way of Kings Pt. 1: Cursed by Fate
8. The Way of Kings Pt. 2: Stormblessed
9. Liberation
10. Forevermore

Formació

Veus i guitarra: Joe Lovatt
Guitarra i cors: Matt Lahr
Baix y cors: Larry Barnard
Teclats i cors: Matt Bethman
Bateria: Matt Carter

Crítica

Last Bastion han editat aquest any el seu primer treball, Road To Redemption. Encara procedents de l'estat de Washington, no hi ha rastre però d'influències americanes de bandes com Jag Pazner en el seu power metall, per contra s'han canalitzat en buscar un so Europeu molt proper a l'italià.

El quintet ha fet un bon debut amb Road To Redemption, basat en temes ràpids i intensos, buscant aquesta màgica barreja de velocitat i melodia en el punt clau. Les bandes de referència podrien ser totes aquelles que van inundar Europa en els 90, com Drakkar, Iron Fire, Morifade ... entre moltes altres.

El millor de Road To Redemption són les guitarres, riffs potents que realment transmeten l'essència del power europeu, riffs ràpids i enèrgics i amb solos abundants i de qualitat tècnica. Amb aquesta base ja s'han guanyat la major part de la meva acceptació. Els teclats hi són, en temes com l'inicial "I Know When I'm Home" ho fan realment bé, sense prendre la iniciativa, però aportant uns arranjaments ben cuidats, però no sempre és així, sobresortint sobre les guitarres, i quan això passa ha d'estar tot molt estudiat perquè no grinyoli una mica massa. Les veus estan bé a nivell general, però la seva composició a vegades és una mica forçada, detalls que acumulats fa que alguns temes sonin una mica caòtics i sobrecarregats.

El problema és que tots el disc sona molt lineal. Han agafat una fórmula i l'han espremut al llarg de tot el disc, però és un debut ... no cal enterrar Last Bastion, ni de lluny. Tenen temes molt bons, però que es queden eclipsats entre d'altres de no tan brillant factura. Detalls que hauran polir en futurs treballs.

Pel que fa als temes, "I Know Where I'm Home" obre el disc d'una manera brillant, un tema directe i concís, pur power metal melòdic, unes línies vocals senzilles i enganxoses que penetren a la primera. Teclats precisos i guitarres treballades, amb aquesta arrencada fa que les expectatives amb aquest Road To Redemption fossin molt elevades en començar a escoltar-lo. Mantenir aquest nivell no és gens fàcil i llastarà durant la resta del disc.

"Ancient Lands" puja els moments èpics amb uns teclats més presents, massa pel meu gust a la part final. Però aguanta bé l'estirada. Un altre dels temes remarcables és "Plataea" amb uns detalls medievals més que interessants, unes guitarres excel·lents i una melodia vocal també directa.

Interessants són "The Way Of Kings" format per dos talls, encara que per moments la base rítmica sembla passar-se una mica de voltes que fa a les guitarres, tot i això, són dos temes intensos i èpics.

Last Bastion han fet un bon disc de power metall que segurament en els noranta, en plena voràgine power metalera hagués tingut força èxit, però estem en 2014 i per destacar cal fer un gran disc. Road To Redemption és un bon debut, una bona presa de contacte amb l'escena, ara toca polir aquests detalls i evolucionar.

Sergi Arise "Hell"
23/07/2014

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.