SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Ensom - Sons Of An Idea (2013)

Ensom - Sons Of An Idea
Ensom logo
España

Sons Of An Idea (Demo)

Symphonic Black Metal
Autoproducido
2013


Temes

1. Sons Of An Idea
2. Ensom Sjel
3. Who Plays At Being A God

Formació

Guitarra: Ferran Castellví
Baix: Antoni Vela
Bateria: Efrem Quilis
Veu: Iban De Dios Mordillo
Veu: Albert Batlle

Crítica

Potser sigui la persona menys adequada per afrontar aquesta review del primer treball de Ensom. No sóc un seguidor del Black Metall, juntament amb el Metalcore i el Doom són els estils que es queden a molta distància de les meves preferències musicals pel que fa a metall es refereix. Però per afinitat i curiositat m'he decidit a intentar-ho, sigueu piadosos doncs.

Els barcelonese Ensom, que aquests dies en què escric aquest text estan a Estocolm presentant aquesta demo al costat de Terminal Prospect, han presentat ja fa bastant una primera demo per començar a moure aquest nou projecte format per Efrem Quilis l'a bateria, Ferran Castellví a les guitarres, Antoni Vela al baix i Iban de Dios Mordillo (Karlahan) a les veus en els dos primers temes, el tercer tall va de compte de les cordes vocals d'Albert Batlle (Perennial Isolation, Setge). Actualment la banda té una segona guitarra, Marc Olesti i les veus corren a càrrec de Gessamí Martínez.

Un dels detalls que em van portar en el seu moment a interessar-me per Ensom va ser l'aspecte més simfònic i èpic de les seves composicions, no es tracta del típic black metall, amb perdó ..., trallero i punyent mancat d'ànima melòdica. Ensom m'han enganxat per la quantitat de riffs i passatges atmosfèrics que tenen en els seus temes. La tralla també té la seva cabuda, no en va es tracta d'una formació extrema. Però per a aquells menys extrems aquests tres temes tenen prou al · licients com perquè ens d'igual dels blast beats i la fredor del black.

La Demo està composta per tres talls, els dos primers cantats per Iban, "Sons Of An Idea" arrenca amb uns teclats intensos per a ser esbudellats per les guitarres i la profunda veu d'Iban sobre uns teclats que segueixen carregant al tema d'una atmosfera èpica . Jugant amb veus netes i guturals i amb l'ambient grandiloqüent és un tema que entre molt bé sense ser excessivament extrem. Els riffs de guitarra tenen bona culpa d'això.

"Ensom Sjel" és un tall més profund i ambiental ple de detalls, fosc i malenconiós amb abundància de cors que li donen una grandesa considerable. Per a un neòfit en aquests estils, m'ha sorprès molt gratament.

"Who plays At Being A God" amb Albert a les veus, és un tema més punyent, fruit del registre mica més agut d'Albert. De nou tornem als aires del primer tall, més èpic i amb unes guitarres que en lloc de quedar-se amb riffs agressius i foscos es llancen a acompanyes a les veus doblegant. Un tema molt clàssic que porta la contundència de l'estil a ajuntar-se amb un metal simfònic / èpic molt potent.

Quan el metall extrem es combina amb altres estils com és el cas de Ensom les possibilitats es disparen fent més accessibles a aquestes bandes a un públic que, com és el meu cas, som més reticents a l'extrem o el desconeixem en molts casos.

Sergi Arise "Hell"
28/08/2014

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.