SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Bridge to Nowhere + Serapis Project Rock Palace (Madrid)

Easy Rider Transylvania (Vigo)

A Hero For The World - A Hero For The World (2013)

A Hero For The World - A Hero For The World
A Hero For The World logo
Filipinas

A Hero For The World

Power Metal
Jacob K Music
2013


Temes

1. We Are Forever 04:18
2. Eternal Shadows 05:24
3. Free Forever 05:10
4. Let It Go 05:33
5. Heaven's Eyes 07:26
6. Alive 04:00
7. End of Time 04:50
8. Part I: Over Land and Sea 01:40
9. Part II: A Quest for the Brave 03:32
10. Part III: One Hope of Light 10:12

Formació

Veus i teclats: Jacob Kaasgaard
Guitarra i baix: David Sivelind
Bateria: Andy Gentile

Crítica

Desde Filipines ens arriba A Hero For The World, una nova proposta power metalera, amb una formació formada per dos músics, A Hero For The World acaben d'editar el seu disc debut, que porta el seu propi nom, es tracta d'una banda amb orígens dispars en estar composta per dos suecs, Jacob Kaasgaard a les veus i David Sivelind a les guitarres acompanyats pel nord-americà Andy Gentile a la bateria.

Començaré opinant del primer que m'ha cridat l'atenció i és la portada, es tracta d'un treball que lligat al nom de la banda i disc resulta grandiloqüent. La portada es tracta d'un treball apocalíptic i èpic. Una paisatge volcànic amb la imatge de fons d'un planeta envoltat de flames sota la mirada del ... podríem anomenar la típica imatge que podria arribar a ser l'epicentre d'una portada de Manowar. Em crida l'atenció sobretot al lligar-ho amb el nom del grup. Encara que com pinta la portada, més que un heroi es necessiti a Bruce Willis i la seva brigada de perforacions ... sense deixar-nos a Liz Tyler per animar una mica l'ambient.

Bromes a part la proposta musical de La Hero For The World està basada en el power metal europeu de tota la vida, dobles bombos a discreció, ritmes galopants, guitarres ràpides i tècniques, dibuixant melodies entre sols, puntejos i riffs i veus agudes a la recerca del to alts. Ingredients del power dels 90 i que tant li agrada a un servidor. Són inevitables els records a Edguy o Helloween.

El més atractiu de A Hero For The World és la frescor dels seus temes i la facilitat amb què les melodies les fas teves després d'unes quantes escoltes, tornades repetits una i altra vegada que t'atrapen ràpidament. Els teclats tenen un paper important en el disc, sense arribar a dominar ni ser pesats, si que es deixen notar notablement al llarg dels 10 talls, però usats amb cap sense avorrir, usant-los de matalàs per a les guitarres i amb encert en intros i en moments més puntuals per donar un toc una mica més èpic, però insisteixo en el de puntual ja que al meu entendre no són una banda de metall èpic, que no treu que puntualment puguin sonar com a tals. Finalment esmentar el treball de les guitarres que sens dubte són la base més forta de la banda, potents, ràpids i dibuixant melodies embriagadores, i com no ... els solos!

Si abans comentava els seus punts forts, entraré a la part més escatosa de la crítica del disc. La veu de Jacob no hi ha dubte que és potent, intensa i capaç d'arribar a nivells molt alts, però al llarg del disc, hi ha moments en què fa pujada després pujada a la recerca de notes molt altes insistentment i paradoxalment són els moments més febles del disc. Potser més compositivament que per execució de les pujades, però tot i estar en un estil que com tots sabem predominen les veus agudes, crec que en aquest cas s'ha abusat en excés d'això. Però per a gustos ...

Pel que fa als temes que més m'han enganxat podem destacar el tema que obre el disc, "We Are Forever", un inici que et deixa tebi ... comencen forts amb un tema que si bé no batrà cap rècord de velocitat, té una intensitat i unes guitarres precioses, realment estàs escoltant power metall del bo! El disc continua amb el que és el single, "Eternal Shadows" que van començar amb uns teclats amb caràcter oriental i un tant èpics, però que ràpidament passen a un relegat segon pla, es manté la velocitat i la intensitat. Aquí podem veure el que comentava anteriorment ... pujant i pujant de vegades forçant massa la veu, però no deixa de ser un gran tema.

"Free Forever" és un tall que trenca per complet la inèrcia de l'inici, tota la intensitat i velocitat s'avorten per complet amb aquest tall més lent, però que treu a la llum unes melodies que es repetiran, o com a mínim, semblen tenir continuïtat en la recta final del disc. Apareixen tocs folk, cors i veu femenina. Tornem al power alemany ia la velocitat amb "Let It Go", un tema enganxós i que busca enganxar i despreocupar-se de excessius tecnicismes.

Remarcaré també "Heaven 's Eyes" un tema d'una mica més de set minuts, intens i ple de canvis de ritme i intensitat amb unes guitarres a estones galopants ia estones ràpides, amb una gran melodia vocal que acaba en una part instrumental que podria haver-se separat del tema que enllaça amb el següent tall "Alive".

Arribats al tall número vuit, el disc sembla prendre la dinàmica d'un treball conceptual, enllaçant els temes, i mantenint un ritme pesat, ja sense ritmes frenètics i intensos, però guanyant més sentiment, tres temes que intentaran emocionar-nos i portar la nostra ment a algun lloc llunyà recolzant-se en teclats més èpics i grandiloqüents. Una ruptura amb l'essència de la primera meitat del disc.

En definitiva ens trobem amb un molt bon debut d'A Hero For The World, que excepte algun detall en la composició de les línies vocals, té una primera meitat molt intensa que es veu rebaixada en la seva part final a canvi de guanyar en sentiment. Tractant-se d'un primer treball, no puc deixar de recomanar, però hauran polir aquests detalls en futurs discos. Totalment recomanable per a amants del power alemany.

Sergi Arise "Hell"
21/05/2013

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1182
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.