SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Avalanch + Nurcry + Secta The New Valdemoro (Valdemoro (Madrid))

Hexed + Unchosen Ones Urban Rock Concept (Gasteiz (Vitoria))

Cobra Spell Rockville (Madrid)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Kalidia - Lies' Device (2014)

Kalidia - Lies' Device
Kalidia logo
Italia

Lies' Device

Melodic Power Metal
Autoproducido
2014


Temes

1. The Lost Mariner 06:15
2. Hiding from the Sun 03:41
3. Dollhouse (Labyrinth of Thoughts) 04:59
4. Reign of Kalidia 04:08
5. Harbinger of Serenity 04:17
6. Black Magic 04:47
7. Shadow Will Be Gone 04:47
8. Lies' Device 04:42
9. Winged Lords 04:43
10. In Black and White 04:09

Formació

Veu: Nicoletta Rosellini
Guitarra: Federico Paolini
Teclats: Nicola Azzola
Baix: Roberto Donati
Bateria: Gabriele Basile

Crítica

Itàlia sempre ha estat bressol de gran bandes de power metall, arribant a eclipsar el panorama internacional allà en els noranta amb formacions com Labyrinth, Rhapsody, Skylark, Drakkar, Vision Divine, Domine entre mil i una més. Ara el 2014, passats vint anys d'aquella explosió de creativitat, Itàlia segueix sent un dels països que més formacions noves continua aportant al power metall i que segueixi fent-ho pel bé de tots!

Avui li toca el torn a Kalidia, formats el 2010 i amb un EP editat fa dos anys, 'Dance of the Four Winds "i que actualment acaben de presentar el seu primer llarga durada, Lies' Device produïts per ells mateixos.

Kalidia se situen a la part més melòdica del power, amb influències simfòniques i detalls progressius sense arribar a cap extrem. No són ninguns Helloween a la italiana ni successors dels vestigis de Rhapsody. Amb vocalista femenina i amb veu melòdica, res a veure amb la lírica ni les influències gòtiques, Kalidia es debaten entre la melodia de les seves línies vocals i la potència i energia dels seus riffs, compensats amb uns teclats molt presents.

És cert que no hi ha res que no s'hagi vist anteriorment en altres bandes, en el power melòdic és molt complex treure un material innovador, però Kalidia no ho pretenen, han intentat fer un disc rodó i compacte, que soni bé des del primer acord fins al final. I això ho han brodat. I amb temes que sobresurten i se't fiquen al cap com "The Lost Mariner", "Hardbinger Of Serenity", "Black Magic" o la genial "In Black And White". Ressaltar el treball de les sis cordes en els solos.

Lies 'Device és un disc que es deixa escoltar molt bé i et fa passar una bona estona, sense alts i baixos ni falses pretensions de bandes creades només per vendre discos i anar a grans festivals.

Entre els millors talls tenim "The Lost Mariner" que obre el disc a base amb uns teclats que cedeixen ràpidament el pes del tema a les guitarres, que sense ser res de l'altre món, donen molt de joc sota la veu de Nicoletta. Tall enganxós i addictiu per obrir aquest treball. Sempre s'ha debatut molt sobre l'ús dels teclats en el metall, però un s'acostuma i com és el cas de "Black Magic", temps enrere hagués dit una cosa negativa, ara per contra, amb la resta de temes, encaixa perfectament i crea una atmosfera com a poc interessant.


"Harbinger Of Serenity" compta amb la col · laboració d'Andrea Racco aportant un toc de duresa i contrastant la seva veu amb la de Nicoletta, del millor del disc sense dubte. Una altra de les col · laboracions és la d'Alessandro Lucatti en el tema que més m'ha enganxat i que ha estat força dies ancorat en el meu cap, "In Black And White", un tall molt simfònic que té un ganxo complicat de fer amb èxit, a meu parer. Que és aconseguir captar l'atenció de l'oient sense arribar a explotar un tema. M'explico, mantenir la tensió sense acabar al sempre resultón tornada enganxosa, sinó mantenir aquesta expectativa de versos i ponts que semblen no acabar mai. Una cosa que Rage ho van fer a la perfecció en el seu àlbum XIII per exemple.


Lies 'Device no passarà a la història com el disc que va canviar el power metal melòdic, ni falta que fa, Kalidia han fet un molt bon disc. Rodó, tot encaixa i sona potent i melòdic, no hi ha temes sobrants, fins a la balada m'agrada, i les sòl odiar. Un disc que et fa gaudir sense prometre falses expectatives. Totalment recomanable per passar una bona estona escoltant power italià.

Sergi Arise "Hell"
26/08/2014

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.