SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise
Canal de Youtube de Satan Arise Satan Arise Twitter Satan Arise Facebook

Legion + Injector + Guadaña Porta Caeli (Valladolid)

Serious Black Utopía (Zaragoza)

Guadaña + Indrid Silikona (Madrid)

Legion Zorrotzako Gaztetxea (Bilbao)

Skull Fist + Screamer Soho (Burgos)

Nothgard - Age of Pandora (2014)

Nothgard - Age of Pandora
Nothgard logo
Alemania

Age of Pandora

Epic / Melodic Death Metal
Trollzorn
2014


Temes

1. Of Light and Shadow
2. Age of Pandora
3. Blackened Seed
4. Black Witch Venture
5. In Blood Remained
6. Anima
7. Obey the King
8. Wings of Dawn
9. Mossback Children
10. No One Holds the Crown

Formació

Voz, guiatrra: Dom R. Crey
Guiatrra: Daniel
Guiatrra: Skaahl
Bajo: Vik S.
Batería: Ziegler

Crítica

Ens trobem davant el segon treball d'una banda ascendent en el panorama internacional, ells són Nothgard vinguts des de terres germàniques ens presenten el seu segon àlbum "Age of Pandora", després del seu primer àlbum llançat en 2011 amb el nom de "Warhorns of Midgard".

Nothgard va néixer el 2008 de la mà del seu actual cantant / guitarrista Dom R. Crey, qui també forma part d'Equilibrium i Wolfchant com a guitarrista. Per a qui no conegui a Nothgard dir que practiquen un Epic Melodic Death Metall que a mi especialment em recorda bastant als temps estrella de Children of Bodom, només que amb una mica més de foscor i epicidad en els seus temes, així com també podem trobar trossos que em recorden a bandes com Finntroll, Equilibrium, Turisas, etc

Bé començant a analitzar el seu segon àlbum, em ve una anècdota al capdavant del passat any 2011, quan van treure el Warhons of Midgard: Em trobava jo a Wacken escoltant el seu disc al mp3, hores i hores de viatge en bus i crec que llavors em vaig aprendre l'àlbum de tantes vegades que l'escolti, sens dubte una obra mestra de la qual no s'allunya seu segon àlbum "Age of Pandora", sinó que la supera amb escreix.

Després d'una intro èpica com a les que estem acostumats en aquest tipus d'estils, entren en escena a manera de piconadora amb els seus 3 guitarristes ... si! Tres guitarristes, cosa que encara no havia presenciat en aquest gènere, seguim doncs. A tall d'piconadora entren en escena amb "Age of Pandora", primer tema el qual dóna nom al seu àlbum i que inicia amb molta força en tots els aspectes, veus, guitarres, bateries, baixos; una barreja explosiva que es repetirà en tot el disc acompanyada d'intercalació de guitarres, veus netes i guturals ... la veritat és que vull veure qui s'encarrega dels sols al grup en si, i aviat em pot donar alguna cosa com siguin els 3 guitarres que van intercalant com de veritat sembla al disc.

Ritmes i riffs pedagizos, veus amb sincronització perfecta; això podrem presenciar en el seu segon tema "Blackened Seed". Un tema que a mi especialment m'ha agradat molt per les seves veus de batalla i guturals inacabables de Dom. Un tema més fosc és el que ve a continuació, començat amb una mini intro tenim "Black Witch Venture", que arrenca de la forma més macabra pensada, amb veus d'ultratomba que donen pas a ritmes apocalíptics barrejats amb veus esquinçades i molta presència tant de baix com de guitarres.

A continuació sense pausa entra en escena als nostres oïdes "In Blood Remained", amb ritmes ràpids, veus a tota pastilla, fins a deixar pas a un canvi de tempo on entren altre cop les veus corals a manera crit de batalla acompanyant la veu principal. Seguidament un tema que a mi m'agrada molt el CD, aquest tema es diu "Anima", començant amb el so de rellotge i donant pas altra vegada a un tema molt enganxós amb molta contundència i un sol espaterrant. Després d'aquest només veurem un dels detalls pels quals podríem dir que el disc té tocs power, després d'escoltar més d'una veu aguda que va de la mà al costat de ritmes propers al epic power.

Just fa uns dies, més exactament el dia 28 d'Agost, per a sorpresa dels fans, publicar un dels seus primers temes de l'àlbum, aquest és "Obey the King", on ens sorprenen una actuació estel · lar i sorprenent de Robse (Equilibrium) a les veus en dueto amb Dom. Un tema on predomina el duet de veus, que fan del tema es converteixi en un altre dels mejorcitos de l'àlbum.

Després de 8 temes, sembla que la cosa pot anar a menys, però després de l'inici de "Wings of Dawn", ens donaran a veure que això no és així, que tot i haver escoltat tot l'anterior. Un tema que comença enganyós fins que fa caure tots els esquemes.

Ara recordar una semblança que vaig dir al principi que tenia Nothgard, doncs bé el següent tema em recorda molt a Finntroll, aquest tema es diu "Mossback Childen" i comença amb instruments que s'assemblen molt a Finntroll, i que després desemboquen a un apocalíptic moment de riffs potents i ràpids, al costat de samplers i bateries al mateix nivell.

Per acabar tenim "No one Holds the Crown", que aquest ja si actua en forma de tema final de l'àlbum, del qual podem destacar una cosa que m'agrada a mi molt i és aquesta sensació que si alguna cosa s'han deixat per posar al transcurs de l'àlbum, el afegiran en l'últim tema a manera de rebentar tots els dubtes que puguin quedar després d'escoltar tot. Després de tenir aquesta última descàrrega, anem notant un fade out el qual torna a encaixar amb el outro final del disc, per acabar tal com es va començar.

En definitiva, una perspectiva diferent al que em va produir "Warhorns of Midgard", una cosa molt més bestial i diferent.

Després d'aquesta crítica us convido a que quan surti el disc li feu una escolta! I si sou impacients i no podeu esperar a aquest moment que serà el 12 de setembre, teniu la possibilitat de veure'ls el dia 7 a la sala BeGood de Barcelona al costat de Frozen Shield i Aesbard!

Xavi Pascual
29/08/2014

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons GibernauInici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.